Κωδικός σφάλματος 0x80000FF κατά τη λήψη ενημερώσεων σε υπολογιστή που βασίζεται σε Windows Vista, χρησιμοποιώντας το Windows Update ή το Microsoft Update

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 946414 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Αυτόματη επίλυση του προβλήματος

Επίλυση αυτού του προβλήματος
Microsoft Fix it 50202
Τώρα μεταβείτε στην ενότητα Επιλύθηκε το πρόβλημα;.

Σημείωση Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επίλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.

Σημείωση Εάν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αυτόματες επιδιορθώσεις σε μια μονάδα δίσκου flash ή ένα CD και να τις εκτελέσετε αργότερα στον υπολογιστή που θέλετε.

Σημείωση Αν προτιμάτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από τον χρήστη".
Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες; Στείλτε μας τα σχόλιά σας

Περιγραφή μηνύματος σφάλματος

Όταν πραγματοποιείτε λήψη ενημερώσεων σε έναν υπολογιστή που βασίζεται σε Windows Vista χρησιμοποιώντας το Windows Update ή το Microsoft Update, ενδέχεται να λάβετε κωδικό σφάλματος 0x80000FFF. Ενδέχεται, επίσης, να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα κατά την εκκίνηση του Windows Update από στον Πίνακα Ελέγχου.

Το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να εμφανιστεί εάν κάποια από τις ακόλουθες τιμές υπάρχουν στο μητρώο των Windows:
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\PendingXmlIdentifier
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\NextQueueEntryIndex
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\AdvancedInstallersNeedResolving
Αυτό το άρθρο βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

Επίλυση από το χρήστη

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, δοκιμάστε τις ακόλουθες μεθόδους με τη σειρά που αναγράφονται.

Μέθοδος 1: Εκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις ξανά

Τερματίστε όλα τα προγράμματα που εκτελούνται, εκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις.

Σημείωση Η επανεκκίνηση του υπολογιστή θα εξασφαλίσει ότι όλες οι προηγούμενες εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί και ότι δεν απομένουν διαδικασίες που απαιτούν την επανεκκίνηση κάποιου συστήματος πριν την ολοκλήρωσή τους.

Εάν το ζήτημα εξακολουθεί να υπάρχει, συνεχίστε με τη Μέθοδο 2.

Μέθοδος 2: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, καταργήστε τα κλειδιά μητρώου που ενδέχεται να προκαλούν το ζήτημα

Σημαντικό Αυτή η ενότητα, μέθοδος ή εργασία περιέχει βήματα που σας καθοδηγούν να τροποποιήσετε το μητρώο. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν τροποποιήσετε σωστά το μητρώο. Κατά συνέπεια, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τα εξής βήματα. Για επιπλέον προστασία, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν να το τροποποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε το μητρώου αν προκύψει πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης (Knowledge Base) της Microsoft:
322756 Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου στα Windows
Για να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, εν συνεχεία, τη διαγραφή των τιμών μητρώου που εμφανίζονται στην ενότητα "Περιγραφή μηνύματος σφάλματος", ακολουθήστε τα εξής βήματα.

Σημείωση Αυτά τα βήματα είναι γνωστά για την επίλυση αυτού του προβλήματος που περιγράφεται στην ενότητα "Περιγραφή μηνύματος σφάλματος". Αυτά τα βήματα ενδέχεται να μην επιλύσουν το πρόβλημα σε περίπτωση που λάβετε κωδικό σφάλματος 8000FFFF σε ένα σενάριο το οποίο διαφέρει από αυτό που περιγράφεται στην ενότητα "Περιγραφή μηνύματος σφάλματος".
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start)
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Κουμπί "Έναρξη" (Start button)
  .
 2. Στο πλαίσιο Έναρξη αναζήτησης (Start Search), πληκτρολογήστε regedit.
 3. Στη λίστα Προγράμματα (Programs), κάντε κλικ στο στοιχείο Regedit.exe.

  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Δικαίωμα "Έλεγχος λογαριασμού χρήστη" (User Account Control permission)
  Εάν σας ζητηθεί ένας κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια (Continue).
 4. Εντοπίστε και κατόπιν κάντε κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 5. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή ΣΤΟΙΧΕΙΑ (COMPONENTS).
 6. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή (Export).
 7. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου (File name), πληκτρολογήστε ΣΤΟΙΧΕΙΑ (COMPONENTS).
 8. Στο πλαίσιο Αποθήκευση σε (Save In), κάντε κλικ στο στοιχείο Επιφάνεια εργασίας (Desktop) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας.
 9. Στο παράθυρο λεπτομερειών, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο PendingXmlIdentifier και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή (Delete). Εάν η τιμή δεν υπάρχει, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
 10. Στο παράθυρο λεπτομερειών, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο NextQueueEntryIndex και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή (Delete). Εάν η τιμή δεν υπάρχει, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
 11. Στο παράθυρο λεπτομερειών, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο AdvancedInstallersNeedResolving και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή (Delete). Εάν η τιμή δεν υπάρχει, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
 12. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.
Για να ελέγξετε αν επιλύθηκε το πρόβλημα, μεταβείτε στην ενότητα "Επιλύθηκε το πρόβλημα;".

Επιλύθηκε το πρόβλημα;

Προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε λήψη ενημερώσεων. Εάν δεν λαμβάνετε πια κάποιο κωδικό σφάλματος και ο υπολογιστής πραγματοποιεί λήψεις ενημερώσεων κανονικά, το πρόβλημα έχει επιλυθεί και οι εργασίες σας με αυτό το άρθρο έχουν ολοκληρωθεί. Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σχόλιά σας. Για να στείλετε σχόλια ή να αναφέρετε τυχόν ζητήματα που αφορούν αυτή τη λύση, αφήστε το σχόλιό σας στο ιστολόγιο "Αυτόματη επίλυση" ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου message.

Σημείωση Τα βήματα 6 έως 8 της μεθόδου 2 στην ενότητα "Επίλυση από το χρήστη" δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας του παρακάτω κλειδιού μητρώου στο αρχείο Components.reg στην επιφάνεια εργασίας σας:
HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 • Εάν τα βήματα της επίλυσης δεν διορθώσουν το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας για να επαναφέρετε το κλειδί μητρώου στην προηγούμενη κατάστασή του. Για να επαναφέρετε το κλειδί μητρώου, απλά κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Components.reg στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε κλικ στην επιλογή Ναι (Yes) στην προτροπή επαλήθευσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή OK στο παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης.
 • Εάν τα βήματα της επίλυσης επιδιορθώσουν το πρόβλημά σας, ενδέχεται να διαγράψετε το αρχείο Components.reg που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτά τα κλειδιά έχουν συνταχθεί από την υπηρεσία Windows Modules Installer, TrustedInstaller.exe, κατά την εγκατάσταση κάποιου πακέτου το οποίο απαιτεί επανεκκίνηση.
 • PendingXmlIdentifier Αυτό το κλειδί δημιουργείται την πρώτη φορά που κάποιο πακέτο που απαιτεί επανεκκίνηση εγκαθίσταται και διαγράφεται μετά από την ολοκλήρωση των λειτουργιών που ακολουθούν την έναρξη της επανεκκίνησης.
 • NextQueueEntryIndex και AdvancedInstallersNeedResolving Αυτά τα κλειδιά δημιουργούνται ορισμένες φορές μετά την έναρξη της επανεκκίνησης για τη διατήρηση της κατάστασης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, προβλήματα όπως απώλεια ενέργεια ή καταστροφή του μητρώου μπορούν να θέσουν αυτές τις τιμές σε ασυνεπή κατάσταση, η οποία ενδέχεται να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία ενός πελάτη του TrustedInstaller (όπως την οθόνη των Δυνατοτήτων των Windows).

Δεν έχουν γίνει γνωστές τυχόν ανεπιθύμητες επιπτώσεις από τη διαγραφή αυτών των τιμών. Ωστόσο, συνιστούμε ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των τιμών μητρώου προτού τα διαγράψετε.

Είναι γνωστό ότι αυτός ο τρόπος επίλυσης λειτουργεί επιδιορθωτικά για τα παρακάτω προβλήματα:
 • Σε περίπτωση που λάβετε κωδικό σφάλματος 1935 κατά την προσπάθεια εγκατάστασης του συστήματος Microsoft Office 2007.
 • Στα Windows Vista, η οθόνη των Δυνατοτήτων των Windows είναι κενή.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 946414 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 - Αναθεώρηση: 3.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Update
Λέξεις-κλειδιά: 
kbregistry kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB946414

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com