Poruka o pogrešci pojavljuje se kada pokrenete računalo sa sustavom Windows 7 ili Windows Vista nakon što promijenite SATA način rada pogona za pokretanje: "STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE"

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 922976 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

SIMPTOMI

Zamislite sljedeće. U postavljanju BIOS-a računala sa sustavom Microsoft Windows 7 ili Windows Vista, promijenite SATA (Serial Advanced Technology Attachment) način rada pogona za pokretanje tako da koristi AHCI specifikaciju (Advanced Host Controller Interface) ili RAID značajke. Potom ponovno pokrenite računalo. U tom se slučaju pojavljuje sljedeća poruka o pogrešci:
STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE

UZROK

Taj se problem pojavljuje ako je upravljački program diska u sustavu Windows 7 i Windows Vista onemogućen. Taj upravljački program mora biti omogućen prije no što promijenite SATA/RAID način rada pogona za pokretanje.

Popravite mi to

Da biste problem riješili automatski, kliknite vezu Fix this problem (Popravi taj problem). Zatim u dijaloškom okviru File Download (Preuzimanje datoteke) kliknite Run (Pokreni), a potom slijedite korake u čarobnjaku.


Riješi problem
Microsoftov popravak 50470

Napomena Taj je čarobnjak možda dostupan samo na engleskom jeziku, ali automatsko popravljanje funkcionira i za verzije sustava Windows na drugim jezicima.

Napomena Ako trenutno ne koristite računalo na kojemu se pojavljuje problem, automatski popravak spremite na izbrisivi memorijski pogon ili na CD da biste ga mogli pokrenuti na računalu na kojemu se problem pojavljuje.

Popravit ću to sam

Važno Ovaj odjeljak, metoda ili zadatak sadrži upute za izmjenu registra. No nepravilnim izmjenama registra možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zato pažljivo slijedite ove upute. Radi dodatne zaštite prije izmjene stvorite sigurnosnu kopiju registra. Na taj ćete način moći vratiti registar ako se pojave problemi. Dodatne informacije o sigurnosnom kopiranju i vraćanju registra potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
322756 Sigurnosno kopiranje i vraćanje registra u sustavu Windows
Da biste sami riješili problem, omogućite AHCI upravljački program u registru prije no što promijenite SATA način rada pogona za pokretanje. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Zatvorite sve programe u sustavu Windows.
 2. Kliknite Start, pa u okvir Start Search (Pokreni pretraživanje) upišite regedit, a zatim pritisnite tipku ENTER.
 3. Ako se pojavi dijaloški okvir User Account Control (Kontrola korisničkih računa) kliknite Continue (Nastavi).
 4. Pronađite i potom kliknite jedan od sljedećih potključeva registra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
 5. U desnom oknu desnom tipkom miša kliknite Start u stupcu Name (Naziv), a zatim Modify (Izmijeni).
 6. U okvir Value data (Podaci o vrijednosti) upišite 0 pa kliknite OK (U redu).
 7. Na izborniku File (Datoteka) kliknite Exit (Izlaz) da biste zatvorili uređivač registra.

DODATNE INFORMACIJE

Tijekom instalacije sustava Windows 7 ili Windows Vista, onemogućuju se svi nekorišteni upravljački programi za pohranu. To ponašanje ubrzava proces pokretanja operacijskog sustava. Kada pogon za pokretanje zamijenite onemogućenim upravljačkim programom, morate omogućiti novi upravljački program prije no što promijenite hardversku konfiguraciju.

Pretpostavimo, primjerice, da ste instalirali sustav Windows Vista ili Windows 7 na računalo koje sadrži kontroler koji koristi upravljački program Pciide.sys. Kasnije SATA način rada mijenjate u AHCI. Stoga pogon mora učitati upravljački program Msahci.sys. No prije no što izvršite ovu promjenu morate omogućiti upravljački program Msahci.sys.

Taj problem utječe samo na pogon za pokretanje. Ako pogon koji mijenjate nije pogon za pokretanje, taj se problem ne pojavljuje.

AHCI pruža nekoliko značajki za SATA uređaje. One obuhvaćaju funkcionalnost priključivanja i rada bez isključivanja sustava i funkcionalnost upravljanja napajanjem. Dodatne informacije o AHCI specifikacijama potražite na sljedećem Intelovu web-mjestu:
http://www.intel.com/technology/serialata/ahci.htm
Microsoft nudi popis neovisnih proizvođača s podacima za kontakt da bi vam pomogao pri pronalaženju tehničke podrške. Ti se podaci mogu promijeniti bez najave. Microsoft ne jamči točnost podataka za kontakt neovisnih proizvođača. Proizvodi drugih proizvođača koji se spominju u ovom članku proizvedeni su u tvrtkama neovisnima o tvrtki Microsoft. Microsoft ne daje posredna ni bilo kakva druga jamstva vezana uz performanse ili pouzdanost tih proizvoda.

Svojstva

ID članka: 922976 - Posljednja izmjena: 25. rujna 2011. - Revizija: 2.0
ODNOSI SE NA:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise N
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Professional N
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Starter N
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Ultimate N
Ključne riječi: 
kbtshoot kbhardware kberrmsg kbexpertiseinter kbprb kbfixme kbmsifixme KB922976

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com