CD-meghajtó Windows XP rendszerben történő használatakor I/O-eszközzel kapcsolatos hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 891894 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Template (Sablon): zGeneric Problem Article
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Microsoft Windows XP rendszerű számítógépeken CD-meghajtóról történő programtelepítéskor vagy adatmásoláskor a következő hibaüzenetek egyike jelenhet meg:
I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
Egy ReadProcessMemory vagy WriteProcessMemory kérésnek csak egy része készült el.

Oka

Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha a Windows rendszer olyan adatátviteli módot használ, amelyet a CD-meghajtó nem támogat.

A megoldás

A probléma megoldásához módosítsa a CD-meghajtó adatátviteli módját az IDE csatorna tulajdonságlapján. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd kattintson a Kezelés parancsra.
  2. Kattintson a Számítógép-kezelés (Helyi) csomópont alatt található Eszközkezelő elemre.
  3. A jobb oldali ablaktáblában bontsa ki az IDE ATA/ATAPI vezérlők csomópontot.
  4. Kattintson a jobb gombbal arra a csatornára, amelyhez a CD-meghajtó csatlakoztatva van, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. Ez rendszerint a Másodlagos IDE csatorna.
  5. A Speciális beállítások lapon a CD-meghajtónak megfelelő eszköz Átvitel módja legördülő listájában jelölje ki a Csak PIO adatátviteli módot. Ez rendszerint az 1-es számú eszköz. Kattintson az OK gombra.
Ha a probléma nem oldódik meg azzal, hogy megváltoztatja a másodlagos IDE csatorna 1-es eszközének adatátviteli módját, akkor elképzelhető, hogy nem az a CD-meghajtó. A fenti eljárással állítsa vissza az adatátviteli módot a következőre: Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. Az alábbi sorrendben folytassa az IDE eszközök adatátviteli módjának megváltoztatását a fenti lépések végrehajtásával mindaddig, amíg a probléma meg nem szűnik:
  • Elsődleges IDE csatorna, 1-es számú eszköz
  • Másodlagos IDE csatorna, 0-s számú eszköz
Megjegyzés: Az elsődleges IDE csatorna 1-es eszköze a rendszerindító lemez, amely rendszerint az operációs rendszert tartalmazó merevlemez.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 891894 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 12. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb KB891894
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com