Windows XP rendszerű számítógépeken nem látható a munkacsoport többi számítógépe a hálózaton

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 903267 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

Tételezzük fel a következőket: Egy olyan, Microsoft Windows XP rendszerű számítógépen dolgozik, amelyre teljesülnek az alábbi feltételek:
 • A számítógép egy hálózaton található.
 • A számítógép része egy munkacsoportnak.
 • Vagy nincs engedélyezve, vagy nincs telepítve tűzfal a számítógépen.
 • A számítógép képes az ugyanabban a munkacsoportban lévő más számítógépek pingelésére. A munkacsoport többi számítógépe továbbá képes ennek a számítógépnek a pingelésére.
 • Engedélyezve van a NetBIOS TCP/IP felett szolgáltatás.
Ebben az esetben nem látható a munkacsoport hálózaton lévő többi számítógépe.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50135


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.


Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki a beállításjegyzék alábbi alkulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBt\Parameters
 3. A beállításjegyzék jobb oldali ablaktáblájában törölje a következő értékeket, ha azok jelen vannak:
  • NodeType
  • DhcpNodeType
  Megjegyzés: Ha a NodeType érték jelen van, az felülbírálja a DhcpNodeType értéket. Ha egyik alkulcs sincs jelen, és nincs konfigurálva WINS-kiszolgáló az ügyfélhez, akkor a számítógép B-csomópont módot használ. Ha legalább egy WINS-kiszolgáló konfigurálva van, a számítógép H-csomópont módot használ.
 4. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 5. Indítsa újra a számítógépet.
 6. Ellenőrizze, hogy most már láthatók-e a munkacsoportba tartozó számítógépek a hálózaton.


Megoldódott a probléma?

Ha meg szeretne győződni arról, hogy megoldódott a probléma, ellenőrizze, hogy a munkacsoport többi számítógépe látható-e a hálózaton. Ha látható a munkacsoport többi számítógépe a hálózaton, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
160177 A Microsoft-ügyfelek alapértelmezett csomóponttípusa (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
314053 A TCP/IP és az NBT protokoll konfigurációs paraméterei Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 903267 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbsurveynew kbmsifixme kbfixme kbtshoot kbprb KB903267
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com