Az Internet Explorer optimalizálása vagy alaphelyzetbe állítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 936213 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Windows Internet Explorer 7 és a Windows Internet Explorer 8 konfigurációs beállításai a következő problémákhoz vezethetnek:
 • Teljesítményproblémák jelentkeznek az Internet Explorer böngészőben.
 • Hibaüzenet jelenik meg az Internet Explorer böngészőben. Például megjelenik „Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot” hibaüzenet.
 • Az Internet Explorer nem válaszol.
A cikkből megtudhatja, hogy a Windows Vista rendszerben hogyan optimalizálhatja vagy állíthatja alaphelyzetbe az Internet Explorer alkalmazást a problémák megoldásához.

További információ

A problémák megoldásához használja a következő módszereket a megadott sorrendben.

1. módszer: A gyorsítótárazott adatok törlése az Internet Explorer alkalmazásban

Annak meghatározásához, hogy egy teljesítményproblémát vagy hibaüzenetet az ideiglenes internetfájlok vagy az Internet Explorer által használt egyéb gyorsítótárazott információ okoz, törölnie kell a gyorsítótárazott adatokat. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Internet Explorer 7
 1. Nyissa meg az Internet Explorer 7 programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Böngészési előzmények törlése parancsára.
 3. Az Előzmények törlése párbeszédpanelen kattintson Az összes törlése gombra.
 4. Jelölje be a Továbbá a bővítmények által tárolt beállítások és fájlok törlése jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
Internet Explorer 8
 1. Nyissa meg az Internet Explorer 8 programot.
 2. Kattintson a Biztonság lehetőségre, majd kattintson a Böngészési előzmények törlése elemre.
 3. A Böngészési előzmények törlése területen kattintson a Törlés gombra.
Ekkor megjelenik egy, a böngészési előzmények törlését jelző folyamatjelző. Ha befejeződött a folyamat, ellenőrizze, hogy az Internet Explorer most már megfelelően működik-e. Ha továbbra is problémákat tapasztal, próbálkozzon a 2. módszerrel.

2. módszer: Az Internet Explorer biztonsági beállításainak alaphelyzetbe állítása

Ha túl szigorú biztonsági beállításokat ad meg, akkor lehetséges, hogy az Internet Explorer egyes webhelyeket nem tud megjeleníteni. Ha meg szeretné állapítani, hogy egy probléma hátterében a túl szigorú biztonsági beállítások állnak-e, állítsa vissza az alapértelmezett biztonsági beállításokat. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Nyissa meg az Internet Explorer programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 3. Kattintson a Biztonság fülre.
 4. Kattintson a Minden zóna visszaállítása alapértelmezett szintre gombra, majd kattintson az OK gombra.
Ezt követően ellenőrizze, hogy az Internet Explorer most már megfelelően működik-e. Ha továbbra is problémákat tapasztal, próbálkozzon a 3. módszerrel. 

Megjegyzés Ha ez a módszer nem oldja meg a problémát, visszaállíthatja az Internet Explorer böngészőt a korábbi biztonsági szintre.

3. módszer: Az Internet Explorer bővítmények nélküli módban való futtatása

Egyes webhelyek az Internet Explorer bővítményeinek, például az ActiveX vezérlők és a böngésző eszköztárak használatával nyújtanak továbbfejlesztett böngészési élményt. A sérült vagy az Internet Explorer böngészővel nem kompatibilis bővítmények hibákat okozhatnak. Annak meghatározásához, hogy egy hibát egy bővítmény okoz-e, futtassa az Internet Explorer böngészőt bővítmények nélküli módban. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, majd írja be az Internet Explorer karaktersort a Keresés megkezdése mezőbe.
 2. Kattintson az Internet Explorer (bővítmények nélkül) hivatkozásra. Az Internet Explorer ekkor bővítmények, eszköztárak és beépülő modulok nélkül nyílik meg.
 3. Ellenőrizze, hogy az Internet Explorer most már megfelelően működik-e. Ha továbbra is problémákat tapasztal, próbálkozzon a 4. módszerrel. 
Ha nem tapasztal hibákat, akkor a problémát az Internet Explorer böngészővel jellemzően együtt betöltődő bővítmények egyike okozza. Ebben az esetben használja a következő lehetőségek egyikét.

1. lehetőség: Az Internet Explorer alaphelyzetbe állítása

Állítsa vissza az Internet Explorer alapértelmezett konfigurációját. Ezzel a lépéssel minden telepített bővítményt, beépülő modult és eszköztárat letilt. Habár ez a megoldás gyorsan végrehajtható, egyben azt is jelenti, hogy ha az imént említett bővítmények bármelyikét használni kívánja a jövőben, akkor újra kell azt telepítenie. Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állításához használja a 4. módszert.

2. lehetőség: A problémát okozó bővítmény azonosítása a Bővítmények kezelése eszközzel

Az Internet Explorer Bővítmények kezelése eszközével egyenként letilthatja a bővítményeket, így azonosíthatja a hibákat okozó bővítményt. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Internet Explorer 7
 1. Nyissa meg az Internet Explorer 7 programot.
 2. Mutasson az Eszközök menü Bővítmények kezelése pontjára, majd kattintson a Bővítmények engedélyezése és letiltása parancsra.
 3. A Megjelenítés legördülő listában válassza Az Internet Explorer által használt bővítmények lehetőséget a számítógépen telepített összes bővítmény megjelenítéséhez.
 4. A listán szereplő minden egyes elem esetében jelölje ki a bővítményt, majd a Beállítások csoportban jelölje be a Tiltás választógombot.
 5. Amikor a lista összes elmét letiltotta, kattintson az OK gombra.
 6. Zárja be, majd indítsa újra az Internet Explorer 7 alkalmazást.
 7. Ha megszűntek a problémák, ismételje meg az 1–3. lépéseket.
 8. Jelölje be az Engedélyezés választógombot valamely bővítmény esetében.
 9. Ismételje a 6–8. lépéseket az egyes bővítményekkel mindaddig, amíg meg nem állapítja, hogy melyik okozza a hibát.
Internet Explorer 8
 1. Nyissa meg az Internet Explorer 8 programot.
 2. Kattintson az Eszközök menüre, majd kattintson a Bővítmények kezelése lehetőségre.
 3. A Megjelenítés legördülő menüben jelölje ki a Minden bővítmény lehetőséget a számítógépen telepített összes bővítmény megjelenítéséhez.
 4. A listán szereplő minden egyes elem esetében jelölje ki a bővítményt, majd az Információ ablakban kattintson a Letiltás lehetőségre.
 5. Amikor a lista összes elmét letiltotta, kattintson az OK gombra.
 6. Lépjen ki az alkalmazásból, majd indítsa újra az Internet Explorer böngészőt.
 7. Ha a problémák nem jelentkeznek újból, ismételje meg az 1–3. lépéseket.
 8. Jelölje be az Engedélyezés választógombot valamely bővítmény esetében.
 9. Ismételje a 6–8. lépéseket az egyes bővítményekkel mindaddig, amíg meg nem állapítja, hogy melyik okozza a hibát.
Ha azonosította a hibákat előidéző bővítményt, akkor letilthatja a bővítményt, vagy eltávolíthatja a bővítményt telepítő szoftvert. További hibaelhárítási információkért és támogatásért érdemes felkeresni a bővítmény szoftverforgalmazóját.  

Az Internet Explorer bővítményeivel kapcsolatos további információkat a Windows súgó következő cikkében találja:
Internet Explorer bővítmények: gyakori kérdések

4. módszer: Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítása

Annak megállapításához, hogy egy teljesítményproblémát vagy hibaüzenetet a konfigurációs beállítások okoznak-e, állítsa vissza az Internet Explorer böngésző alapértelmezett konfigurációját. Ennek hatására a program a Windows Vista eredeti telepítésekori állapotába kerül.

Ha szeretné automatikusan alaphelyzetbe állítani az Internet Explorer böngésző beállításait, tekintse meg „Az Internet Explorer automatikus alaphelyzetbe állítása” szakaszt. Ha saját kezűleg szeretné alaphelyzetbe állítani az Internet Explorer böngésző beállításait, tekintse meg „Az Internet Explorer alaphelyzetbe állítása saját kezűleg” szakaszt.

Az Internet Explorer automatikus alaphelyzetbe állítása

Az Internet Explorer beállításainak automatikus visszaállításához kattintson az Internet Explorer alaphelyzetbe állítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

Az Internet Explorer alaphelyzetbe állítása
Microsoft Fix it 50195

Megjegyzés Ezt az Automatikus javítási eszközt Windows Vista rendszeren kell futtatni. Windows 7 használata esetén ugorjon az 5. módszerre.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a Megoldódott a probléma? című részre.


Az Internet Explorer alaphelyzetbe állítása saját kezűleg

Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Nyissa meg az Internet Explorer programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. Az Internet Explorer beállításainak visszaállítása csoportban kattintson az Alaphelyzet gombra.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy az Internet Explorer beállításai visszaálltak-e az alapértelmezett értékekre. Ha az Internet Explorer beállításai visszaálltak az alapértelmezett értékekre, akkor nincs további teendője. Ha az Internet Explorer beállításai nem álltak vissza az alapértelmezett értékekre, felveheti a kapcsolatot a támogatási szolgáltatással.

Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állításakor történő változásokkal kapcsolatban a Windows súgó következő témaköreiben talál további információkat:
Az Internet Explorer 7 beállításainak alaphelyzetbe állítása
Az Internet Explorer 8 beállításainak alaphelyzetbe állítása

5. módszer: Internet Explorer-hibaelhárítók a Windows 7 rendszeren

A Windows 7 alapértelmezés szerint a következő két Internet Explorer-hibaelhárítóval rendelkezik:
 1. Az Internet Explorer teljesítménye
 2. Az Internet Explorer biztonsági beállításai

Az Internet Explorer-hibaelhárítók futtatása

 1. Zárja be az összes programot.
 2. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd a Vezérlőpult parancsra.
 3. A Rendszer és biztonság csoportban kattintson a Hibák keresése és javítása parancsra.
 4. Kattintson az Összes megjelenítése lehetőségre a bal oldali munkaablakon.
 5. Kattintson Az Internet Explorer teljesítménye lehetőségre.
 6. A párbeszédpanelen kattintson a Tovább gombra.
 7. Ekkor elindul a hibaelhárító, és automatikusan javítja az összes azonosított problémát. Kattintson a Bezárás gombra.
„Az Internet Explorer teljesítménye” hibaelhárító futtatását követően indítsa el az Internet Explorer böngészőt, és ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma továbbra is fennáll, a korábban említett lépésekkel futtassa „Az Internet Explorer biztonsági beállításai” hibaelhárítót
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 936213 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 8 a következő platformokon
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Starter
  • Windows Vista Ultimate
 • Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista
Kulcsszavak: 
kbsurveynew kbmsifixme kbfixme kbmsnclientportal kbsettings kbperformance kbexpertisebeginner kbhowto kbinfo KB936213
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com