Πώς μπορείτε να ακυρώσετε την εκτύπωση ή να διαγράψετε μια εργασία εκτύπωσης που έχει κολλήσει στην ουρά εκτύπωσης στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 946737 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Εισαγωγή

Προβλήματα εκτύπωσης είναι ορισμένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως χρήστες υπολογιστών. Αυτό το άρθρο περιγράφει τι πρέπει να δοκιμάσετε αν έχετε πρόβλημα κατά την προσπάθειά σας να ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης ή εάν έχετε ένα πρόβλημα όταν προσπαθείτε να διαγράψετε μια εργασία εκτύπωσης από την ουρά εκτύπωσης. Οι τέσσερις μέθοδοι βήμα προς βήμα σε αυτό το άρθρο προορίζονται για αρχάριους έως μέσους χρήστες υπολογιστών.

Εάν χρειαστεί να ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης, δοκιμάστε Μέθοδοι A έως Δ στη σειρά.

Αν χρειαστεί να διαγράψετε μια εργασία εκτύπωσης από την ουρά, μεταβείτε απευθείας στο Η μέθοδος D.

Αντιμετώπιση

Μέθοδος A: πατήστε το κουμπί "Άκυρο" ή χρησιμοποιήστε την εντολή μενού ακύρωσης στον εκτυπωτή

Ο πιο προφανής τρόπος για να ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης είναι να βρείτε ένα κουμπί ακύρωσης ή μια εντολή μενού ακύρωσης στον εκτυπωτή και να το πατήσετε. Έτσι, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει αυτό, δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο πρώτα.

Εάν η μέθοδος αυτή απέδωσε, έχετε ολοκληρώσει με αυτό το άρθρο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε την ενότητα "Συμβουλές αποτροπής" για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον.

Εάν ο εκτυπωτής σας δεν έχει αυτά τα στοιχεία ή αν αυτή τη μέθοδο δεν λύθηκε το πρόβλημα, δοκιμάστε τη μέθοδο β.

Μέθοδος β: ανοίξτε και ενεργοποιήστε τον εκτυπωτή

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τον εκτυπωτή και ανοίγοντάς το ξανά. Με ορισμένα μοντέλα εκτυπωτών, αυτό ακυρώνει την εργασία εκτύπωσης.

Εάν η μέθοδος αυτή απέδωσε, έχετε ολοκληρώσει με αυτό το άρθρο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε την ενότητα "Συμβουλές αποτροπής" για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον.

Εάν αυτήν τη μέθοδο δεν λύθηκε το πρόβλημα, απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή σας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τη μέθοδο γ.

Μέθοδος γ: χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου για να ακυρώσετε την εκτύπωση

Αυτή η μέθοδος διαφέρει λίγο. Θα χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα ελέγχου για να ακυρώσετε την εκτύπωση.

Αλλά τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε; Προσπαθείτε να ακυρώσετε την εκτύπωση μόνο ενός εγγράφου ή υπάρχουν άλλες εργασίες εκτύπωσης που θέλετε να ακυρώσετε; Και είναι όλες οι εργασίες εκτύπωσης δικές σας ή υπάρχουν εργασίες εκτύπωσης που έχουν στείλει άλλα άτομα στον εκτυπωτή; Εάν χρειάζεται να ακυρώσετε έγγραφα που έχουν στείλει άλλα άτομα στον εκτυπωτή, πρέπει να έχετε κατάσταση διαχειριστή υπολογιστή ή πρέπει να έχετε δικαιώματα για να ακυρώσετε τις εργασίες εκτύπωσης. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εκτυπωτή, πιθανότατα είστε σε κατάσταση διαχειριστή υπολογιστή. Εάν εκτυπώνετε σε έναν κοινόχρηστο εκτυπωτή, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από το διαχειριστή του συστήματος για να ακυρώσετε την εργασία εκτύπωσης για εσάς.

Για να ακυρώσετε μία ή περισσότερες εργασίες εκτύπωσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα.
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.
 2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα , πληκτρολογήστε εκτυπωτές ελέγχουκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 3. Κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο για τον εκτυπωτή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.
  • Για να ακυρώσετε μεμονωμένες εργασίες εκτύπωσης, κάντε δεξιό κλικ στην εργασία εκτύπωσης που θέλετε να ακυρώσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ακύρωση.
  • Για να ακυρώσετε όλες τις εργασίες εκτύπωσης, κάντε κλικ στο κουμπί " Ακύρωση όλων των εγγράφων " από το μενού " εκτυπωτής ".
Σημείωση Εάν ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης που θέλετε να εκτυπώσετε, βεβαιωθείτε ότι στέλνετε την εργασία εκτύπωσης στον εκτυπωτή ξανά.

Εάν η μέθοδος αυτή απέδωσε, έχετε ολοκληρώσει με αυτό το άρθρο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε την ενότητα "Συμβουλές αποτροπής" για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον.

Εάν αυτήν τη μέθοδο δεν λύθηκε το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας είναι απενεργοποιημένη και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τη μέθοδο δ.

Μέθοδος δ: διακόψτε την ουρά εκτύπωσης και διαγράψτε όλα τα αρχεία στην ουρά

Εάν δοκιμάσατε τις μεθόδους A έως C και δεν ήταν επιτυχής, η μέθοδος D πρέπει να λειτουργεί για εσάς. Εάν δοκιμάσατε τη μέθοδο Δ αμέσως μόνο για να διαγράψετε μια εργασία εκτύπωσης, ορισμένα από αυτά που αναφέρονται εδώ δεν μπορεί να ισχύουν για εσάς, αυτό θα πρέπει φέρουν μαζί μας.

Η μέθοδος D είναι κάπως πιο σύνθετη και θα απαιτήσει λίγο περισσότερο όγκο εργασίας από άλλες μεθόδους, αλλά μην ανησυχείτε. H μέθοδος D μοιάζει πολύ πιο δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πρώτον, στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί η εκτύπωση, ακολουθεί μια σύντομη επεξήγηση. Εργασίες εκτύπωσης στέλνονται στον εκτυπωτή ως αρχεία σε ουρά. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία τοποθετούνται σε μια προσωρινή θέση, ώστε ο εκτυπωτής να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ουρά εκτύπωσης και στις εργασίες εκτύπωσης με τη δική του ταχύτητα. Εάν διακόψετε την ουρά και τα αρχεία, τις περισσότερες φορές, ακυρώστε την εκτύπωση και διαγράφετε την εργασία εκτύπωσης.

Σημείωση Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να έχετε κατάσταση διαχειριστή υπολογιστή. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εκτυπωτή, πιθανότατα είστε σε κατάσταση διαχειριστή υπολογιστή. Εάν εκτυπώνετε σε έναν κοινόχρηστο εκτυπωτή, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από το διαχειριστή του συστήματος για να ακυρώσετε την εργασία εκτύπωσης για εσάς.

Βήμα 1: Έναρξη Σημειωματάριο

Για να διακόψετε την ουρά εκτύπωσης και τα αρχεία, θα πρέπει να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε ένα αρχείο δέσμης ενεργειών που θα διακόψει αυτόματα την υπηρεσία. Αυτό ακούγεται δύσκολο, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα προσεκτικά.
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.
 2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα , πληκτρολογήστε Σημειωματάριο (Notepad), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK. Παρατηρήστε ότι ανοίγει ένα κενό έγγραφο του Σημειωματάριου (Notepad).

Βήμα 2: Αντιγραφή μια δέσμη ενεργειών εντολών στο Σημειωματάριο (Notepad)

Τώρα θα πρέπει να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση ορισμένες εντολές στο έγγραφο του σημειωματάριου.
 1. Επιλέξτε (επισημάνετε) με προσοχή το ακόλουθο κείμενο:
  net stop ουράς
  DEL %systemroot%\system32\spool\printers\*.shd
  DEL %systemroot%\system32\spool\printers\*.spl
  net start spooler
 2. Κάντε δεξιό κλικ στο κείμενο που επιλέξατε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή.
 3. Στο Σημειωματάριο (Notepad), κάντε δεξιό κλικ στο κενό έγγραφο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Επικόλληση.
 4. Επιλέξτε (επισημάνετε) με προσοχή το ακόλουθο κείμενο:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 5. Κάντε δεξιό κλικ στο κείμενο που επιλέξατε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή.
 6. Στο Σημειωματάριο (Notepad), κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ως από το μενού αρχείο .
 7. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου , κάντε δεξιό κλικ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επικόλληση.

  Σημείωση Σημειώστε ότι αυτό το όνομα αρχείου διαφέρει από τα περισσότερα άλλα ονόματα αρχείων που μπορεί να έχετε δει. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό το αρχείο είναι ένα αρχείο δέσμης ενεργειών εντολής.
 8. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Βήμα 3: Εκτελέστε το αρχείο δέσμης ενεργειών γραμμής εντολών

Τώρα που έχετε δημιουργήσει το αρχείο δέσμης ενεργειών εντολής, θα μπορείτε να το εκτελέσετε. Για να το εκτελέσετε, θα αντιγράψετε και θα επικολλήσετε το όνομα του αρχείου δέσμης ενεργειών εντολών στο πλαίσιο Εκτέλεση .
 1. Επιλέξτε (επισημάνετε) με προσοχή το ακόλουθο κείμενο:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 2. Κάντε δεξιό κλικ στο κείμενο που επιλέξατε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.
 4. Με το Άνοιγμα του πλαισίου, κάντε δεξιό κλικ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επικόλληση.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 6. Παρατηρήστε ότι θα ανοίξει το παράθυρο γραμμή εντολών για να εκτελέσετε το αρχείο δέσμης ενεργειών εντολής που δημιουργήσατε. Σημειώστε επίσης ότι αυτό το παράθυρο κλείνει αυτόματα όταν το αρχείο δέσμης ενεργειών γραμμής εντολών έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση. Εάν δεν βλέπετε το παράθυρο γραμμής εντολών ανοιχτό, ελέγξτε ότι έχετε αποθηκεύσει το αρχείο δέσμης ενεργειών γραμμής εντολών χρησιμοποιώντας το σωστό όνομα και ότι πληκτρολογήσατε το όνομα αρχείου δέσμης ενεργειών σωστή εντολή στο πλαίσιο Εκτέλεση .
Σημείωση Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργήσει την πρώτη φορά ή εάν δεν μπορείτε να το εκτυπώσετε τίποτε μετά τη χρήση αυτής της μεθόδου, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε ξανά.

Εάν η μέθοδος αυτή απέδωσε, έχετε ολοκληρώσει με αυτό το άρθρο. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε την ενότητα "Συμβουλές αποτροπής" για να αποτρέψει την εμφάνιση αυτού του προβλήματος ξανά.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί, Λυπούμαστε ότι αυτό το άρθρο δεν ήταν δυνατό να σας βοηθήσει. Για τα επόμενα βήματά σας, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με την υπηρεσία υποστήριξης, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://support.Microsoft.com/contactus/

Συμβουλές αποτροπής

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, πάντα να βεβαιωθείτε ότι έχετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να επιλέξετε από τις παρακάτω επιλογές:
 • Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του εκτυπωτή για να αποκτήσετε και να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
  http://support.Microsoft.com/gp/printxp
 • Χρησιμοποιήστε το Windows Update για να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης για τον εκτυπωτή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
  http://update.microsoft.com

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 946737 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbexpertiseinter kbexpertisebeginner kbtshoot kbmt KB946737 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο έχει μεταφραστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Community Translation Framework (CTF) (Πλαίσιο μετάφρασης κοινότητας). Η Microsoft παρέχει μηχανική μετάφραση, επεξεργασία μετά τη μηχανική μετάφραση από την κοινότητα και άρθρα μεταφρασμένα από επαγγελματίες προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής βάσης σε πολλές γλώσσες. Τα άρθρα μηχανικής μετάφρασης και αυτά που επεξεργάζονται ύστερα από μηχανική μετάφραση ενδέχεται να περιέχουν σφάλματα στο λεξιλόγιο, στη σύνταξη ή/και στη γραμματική. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CTF, μεταβείτε στην τοποθεσία http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/el.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 946737

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com