Az önálló Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomagok nem tartalmazzák a Windows Vista SP1 frissített súgófájljait

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 937286 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A cikk azokat a különböző helyzeteket ismerteti, amelyek esetén manuálisan kell telepítenie a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) frissített súgófájljait tartalmazó csomagot. A súgófájlok manuális telepítésére azért van szükség, mert az önálló Windows Vista SP1 szervizcsomagok nem tartalmazzák a Windows Vista Service Pack 1 frissített súgófájljait.

További információ

Az önálló Windows Vista SP1 szervizcsomagok nem tartalmazzák a Windows Vista SP1 frissített súgófájljait.

A Windows Vista frissített súgófájljait tartalmazó csomagok neve „Update for Help Files” (Frissítés a súgófájlokhoz). E fájlok minden egyes nyelvhez külön vannak csomagolva.

A frissített súgófájlok a csomagméret csökkentése érdekében lettek kihagyva az önálló SP1 szervizcsomagokból. Az SP1 szervizcsomaggal bővített Windows Vista rendszer kiskereskedelmi és OEM-verziója ugyanakkor tartalmazza a Windows Vista frissített súgófájljait. Ezért az SP1 szervizcsomaggal frissített Windows Vista valamely változata tiszta telepítésének végrehajtása esetén nincs szükség a frissített súgófájlok hozzáadására.

A következő lista azokat a különböző helyzeteket ismerteti, amelyek esetén manuálisan kell telepítenie a frissített súgófájlokat tartalmazó csomagot a Windows Vista frissített súgófájljainak beszerzése érdekében:
 • A Windows Vista SP1 szervizcsomagot a Windows Update szolgáltatás vagy a Windows Vista egy különálló MSU- (Microsoft Update-) csomagja segítségével telepíti egy, a Windows Vista eredeti kiadását futtató számítógépen.
 • Egy olyan számítógépen, amelyen telepítve van egy Windows Vista Enterprise SKU vagy egy Windows Vista Ultimate SKU, új nyelvet telepít a nyelvi csomagok segítségével.

  Ilyen helyzetben manuálisan kell telepítenie a frissített súgófájlokat, mert a súgófájlok frissítőcsomagja a tartalom nyelvének megfelelő nyelvet használja. A súgófájlok frissítését tartalmazó csomagok nyelvspecifikusak. A súgófájlok frissítőcsomagjának német nyelvű változata például csak akkor telepíthető Windows Vista-alapú számítógépeken, ha azokon már telepítve van a német nyelv.
 • Miután telepítette a súgófájlok frissítőcsomagját egy adott nyelvi csomaghoz egy Windows Vista-alapú számítógépen, eltávolítja a szóban forgó nyelvi csomagot.

  Ilyen esetben a súgófájlok frissítőcsomagjait automatikusan eltávolítja a rendszer.
A súgófájlok frissítését tartalmazó csomag MSU-csomagját letöltheti a Microsoft letöltőközpontjából. Ehhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=dd4affa2-f435-4c42-82da-110948c001c1
Ezenkívül a Windows Update webhelyen is meg fognak jelenni minden nyelvhez ugyanezek a frissítések. A súgófájlok frissítését tartalmazó csomagok ugyanakkor a Tudásbázis ugyanazon cikkszáma, a 937286. szám alá tartoznak. Ezért ha egy rendszerben több nyelv van telepítve, amelyek mindegyikéhez telepítve van a súgófájlok megfelelő frissítőcsomagja is, a Windows Vista szoftvertallózója több KB 937286-os bejegyzést is megjelenít. A csomag címe továbbá nem tartalmaz az adott csomag nyelvére való utalást.

A súgófájlok frissítését tartalmazó csomag telepített voltának megállapítása rendszergazdák és OEM-partnerek számára

Lehetőség van annak megállapítására, hogy egy adott nyelvű verzióhoz telepítve van-e a súgófájlok frissítőcsomagja. Ehhez tekintse meg a következő könyvtárt:
%SYSTEMROOT%\Help\Windows\[régiókód]
A súgófájlok adott nyelvekhez tartozó frissítőcsomagjainak fájlneve tartalmazza a nyelvet vagy régiókódot. A 32 bites Windows Vista magyar nyelvű verziója esetén például ez a fájlnév a következő: windows6.0-kb937286-x86-hu-hu.msu. Ebben a fájlnévben a „hu-hu” jelenti a nyelvet vagy régiókódot. A következő a súgófájlok egy jellemző könyvtára:
C:\Windows\Help\Windows\HU-HU


Ha a könyvtárban lévő minden fájlhoz 2006. november 2-i módosítási dátum tartozik, akkor a súgófájlok frissítőcsomagja nincs telepítve az adott nyelvhez vagy régióhoz. Ha a könyvtárban lévő fájlok 90%-ának módosítási dátuma 2008. január 18., akkor a súgófájlok frissítőcsomagja telepítve van az adott nyelvhez vagy régióhoz.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 937286 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Service Pack 2 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbinfo kbhowto KB937286
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com