A Windows Vista vagy a Windows 7 rendszerben a számítógép újraindításáig nem jelennek meg az értesítési területen a rendszerikonok

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 945011 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

A Windows Vista vagy Windows 7 rendszerű számítógép első indításakor az alábbi ikonok közül egy vagy több nem jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában található értesítési területen.
 • Hálózat ikon
 • Hangerő ikon
 • Energiagazdálkodás ikon
Az is megfigyelhető, hogy A Tálca és a Start menü tulajdonságai párbeszédpanel Értesítési terület részén nincsenek bejelölve a rendszerikonokhoz kapcsolódó jelölőnégyzetek. A hálózati, hangerő- és energiagazdálkodási funkciók azonban ennek ellenére megfelelően működnek, bár ikonjuk nem látható az értesítési területen. A funkciókat a Vezérlőpultról érheti el.

Ha a számítógépnek elég ideje volt arra, hogy befejezze a szolgáltatások rendszerindításkori inicializálását a számítógép újraindítása előtt, és egy vagy több rendszerikon az újraindítás után sem jelenik meg az értesítési területen, akkor a beállításjegyzék két kulcsának törlésével jelenítheti meg azokat újra.

A probléma automatikus javításához folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma kézi javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás

Automatikus javítás

A probléma automatikus megoldásához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50229


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.

Kézi javítás

Amikor először indít el egy új számítógépet, az operációs rendszer általában indításakor inicializálja a szolgáltatásokat, ami egy-hat órát vehet igénybe attól függően, hogy milyen alkalmazások vannak előre telepítve. Mielőtt kikapcsolná vagy újraindítaná a számítógépet, biztosítson elég időt az operációs rendszernek arra, hogy befejezze ezeket az indításkori szolgáltatásinicializálásokat. Ez a probléma általában nem ismétlődik meg azután, hogy az operációs rendszer befejezte az összes háttér-szolgáltatás inicializálását, mielőtt újraindult.

Megjegyzés: A merevlemez-aktivitási jelzőfényt (ha van ilyen) figyelve megállapíthatja, hogy befejeződött-e a szolgáltatások inicializálása. Ha a jelzőfény már nem folyamatosan világít, hanem csak időnként villan fel, valószínűleg befejeződött az inicializálás. Emellett a processzorterhelést is ellenőrizheti a Windows Feladatkezelő Teljesítmény lapján. Ha 15 százaléknál alacsonyabb a processzorterhelés, a rendszer valószínűleg már végzett a szolgáltatások inicializálásával, és így már leállíthatja vagy újraindíthatja azt. A beállításjegyzék két kulcsának törlésével elérheti az ikonok újbóli megjelenítését. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a számítógép újraindítása után meg kell ismételnie ezt a megoldást, ha az ikonok még mindig nem jelennek meg az értesítési területen.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a regedit parancsot a Keresés megkezdése vagy a Keresés programokban és fájlokban mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  A rendszergazdai jelszót vagy a művelet folytatásának megerősítést kérő párbeszédpanelen írja be a jelszót, vagy kattintson az Engedélyezés gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki a beállításjegyzék következő kulcsát:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson az IconStreams bejegyzésre.
 4. Kattintson a Szerkesztés menü Törlés parancsára, majd az Igen gombra.
 5. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a PastIconsStream bejegyzésre.
 6. Kattintson a Szerkesztés menü Törlés parancsára, majd az Igen gombra.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 8. Indítsa újra az Explorer.exe folyamatot. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Nyomja le a CTRL+SHIFT+ESC billentyűkombinációt.
  2. A Feladatkezelő Folyamatok lapján jelölje ki az explorer.exe folyamatot, majd kattintson kétszer a Folyamat leállítása gombra.
  3. Kattintson a Fájl menü Új feladat (Futtatás) parancsára, írja be az explorer parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  4. Lépjen ki a Feladatkezelőből.
 9. Windows 7 rendszerben hajtsa végre az alábbi lépéseket is:
  1. Kattintson a Start
   A kép összecsukásaA kép kibontása
   Start gomb
   gombra, írja be az ikonok testreszabása kifejezést a keresőmezőbe, és kattintson A tálca ikonjainak testreszabása találatra a keresési eredmények között.
  2. Kattintson a Rendszerikonok engedélyezése vagy letiltása műveletre, majd a Hangerő, a Hálózat és az Energiaellátás rendszerikon legördülő listájában jelölje ki az Engedélyezés viselkedésmódot.
  3. Kattintson az OK gombra. Ha a három ikon megfelelően jelenik meg, kattintson az OK gombra.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 945011 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme kbexpertisebeginner kbhowto KB945011
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com