Nødvendige brukerrettigheter for Update.exe

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 888791 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

INNLEDNING

Noen Microsoft-programvareoppdateringer bruker Update.exe som installasjonsprogram. For Update.exe versjon 5.4.1.0 og senere må den som installerer programvareoppdateringen, være administrator med bestemte brukerrettigheter. Denne artikkelen inneholder informasjon om disse brukerrettighetskravene.
Hvis noen som ikke har de nødvendige brukerrettighetene, prøver å installere en programvareoppdateringspakke som bruker Update.exe, kan de få følgende feilmelding:
Du har ikke tilgang til å oppdatere <operativsystem>. Kontakt systemansvarlig.
Hvis programvareoppdateringen ble installert i uovervåket modus ved hjelp av kommandolinjebryteren /quiet eller /passive, vises feilmeldingen i installasjonsloggen. Installasjonsloggen lagres som standard i systemrotmappen med navnet KB######.log, der ###### er nummeret på Microsoft Knowledge Base-artikkelen for reparasjonen som ble utført.

Mer informasjon

Hvis du vil finne ut om en programvareoppdatering bruker Update.exe som installasjonsprogram for pakker som er gitt ut etter juli 2004, kan du undersøke verdien for Installer-motoren i kategorien Versjon i dialogboksen Egenskaper for programvareoppdateringspakken. For pakker som er gitt ut før juli 2004, må du pakke ut innholdet for å finne ut hvilket installasjonsprogram som brukes, og hvilken versjon det har. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
832475 Beskrivelse av de nye funksjonene i pakkeinstallasjonsprogrammet for Windows-programvareoppdateringer (Denne artikkelen kan være på engelsk.)

Denne tabellen viser brukerrettighetene som er nødvendige for Update.exe.
Skjul denne tabellenVis denne tabellen
Visningsnavn for gruppepolicyobjekt Nødvendig for Update.exe Beskrivelse
Sikkerhetskopiere filer og kataloger Nødvendig Du må ha denne brukerrettigheten for å sikkerhetskopiere.
Gjenopprette filer og kataloger Nødvendig Du må ha denne brukerrettigheten for å gjenopprette. Med denne rettigheten kan du angi alle gyldige sikkerhetsidentifikatorer (SIDer) for bruker eller gruppe, som eier av et objekt.
Administrere kontroll og sikkerhetslogg Nødvendig Du må ha denne brukerrettigheten for å utføre mange sikkerhetsrelaterte oppgaver, for eksempel kontrollere og vise overvåkingsmeldinger. Denne rettigheten angir at eieren er sikkerhetsoperatør.
Bli eier av filer eller andre objekter Nødvendig Du må ha denne brukerrettigheten for å bli eier av et objekt uten å få tilgang basert på skjønn. Med denne rettigheten kan eierverdien settes bare til de verdiene som eieren tilordner på lovlig måte, som eier av et objekt.
Avslutte systemet Ikke nødvendig, men anbefales Du må ha denne brukerrettigheten for å slå av datamaskinen. For enkelte programvareoppdateringer må datamaskinen startes på nytt. Hvis denne brukerrettigheten ikke er tilgjengelig, fullføres installasjonen av programvareoppdateringen, og brukeren må kontakte en administrator med den nødvendige brukerrettigheten for å starte datamaskinen på nytt hvis dette er nødvendig.
Feilsøke i programmerIkke nødvendig, men anbefalesDu må ha denne brukerrettigheten for å feilsøke en prosess. For Update.exe-versjoner tidligere enn 5.4.1.0 kan det hende administratorer må ha denne brukerrettigheten for å installere programvareoppdateringer.
Teknologien for hurtigoppdatering, også kjent som minnebasert oppdatering, er planlagt å bli levert med Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1), og vil være tilgjengelig for enkelte oppdateringer. Du må ha brukerrettigheten for programfeilsøking for å kunne bruke hurtigoppdatering. Hvis du vil ha mer informasjon om oppdateringsadministrasjon, kan du gå til følgende Microsoft-webområde (dette området kan være på engelsk): http://www.microsoft.com/technet/security/guidance/patchmanagement/patchmanagement.mspx
Hvis du vil ha mer informasjon om tidligere versjoner av Update.exe og programfeilsøking der administratorer må ha bestemte rettigheter, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
830846 Oppdateringer av Windows-produkter kan slutte å fungere, eller de kan bruke hele eller nesten hele prosessorkapasiteten (Denne artikkelen kan være på engelsk.)
Slik viser og endrer du brukerrettigheter:
 1. Start redigeringsprogrammet for gruppepolicy lokalt eller på et domene. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette, kan du besøke følgende Microsoft-webområde (dette området kan være på engelsk):http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/gpedit_start.mspx
 2. Klikk Innstillinger for Windows under Datamaskinkonfigurasjon.
 3. Klikk Sikkerhetsinnstillinger, klikk Lokale policyer, og klikk deretter Tilordning av brukerrettigheter.
 4. Hvis du vil tilordne policyene som ble nevnt tidligere, høyreklikker du policyen, klikker Egenskaper, og legger deretter til brukeren.

Referanser

Du kan vise en teknisk beskrivelse av Update.exe, pakkeinstallasjonsprogrammet for Windows og Windows-komponenter ved å gå til følgende Microsoft-webområde (dette området kan være på engelsk):http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/deployment/winupdte.mspx

Egenskaper

Artikkel-ID: 888791 - Forrige gjennomgang: 8. januar 2007 - Gjennomgang: 4.2
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2002
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbinfo KB888791

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com