Acest articol descrie Managerul de atașări din Windows. Acest articol include metode de configurare a managerului de atașări și soluții pentru două probleme legate de Managerul de atașări.

În acest articol

Show all imageAfișare toateHide all imageAscundere toate

Introducere

Managerul de atașări este inclus în Microsoft Windows pentru a vă ajuta să vă protejați computerul împotriva atașărilor nesigure pe care ați putea să le primiți cu un mesaj de e-mail și a fișierelor pe care ați putea să le salvați de pe Internet.

Dacă Managerul de atașări identifică o atașare care poate fi nesigură, Managerul de atașări vă împiedică să deschideți fișierul sau vă avertizează înainte de a-l deschide. Pentru mai multe informații despre Managerul de atașări, mergeți la secțiunea „Mai multe informații”.

Soluții pentru situațiile când nu puteți descărca un fișier sau un program

Mulți oameni se confruntă cu probleme atunci când încearcă să descarce un fișier sau un program de pe Internet. Aceste probleme pot avea mai multe cauze. În continuare vă furnizăm două soluții generale pe care să le încercați atunci când apare o eroare de blocare a descărcării sau un mesaj de eroare „Scanarea de viruși nu a reușit” sau „Virus detectat”.

Asigurați-vă că opțiunea „Descărcare fișier” este activată în setările de securitate pentru Internet

Nu puteți descărca niciun fișier dacă opțiunea „Descărcare fișier” este dezactivată în setările de securitate pentru Internet. Urmați acești pași pentru a verifica setările de securitate Internet:
 1. Deschideți fereastra Proprietăți Internet.
  Windows 7
  1. Faceți clic pe Start, pe Toate programele, apoi deschideți folderul Accesorii.
  2. Faceți clic pe Executare.
  3. Tastați inetcpl.cpl, apoi faceți clic pe OK.
  Windows 8
  1. În ecranul Start, tastați inetcpl.cpl, apoi apăsați pe Enter.
 2. În fereastra Proprietăți Internet, faceți clic pe fila Securitate, pe zona Internet (pictograma glob), apoi pe butonul Nivel particularizat.
 3. În fereastra Setări de securitate, derulați în jos la Descărcări > Descărcare fișier.
 4. Faceți clic pentru a selecta Activare.
 5. Defilați în jos în listă până la Diverse > Lansare aplicații și fișiere nesigure.
 6. faceți clic pentru a selecta Se solicită (recomandat).
 7. Faceți clic pe OK.

Dezactivați temporar scanarea de viruși în editorul de registry

Este posibil să primiți un mesaj de eroare „Scanarea de viruși nu a reușit” sau „Virus detectat” atunci când încercați să deschideți sau să salvați un fișier sau un program de pe Internet. În majoritatea cazurilor, eroarea nu este cauzată de sistemul de operare Windows, ci de software-ul antivirus. Dacă sunteți sigur că sursa pe care încercați să o deschideți este sigură și de încredere, încercați următoarea soluție pentru dezactivarea temporară a scanării de viruși, apoi activați scanarea de viruși imediat după finalizarea descărcării programului sau fișierului. Trebuie să fiți foarte precaut cu utilizarea acestei soluții. Altfel, puteți fi expus la atacuri de viruși.
 1. Porni?i editorul de registry.
  Windows 7
  1. Faceți clic pe Start, pe Toate programele, apoi deschideți folderul Accesorii.
  2. Faceți clic pe Executare.
  3. Tastați regedit.exe, apoi faceți clic pe OK.
  Windows 8
  1. În ecranul Start, tastați regedit.exe, apoi apăsați pe Enter.

 2. Localizați următoarele subchei de registry: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments

  Dacă nu vedeți subcheia Attachments, creați-o făcând clic dreapta pe Policies, selectați New, faceți clic pe Key, apoi tastați Attachments ca nume al cheii.
  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  Subcheia de registry Attachments
 3. Faceți clic dreapta pe Attachments, selectați New, apoi faceți clic pe DWORD (32-bit) Value.
 4. Tastați ScanWithAntiVirus ca nume de valoare, apoi apăsați pe ENTER.
 5. faceți clic pe valoarea DWORD ScanWithAntiVirus nouă, apoi faceți clic pe Modify.
 6. În caseta Value data, tastați 1 și apoi faceți clic pe OK.
  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  Valoarea ScanWithAntiVirus
 7. Închide?i editorul de registry.
 8. faceți Log off și apoi Log în Windows pentru ca modificarea să aibă efect.
 9. Deschideți sau salvați programul sau fișierul care a generat eroare anterior.
Notă Vă sugerăm să schimbați valoarea subcheii ScanWithAntiVirus la 3 pentru a activa scanarea de viruși imediat după deschiderea sau salvarea programului sau fișierului.

Configurarea Managerului de atașări

Există mai multe caracteristici ale Managerului de atașări care pot fi configurate utilizându-se Politica de grup sau registry-ul local.

Nivel implicit de risc pentru atașări de fișiere

Această setare de politică vă permite să gestionați nivelul implicit de risc pentru tipurile de fișiere. Pentru a particulariza pe deplin nivelul de risc pentru atașările de fișier, este posibil să fie necesară configurarea logicii de încredere pentru atașările de fișiere:
 • Risc ridicat
  Dacă atașarea se află în lista tipurilor de fișier cu risc ridicat și provine din zona restricționată, Windows blochează accesul utilizatorului la fișier. Dacă fișierul este din zona internet, Windows solicită un răspuns din partea utilizatorului înainte de a accesa fișierul.
 • Risc moderat
  Dacă atașarea se află în lista tipurilor de fișier cu risc moderat și provine din zona restricționată sau din zona internet, Windows solicită un răspuns din partea utilizatorului înainte de a accesa fișierul.
 • Risc scăzut
  Dacă atașarea se află în lista tipurilor de fișier cu risc scăzut, Windows nu va solicita un răspuns din partea utilizatorului înainte de a accesa fișierul, indiferent de informațiile despre zona fișierului.
Dacă activați această setare a politicii, puteți specifica nivelul implicit de risc pentru tipurile de fișier. Dacă dezactivați această setare a politicii, Windows stabilește nivelul implicit de risc la moderat. Dacă nu configurați această setare a politicii, Windows stabilește nivelul de risc implicit la moderat.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie de registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Associations
DefaultFileTypeRisk
Ridicat (6150)
sau
Moderat (6151)
sau

Scăzut (6152)
Notă Valoarea implicită a intrării de registry DefaultFileTypeRisk este Moderat (6151).

Nu se păstrează informațiile despre zonă în atașările de fișiere

Această setare a politicii vă permite să decideți dacă Windows marchează atașările de fișier care au informații despre zona de origine. Aceste zone sau origini sunt: internet, intranet și locale. Această setare a politicii necesită sistemul de fișiere NTFS pentru a funcționa corect și nu se va aplica, fără a vă înștiința, pe sistemele care utilizează FAT32. Din cauză că nu se păstrează informațiile despre zonă, Windows nu poate evalua corespunzător riscurile. Dacă activați această setare a politicii, Windows nu marchează atașările de fișier utilizând informațiile despre zona acestora. Dacă dezactivați această setare a politicii, Windows marchează atașările de fișier utilizând informațiile despre zona acestora. Dacă nu configurați această setare a politicii, Windows marchează atașările de fișier utilizând informațiile despre zona acestora.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie de registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
SaveZoneInformation

Pornit (1)
sau

Oprit (2)
Notă Valoarea implicită a intrării de registry DefaultFileTypeRisk este Oprit (2).

Se ascund mecanismele de eliminare a informațiilor despre zonă

Această setare a politicii vă permite să decideți dacă utilizatorii pot elimina manual informațiile despre zonă din atașările de fișier salvate făcând clic pe Deblocare în fila Proprietăți a fișierului sau făcând clic pentru a bifa o casetă de selectare în caseta de dialog Avertisment de securitate. Eliminarea informațiilor despre zonă permite utilizatorilor să deschidă atașări de fișiere potențial periculoase pe care Windows le-a blocat la deschidere. Dacă activați această setare de politică, Windows ascunde caseta de selectare și butonul Deblocare. Dacă dezactivați această setare de politică, Windows afișează caseta de selectare și butonul Deblocare. Dacă nu configurați această setare de politică, Windows afișează caseta de selectare și butonul Deblocare.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
HideZoneInfoOnProperties

Oprit (0)
sau

Pornit (1)
Notă Valoarea implicită a intrării de registry
DefaultFileTypeRisk
este Oprit (0).

Listă de includere pentru tipurile de fișiere cu nivel de risc redus, moderat și ridicat

Aceste setări ale politicii vă permit să configurați lista de tipuri de fișiere cu nivel de risc redus, moderat și ridicat. Lista cu risc ridicat are prioritate față de listele care includ riscul moderat și scăzut. De asemenea, o extensie apare în mai multe liste de includere. Dacă activați această setare a politicii, puteți crea o listă particularizată pentru tipurile de fișier cu risc scăzut, moderat și ridicat. Dacă dezactivați această setare a politicii, Windows utilizează lista sa încorporată cu tipuri de fișiere. Dacă nu configurați această setare a politicii, Windows utilizează lista sa încorporată cu tipuri de fișiere.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie de registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Associations
HighRiskFileTypes

ModRiskFileTypes

LowRiskFileTypes

Logica de încredere pentru atașările de fișiere

Această setare a politicii vă permite să configurați logica utilizată de Windows pentru a stabili riscul atașărilor de fișiere. Preferința rutinei de gestionare a fișierelor instruiește Windows să utilizeze datele rutinei de gestionare a fișierelor față de datele tipului de fișier. De exemplu, instruiește Windows să creeze Notepad.exe, dar nu nu are încredere în fișierele .txt. Preferința tipul de fișier instruiește Windows să utilizeze datele tipului de fișier față de datele rutinei de gestionare a fișierelor. De exemplu, are încredere în fișiere .txt, indiferent de rutina de gestionare a fișierelor. Utilizarea atât a datelor rutinei de gestionare a fișierelor cât și a tipului reprezintă cea mai restrictivă opțiune. Windows alege recomandarea cea mai restrictivă. Acest lucru face ca utilizatori vadă mai multe solicitări privind încrederea decât la selectarea alte opțiuni. Dacă activați această setare a politicii, puteți selecta ordinea în care Windows procesează date de evaluare a riscului. Dacă dezactivați această politică, Windows utilizează logica sa de încredere implicită care preferă rutina de gestionare a fișierelor față de tipul de fișier.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie de registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
UseTrustedHandlers

Tip de fișier (1)
sau
Rutină de gestionare (2)
sau
Ambele (3)
Notă Valoarea implicită a intrării de registry
DefaultFileTypeRisk
este Rutină de tratare (2).

Se notifică programele antivirus la deschiderea atașărilor

Această setare a politicii vă permite să gestionați comportamentul pentru notificarea programelor antivirus înregistrate. În cazul în care sunt înregistrate mai multe programe, toate acestea vor fi notificate. Dacă programul antivirus înregistrat efectuează deja verificări la accesare sau scanează fișierele la sosirea pe serverul de e-mail al computerului, apelările suplimentare ar fi inutile. Dacă activați această politică, Windows solicită programului antivirus înregistrat să scaneze fișierul atunci când un utilizator deschide o atașare de fișier. Dacă programul antivirus nu reușește să face acest lucru, atașarea este blocată la deschidere. Dacă dezactivați această politică, Windows nu apelează programul antivirus înregistrat la deschiderea atașărilor de fișiere. Dacă nu configurați această politică, Windows nu apelează programul antivirus înregistrat la deschiderea atașărilor de fișiere.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Politică de grupSubcheie de registryIntrare registryValoare intrare
User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Attachment Manager
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
ScanWithAntiVirus

Oprit (1)
sau Opțional (2) sau

Pornit (3)
Notă Valoarea implicită a intrării de registry DefaultFileTypeRisk este Oprit (1). Atunci când valoarea este setată la Opțional (2), sunt apelate toate scanerele, chiar și după ce unul raportează o detectare.
Pentru mai multe informa?ii, face?i clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cuno?tin?e Microsoft:
182569 Intrări de registry ale zonelor de securitate din Internet Explorer pentru utilizatori avansați (Poate fi în engleză)

Pentru informații suplimentare

Funcționarea Managerului de atașări

Următoarele condiții stabilesc dacă vă împiedică să deschideți fișierul sau dacă primiți o avertizare înainte de a-l deschide:
 • Tipul de program pe care îl utilizați.
 • Tipul de fișier pe care îl descărcați sau pe care încercați să îl deschideți.
 • Setările de securitate din zona conținutului web din care descărca?i fi?ierul.

  Notă Puteți configura zonele de conținut web în Microsoft Internet Explorer sau în fila Securitate. Pentru a vizualiza zonele de conținut web, faceți clic pe Instrumente, pe Opțiuni Internet și pe fila Securitate. Iată cele patru zone de conținut web:
  • Internet
  • Intranet local
  • Site-uri de încredere
  • Site-uri restricționate
Manager de atașări utilizează interfața de programare a aplicației IAttachmentExecute (API) pentru a găsi tipul de fișier, asocierea de fișiere și pentru a stabili acțiunea adecvată.

Microsoft Outlook Express, Microsoft Windows Messenger, Microsoft MSN Messenger și Microsoft Internet Explorer utilizează Managerul de atașări pentru a prelucra atașările de e-mail și descărcările de pe Internet.

Managerul de atașări clasifică fișierele primite sau descărcate în funcție de tipul de fișier și de extensia numelui de fișier. Managerul de atașări clasifică tipurile de fișiere cu risc mare, risc mediu și risc scăzut. Atunci când salvați fișiere pe hard disk dintr-un program care utilizează Managerul de atașări, informațiile despre zona conținutului web pentru fișierul respectiv se salvează împreună cu fișierul. De exemplu, dacă salvați pe hard disk un fișier comprimat (.zip) atașat la un mesaj de e-mail, se salvează și informațiile despre zona conținutului web atunci când salvați fișierul comprimat. Dacă încercați să extrageți conținutul din fișierul comprimat sau dacă încercați să executați fișierul, nu puteți. Informațiile despre zona conținutului web se salvează împreună cu fișierele numai dacă hard diskul utilizează sistemul de fișiere NTFS.

Dacă doriți, puteți deschide un fișier blocat de la o sursă cunoscută. Pentru a deschide un fi?ier blocat, urma?i ace?ti pa?i:
 1. Face?i clic dreapta pe fi?ierul blocat, apoi face?i clic pe Proprietă?i.
 2. În fila General, face?i clic pe Deblocare.

Tipuri de fișiere cu risc ridicat

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Atunci când încercați să descărcați sau să deschideți un fișier de pe un site web care este în zona de conținut web restricționat, este posibil să primiți un mesaj care indică faptul că fișierul este blocat.

Atunci când încercați să deschideți tipuri de fișier cu risc ridicat de pe site-uri care aparțin zonei de conținut web pe Internet, puteți primi un mesaj de avertizare, dar este posibil să puteți deschide aceste tipuri de fișier.

Tipurile de fișier pe care Managerul de atașări le etichetează ca fiind cu risc ridicat includ următoarele:
 • .ade
 • .adp
 • .app
 • .asp
 • .bas
 • .bat
 • .cer
 • .chm
 • .cmd
 • .com
 • .cpl
 • .crt
 • .csh
 • .exe
 • .fxp
 • .hlp
 • .hta
 • .inf
 • .ins
 • .isp
 • .its
 • .js
 • .jse
 • .ksh
 • .lnk
 • .mad
 • .maf
 • .mag
 • .mam
 • .maq
 • .mar
 • .mas
 • .mat
 • .mau
 • .mav
 • .maw
 • .mda
 • .mdb
 • .mde
 • .mdt
 • .mdw
 • .mdz
 • .msc
 • .msi
 • .msp
 • .mst
 • .ops
 • .pcd
 • .pif
 • .prf
 • .prg
 • .pst
 • .reg
 • .scf
 • .scr
 • .sct
 • .shb
 • .shs
 • .tmp
 • .url
 • .vb
 • .vbe
 • .vbs
 • .vsmacros
 • .vss
 • .vst
 • .vsw
 • .ws
 • .wsc
 • .wsf
 • .wsh
Reduceți imagineaMăriți imaginea

Tipuri de fișiere cu risc mediu

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Tipurile de fișiere pe care Managerul de atașări nu le etichetează ca fiind cu risc ridicat sau cu risc redus sunt etichetate automat ca fiind cu risc mediu.

Atunci când un fișier cu risc mediu din zona conținutului web pe Internet sau din zona conținutului web de pe site-uri restricționate, puteți primi un mesaj de avertizare, dar este posibil să puteți deschide aceste tipuri de fișier.
Reduceți imagineaMăriți imaginea

Tipuri de fișiere cu risc redus

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Managerul de atașări etichetează următoarele tipuri de fișiere ca fiind cu risc redus numai atunci când le deschideți utilizând Notepad. Dacă asociați un alt program cu acest tip de fișier, tipul de fișier nu mai este considerat cu risc scăzut.
 • .log
 • .text
 • .txt
Managerul de atașări etichetează următoarele tipuri de fișier ca fiind cu risc scăzut numai atunci când deschideți fișierul cu Microsoft Windows Picture și Fax Viewer:
 • .bmp
 • .dib
 • .emf
 • .gif
 • .ico
 • .jfif
 • .jpg
 • .jpe
 • .jpeg
 • .png
 • .tif
 • .tiff
 • .wmf
Notă Asocierea unui tip de fișiere cu Notepad sau cu Windows Picture and Fax Viewer nu adaugă tipul respectiv de fișiere la lista de tipuri de fișiere cu risc redus.
Reduceți imagineaMăriți imaginea
Reduceți imagineaMăriți imaginea

Despre acest articol

ID articol: 883260
Ultima recenzie: 24 iunie 2014
Se aplică la:: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise, Windows 7 Service Pack 1, Windows Server 2008 Service Pack 2, Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, Pachet Service Pack 2 pentru Windows Vista, Microsoft Windows XP Service Pack 2
Doriți să vă spuneți părerea despre acest articol?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.