Het afdrukken annuleren of verwijderen van een afdruktaak die in de wachtrij in Windows XP vastzitten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 946737 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

Afdrukproblemen zijn enkele van de meest frustrerende problemen die wij als de computergebruikers ondervinden. Dit artikel wordt beschreven wat u kunt proberen als u problemen ondervindt wanneer u een afdruktaak annuleren, of als er problemen optreden wanneer u een afdruktaak uit de wachtrij verwijderen. De vier stapsgewijze methoden in dit artikel zijn bedoeld voor beginnende tot enigszins ervaren computergebruikers.

Als u een afdruktaak annuleren A methoden tot en met D in volgorde.

Als u een afdruktaak uit de wachtrij verwijderen, gaat u direct naar Methode D.

OPLOSSING

Methode A: druk op de knop Annuleren of de opdracht annuleren op de printer gebruiken

De meest voor de hand liggende manier om een afdruktaak annuleren is een knop Annuleren of een opdracht annuleren zoeken op de printer en klik erop. Dus als u dat nog niet hebt gedaan, probeert u deze methode eerst.

Als deze methode werkt, bent u klaar met dit artikel. U kunt echter de sectie "Preventietips" om te voorkomen dat dit probleem in de toekomst.

Als uw printer niet over deze items of als deze methode niet werkt, probeert u methode B.

Methode B: Schakel de printer uit en weer

Vervolgens schakelt u de printer uit en klik vervolgens op. Met bepaalde printermodellen annuleert dit de afdruktaak.

Als deze methode werkt, bent u klaar met dit artikel. U kunt echter de sectie "Preventietips" om te voorkomen dat dit probleem in de toekomst.

Als deze methode niet werkt, schakelt u de printer uit en probeert u methode C.

Methode C: via het Configuratiescherm afdrukken annuleren

Deze methode is een beetje verfraait. We zullen het Configuratiescherm gebruiken om afdrukken annuleren.

Maar wat precies u probeert te doen? Wilt u één document afdrukken annuleren of zijn er andere afdruktaken die u wilt annuleren? De afdruktaak uwe zijn en zijn er afdruktaken die anderen naar de printer hebt gestuurd? Als er documenten die andere gebruikers hebt verzonden naar de printer annuleren, moet u de status van de groep Administrators hebben of u gemachtigd bent om de afdruktaken annuleren. Als u uw eigen printer, kunt u waarschijnlijk computerbeheerder status hebben. Als u naar een gedeelde printer afdrukt, moet u wellicht vraagt u de systeembeheerder u de afdruktaak.

Ga als volgt te werk om een of meer afdruktaken annuleren.
 1. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren
 2. Typen printers beherenin het vak openen en klik vervolgens op OK.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor uw printer en klik vervolgens op openen.
  • Om afzonderlijke afdruktaken annuleren, klik met de rechtermuisknop op de afdruktaak die u wilt annuleren en klik vervolgens op Annuleren.
  • Als u alle afdruktaken wilt annuleren, klikt u op Alle documenten annuleren in het menu Printer .
Opmerking Als u een afdruktaak die u wilt afdrukken, controleert u of annuleert verzenden u de afdruktaak naar de printer opnieuw.

Als deze methode werkt, bent u klaar met dit artikel. U kunt echter de sectie "Preventietips" om te voorkomen dat dit probleem in de toekomst.

Als deze methode niet werkt, controleert u of de printer is uitgeschakeld en probeert u methode D.

Methode D: de afdrukspooler te stoppen en alle in de wachtrij geplaatste bestanden verwijderen

Als u methoden A tot en met C probeert en het is niet gelukt, moet u methode D werkt. Als u op methode D onmiddellijk alleen als u wilt verwijderen van een afdruktaak, sommige van wat wij hier zeggen mogelijk niet voor u gelden, dus neem Beer met ons.

Methode D is iets complexer en iets meer werk dan de andere methoden wordt vereist, maar geen paniek. Methode D ziet er veel moeilijker dan het werkelijk is.

Eerst, in het geval dat u niet weet hoe afdrukken werkt, hier is een korte uitleg. Afdruktaken worden naar de printer verzonden als bestanden in de wachtrij. Dit betekent dat de bestanden in een tijdelijke locatie worden geplaatst, zodat de printer toegang hebben tot een wachtrij en afdruktaken op zijn eigen snelheid. Als u de spooler en de bijbehorende bestanden, de meeste van de tijd, stopt u zowel afdrukken annuleren als de afdruktaak verwijderen.

Opmerking Deze methode moet u de status van de Administrator van de Computer hebben. Als u uw eigen printer, kunt u waarschijnlijk computerbeheerder status hebben. Als u naar een gedeelde printer afdrukt, moet u wellicht vraagt u de systeembeheerder u de afdruktaak.

Stap 1: Start Kladblok

Om te stoppen met de afdrukspooler en de bijbehorende bestanden, moeten we u maken en uitvoeren van een scriptbestand dat de service automatisch wordt gestopt. Klinkt dit ingewikkeld, maar het echt niet. Volg deze stappen zorgvuldig.
 1. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren
 2. Typ in het vak openenKladblok, en klik vervolgens op OK. U ziet dat een leeg Kladblok-document wordt geopend.

Stap 2: Een script kopiëren naar Kladblok

Nu zullen we hebben u kopiëren en plakken van sommige opdrachten naar het Kladblok-document.
 1. Zorgvuldig selecteren (markeren) de volgende tekst:
  net stop spooler
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.shd
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.spl
  net start spooler
 2. Klik met de rechtermuisknop op de tekst die u hebt geselecteerd en klik vervolgens op kopiëren.
 3. Klik met de rechtermuisknop in het lege document in Kladblok en klik vervolgens op Plakken.
 4. Zorgvuldig selecteren (markeren) de volgende tekst:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 5. Klik met de rechtermuisknop op de tekst die u hebt geselecteerd en klik vervolgens op kopiëren.
 6. Klik in Kladblok op OpslaanAls in het menu bestand .
 7. In het vak Bestandsnaam , klik met de rechtermuisknop en klikt u vervolgens op Plakken.

  Opmerking U ziet dat deze naam verschilt van de meeste andere bestandsnamen die u hebt gezien. Dat is omdat dit bestand is een opdrachtscriptbestand.
 8. Klik op Opslaan.

Stap 3: Het bestand met het script uitvoeren

Nu dat u het bestand met het script hebt gemaakt, kunt u het wilt uitvoeren. Uit te voeren, kopieert en plakt u de naam van het opdrachtscriptbestand in het vak uitvoeren .
 1. Zorgvuldig selecteren (markeren) de volgende tekst:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 2. Klik met de rechtermuisknop op de tekst die u hebt geselecteerd en klik vervolgens op kopiëren.
 3. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren
 4. In het vak openen , klik met de rechtermuisknop en klikt u vervolgens op Plakken.
 5. Klik op OK.
 6. U ziet dat het opdrachtpromptvenster wordt geopend als u wilt uitvoeren de opdracht script-bestand dat u hebt gemaakt. U ziet ook dat dit venster wordt automatisch gesloten wanneer u het bestand met het script is uitgevoerd. Als u het opdrachtpromptvenster openen, controleert u het bestand met het script met behulp van de juiste naam opgeslagen en u de juiste opdracht scriptnaam ingevoerd in het vak uitvoeren niet ziet.
Opmerking Als deze methode werkt niet de eerste keer of als u iets niet kunt afdrukken nadat u deze methode gebruikt, start u de computer opnieuw op en probeer het opnieuw.

Als deze methode werkt, bent u klaar met dit artikel. U kunt echter de sectie "Preventietips" om te voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet.

Als deze methode niet werkt, helaas dat dit artikel is om u te helpen. Voor de volgende stappen kunt u iemand om hulp vragen of contact op met support. Ga naar de volgende Microsoft-website voor informatie over hoe u contact kunt opnemen met:
http://support.Microsoft.com/contactus/

Preventietips

Als u wilt voorkomen dat dit probleem in de toekomst, altijd voor zorgen dat u beschikt over het meest recente printerstuurprogramma op de computer geïnstalleerd. Hiervoor kunt u de volgende opties selecteren:
 • Neem contact op met de fabrikant van de printer en installeer het meest recente printerstuurprogramma. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie:
  http://support.Microsoft.com/gp/printxp
 • Gebruik Windows Update om het nieuwste stuurprogramma voor uw printer te installeren. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie:
  http://update.Microsoft.com

Eigenschappen

Artikel ID: 946737 - Laatste beoordeling: maandag 3 maart 2014 - Wijziging: 7.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbexpertiseinter kbexpertisebeginner kbtshoot kbmt KB946737 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 946737

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com