U kunt de categorieŽn van de gebruiker niet wijzigen als u als gemachtigde in Outlook

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 918717 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als u Microsoft Outlook gebruikt voor toegang tot een andere Microsoft Exchange-gebruiker mailbox mappen, de mogelijkheid om toe te passen, maken of verwijderen-Outlook-categorieŽn is beperkt tot de machtigingen die u op hun Calendarand hebt andere individuele mappen.

Bijvoorbeeld, wanneer u probeert toe te passen of een categorie op een item in een gedeelde map verwijderen als u minder dan de machtiging Redacteur hebt, wordt een van de volgende foutberichten in Microsoft Outlook:
U beschikt niet over voldoende machtigingen om deze bewerking op dit object. Zie de mapcontactpersoon of de systeembeheerder.
Er geen juiste machtigingen voor deze bewerking.
Ook als u in het dialoogvensterKleurcategorieŽnwordt geopend wanneer u zich in een gedeelde map, de knoppenNieuw, wijzigenen verwijderenzijn niet beschikbaar (worden grijs weergegeven).

Oorzaak

Als u wilt toepassen op of verwijderen van een bestaande categorie of naar een item in een gedeelde map, moet u gemachtigd Editor of hoger voor die map. De lijst met kleurcategorieŽn in een postvak wordt opgeslagen in een verborgen bericht in de map Agenda van een postbus. Dus als u in een gedeelde map van een andere gebruiker werkt, moet u hebben ten minste de machtiging revisor van de andere gebruiker de map Agenda weergeven en toepassen van de andere gebruiker categorieŽn en de machtiging eigenaar kunt u nieuwe categorieŽn maken of bestaande categorieŽn voor een gedeelde map in het postvak van de andere gebruiker verwijderen.

Oplossing

De machtigingen die worden vermeld in de volgende secties aan het toegangsniveau dat u voor de categorieŽn in gedeelde mappen in de postbus van een andere gebruiker wilt configureren.

Toepassen op of verwijderen van categorieŽn van items in een gedeelde map

 1. Start Outlook.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map en klik vervolgens op Eigenschappen.
 3. Klik op het tabblad machtigingen .
 4. Voeg toe of schakel de whohas gebruiker werken met categorieŽn in de gedeelde map.
 5. Klik onder machtigingenop een hoger machtigingsniveau in hetMachtigingsniveau of de Editoren klik op OK.
OpmerkingAls er geen eigenaarsmachtigingen voor de map Agenda van de gebruiker die het delen van mappen, u cannotadd of categorieŽn verwijderen in het dialoogvenster kleurcategorieŽn. Is het alleen mogelijk categorieŽn voor het toepassen of verwijderen van categorieŽn van items in de gedeelde map op basis van de bestaande lijst met categorieŽn in het dialoogvenster kleurcategorieŽn hebt u ten minste de machtiging revisor aan de map Agenda.

Createor categorieŽn in een gedeelde map verwijderen

Als u nieuwe categorieŽn toevoegen of overdragen van bestaande categorieŽn in een gedeelde map, moet u eigenaarsmachtigingen voor de map Agenda van de eigenaar van de postbus die de mappen deelt. Als u wilt wijzigen de machtigingen voor de map Agenda, volgt op de Outlook-client van de gebruiker die eigenaar is van de postbus met de gedeelde mappen:
 1. Start Outlook.
 2. Klik op agenda in het navigatiemenu.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de map agendaen klik vervolgens opEigenschappen.
 4. Klik op het tabblad machtigingen .
 5. Toevoegen of Selecteer de gebruiker die voor het beheer van categorieŽn in de gedeelde map heeft.
 6. Selecteer eigenaar in het vak Machtigingen onder machtigingenen klik op OK.

Naam van rubrieken in een gedeelde map wijzigen

Zelfs als u voor de map Agenda van de gebruiker die het delen van mappen eigenaarsmachtigingen, wordt de knop Naam wijzigen altijd uitgeschakeld in de kleurcategorieŽn in het dialoogvenster voor iemand anders dan de eigenaar van de postbus. Wanneer u de naam van een categorie in de kleurcategorieŽn in het dialoogvenster Outlook heeft toexamine alle gecategoriseerde items in elke map de naam van de categorie wijzigen indien nodig. Naam daarom alleen de eigenaar van de postbus kunt van een categorie weergegeven in de kleurcategorieŽn in het dialoogvenster. Vraag de eigenaar van de gedeelde map op de naam van de categorie wijzigen als u een categorie gewijzigd.

Eigenschappen

Artikel ID: 918717 - Laatste beoordeling: donderdag 19 september 2013 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Outlook 2013
 • Microsoft Outlook 2010
 • Microsoft Office Outlook 2007
Trefwoorden:†
kbemail kbcalendar kbpermissions kbexpertisebeginner kbprb kbmt KB918717 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 918717

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com