Cikk azonosítója: 927007 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ez a cikk a Windows rendszerhez készült Microsoft-játékok és más otthoni szoftvertermékek aktiválásával kapcsolatos gyakori kérdéseket és válaszokat tartalmazza, illetve az aktiválás során esetlegesen felmerülő problémák megoldását tárgyalja.

További információ

1. kérdés: Mi az a Microsoft termékaktiválás?

1. válasz: A Microsoft a termékaktiválással az illegális szoftverhasználatot kívánja visszaszorítani, illetve biztosítani szeretné a Microsoft-termékek elvárt minőségének megőrzését. A szoftvertermék aktiválása során a rendszerünk hozzárendeli az egyedi termékkulcsot annak a számítógépnek a hardverkonfigurációjához, amelyen a termék telepítve lett. Miután a termékkulcs az adott konfigurációhoz lett rendelve, a termékkulcs nem használható a termék más számítógépen való aktiválására. A termékaktiválás végrehajtása kötelező a termék teljes funkcionalitásának használatához. Ha a termékaktiválás kihagyását választja, a terméket csak csökkentett, próbaverziós üzemmódban használhatja. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
925723 Aktiválással kapcsolatos üzenet jelenik meg, miután 30 percet játszott a Flight Simulator X játékprogrammal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
2. kérdés: Milyen előnyökkel jár a Microsoft termékaktiválás használata?

2. válasz: A Microsoft termékaktiválás lehetővé teszi, hogy a lemez behelyezése nélkül használja a terméket.

3. kérdés: Milyen adatokat gyűjt, dolgoz fel vagy továbbít a szoftver az aktiválás során?

3. válasz: A szoftvertermék aktiválásakor a szoftver a termékkulcsot és a hardverkonfiguráció kivonatát küldi el a Microsoft vállalatnak. A hardverkonfiguráció kivonata egy nem egyedi szám, melyet a számítógép hardverkonfigurációja alapján generál a szoftver. Ez a szám nem jelöl semmiféle személyes vagy a termékkel kapcsolatos információt. A hardverazonosító továbbá nem alkalmas a számítógép gyártójának vagy típusának megállapítására sem, és nem fejthető vissza a nyers számítógépadatok meghatározásához. Az általános számítógépadatok mellett a szoftver a nyelvi beállításokkal kapcsolatos további információkat is gyűjt. Ezeket az információkat nem használjuk fel a felhasználók azonosítására. Az információk kizárólag annak megállapítására szolgálnak, hogy a termék licencelt példányát használja, illetve az értékek összesítésével statisztikai elemzést végzünk.

4. kérdés: Hány alkalommal aktiválhatók a termékek?

4. válasz: A szoftvertermék egyazon számítógépen korlátozás nélkül újraaktiválható. Tehát akárhányszor eltávolíthatja és újratelepítheti vagy aktiválhatja a terméket. Egy további aktiválási lehetőséget is nyújt a termék, hogy eltávolíthassa és újratelepíthesse azt ugyanarra vagy egy másik számítógépre. További tájékoztatásért tekintse át a Microsoft szoftverlicenc-szerződését, mely a játék mappájában található.

5. kérdés: Hogyan állapíthatom meg, hogy a szoftver aktivált-e?

5. válasz: Ha a termék még nem lett aktiválva, akkor a játék többrésztvevős szolgáltatásai nem érhetők el.
Megjegyzés: Egyes játékok, melyek kizárólag többrésztvevős móddal rendelkeznek, nem indíthatók el az aktiválásig.
6. kérdés: Telepíthetem a terméket egynél több számítógépre is?

6. válasz: Arról, hogy a terméket hány számítógépre lehet telepíteni, további tájékoztatást a végfelhasználói szerződésben (Microsoft szoftverlicenc-szerződésben) találhat. A végfelhasználói szerződést a termék mappájában vagy a DVD-n találhatja meg.
7. kérdés: Hogyan aktiválhatom a Windows rendszerhez készült Microsoft-termékem?

7. válasz: Első indításkor a termék megjelenít egy párbeszédpanelt, melyen az Activate now (Aktiválás most) vagy az Activate later (Aktiválás később) lehetőséget kell választania. Ha az Activate now lehetőséget választja, meg kell adnia a termékkulcsot. A terméket bármeddig futtathatja aktiválás nélkül is, ebben az esetben azonban a termék csökkentett üzemmódban fog futni. Emellett egyes funkciók, például a többrésztvevős játék, egyáltalán nem érhetők el. A termék összes szolgáltatását csak az aktiválás után érheti el.

A termék aktiválásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson az Activate now lehetőségre, majd kattintson a Next (Tovább) gombra.
 2. Adja meg a termékkulcsot, és kattintson a Next gombra.

  Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy ne veszítse el a termékkulcsot. Tartsa meg a csomagolást vagy jegyezze fel a számot, és tárolja azt biztonságos helyen.
 3. Ekkor elindul az aktiválási varázsló. Az aktiválási varázsló az alábbi lehetőségeket kínálja fel a folytatáshoz:
  • Aktiválás az interneten keresztül
   Az aktiválási varázsló automatikusan kapcsolódik a Microsoft licenckezelő kiszolgálóihoz az internetkapcsolaton keresztül. Az interneten keresztüli aktiváláskor a termékkulcsot a szoftver titkosítva küldi el a Microsoft vállalatnak. Ha az interneten keresztüli aktiválást választja, de még nem aktív az internetkapcsolat, akkor a varázsló figyelmezteti, hogy nem tud kapcsolódni.
  • Aktiválás telefonon keresztül
   Egy aktiválási központunkat felhívva az ügyfélszolgálati munkatárs segítségével aktiválhatja a terméket. A telefonos aktiválás tovább tarthat, mint az interneten keresztül végzett. Fontos, hogy a hívás lebonyolításakor a számítógépnél legyen, és hogy előkészítse a szoftver termékkulcsát. A telefonon keresztüli aktiválás választásakor az aktiválási varázsló generál egy telepítési azonosítót. Erre a telepítési azonosítóra is szüksége lesz a telefonon keresztüli aktiválás befejezéséhez.

   Fontos: Amikor felhívja az aktiválási központot, felkérjük a telepítési azonosító számjegyeinek beolvasására. Ha problémát tapasztal az utasítások követésével kapcsolatban, ne tegye le a telefont. Várja meg az ügyintéző kapcsolásának lehetőségét. Válassza a kapcsolás lehetőségét, hogy beszélhessen ügyfélszolgálati munkatársunkkal.

   Megjegyzés: Az aktiválási központok telefonszámát nem tartalmazza a jelen cikk, mert a telefonszámok licenctípusonként és régiónként eltérnek. A megfelelő telefonszámot az aktiválási varázslóban tekintheti meg.
Ha az aktiválás sikeres, az alábbi üzenet jelenik meg:
You have successfully activated Microsoft <terméknév> on this computer. (Sikeresen aktiválta a Microsoft <terméknév> terméket ezen a számítógépen.)

Következő lépések

Ha további segítségre van szüksége, látogasson el a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelyére más megoldások kereséséhez. Webhelyünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
 • Microsoft Answers közösség (http://answers.microsoft.com/en-us/windows/default.aspx): Kapcsolatfelvétel más felhasználókkal és MVP-programtagokkal (MVP: Most Valuable Professionals; a Microsoft technológiáiban jártas szakértők)
 • Megoldásközpont (http://support.microsoft.com/select/?target=hub): Az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések és az azokra adott válaszok
 • Kereshető Tudásbázis (http://support.microsoft.com/search/?adv=1): Műszaki támogatási információk és támogatási eszközök keresése Microsoft-termékekhez
 • Egyéb támogatási lehetőségek (http://support.microsoft.com/default.aspx?pr=csshome): Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgálattal, illetve visszajelzés küldése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 927007 - Utolsó ellenőrzés: 2010. május 4. - Verziószám: 9.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Flight Simulator X Deluxe
 • Microsoft Flight Simulator X Standard
 • Microsoft Age of Empires III
 • Microsoft Age of Empires III : The WarChiefs
 • Microsoft Dungeon Siege II
 • Fable: The Lost Chapters PC
 • Microsoft Age of Empires III: The Asian Dynasties
 • Microsoft Flight Simulator X Acceleration Expansion Pack
 • Microsoft Flight Simulator X Service Pack 1
 • Microsoft Gears of War (PC)
 • Microsoft Halo 2 for Windows Vista
 • Microsoft Shadowrun (PC)
 • Microsoft Viva Pinata (PC)
 • Microsoft Zoo Tycoon 2
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: African Adventure
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Dino Danger
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Endangered Species
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Marine Mania
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Ultimate Collection
 • Microsoft MapPoint 2009 North America
 • Microsoft MapPoint 2009 North America with GPS Locator
 • Microsoft Streets & Trips 2009
 • Microsoft Streets & Trips 2009 with GPS Locator
 • Microsoft MapPoint 2010
 • Microsoft MapPoint 2010 with GPS Locator
 • Microsoft Streets & Trips 2010
 • Microsoft Streets & Trips 2010 GPS Locator
Kulcsszavak: 
kbhowto kbexpertisebeginner KB927007
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com