A Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer szervizcsomagjai nem telepíthetők a Windows Update szolgáltatással

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 948343 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A jelen cikkben található információkkal megállapíthatja, hogy a Windows Vista vagy a Windows Server 2008 rendszer szervizcsomagjait miért nem ajánlja fel a Windows Update szolgáltatás.

Bár a cikkben sokféle módszer olvasható, amellyel megkísérelhető a probléma elhárítása, ne rettenjen meg a sok választási lehetőségtől. Annak eldöntésében is segítünk, hogy melyik módszerrel célszerű elsőként próbálkozni, és ha az első módszerrel nem sikerül megoldani a problémát, végigvezetjük a további módszereken is. Ha az összes módszer kipróbálása után sem oldódik meg a Windows Vista szervizcsomagjainak beszerzésével kapcsolatos probléma, további támogatási forrásokat is ajánlunk.

A Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
935791 A Windows Vista legújabb szervizcsomagjának beszerzése
968849 A Windows Server 2008 legújabb szervizcsomagjának beszerzése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzések
 • A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.
 • A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni ezt a cikket.

A jelenség

Amikor ellenőrzi az elérhető frissítéseket a Windows Update szolgáltatásban, a Windows Vista vagy a Windows Server 2008 rendszer szervizcsomagját nem ajánlja fel letöltésre a rendszer.

Oka

Ennek a problémának sokféle oka lehet. A legtöbbször azonban a következők okozzák:
 • A szervizcsomag már telepítve lett a tudtán kívül.
 • A szervizcsomag telepítése előtt telepítenie kell egy másik frissítést.
 • Még nem telepítette az SP1 szervizcsomagot, ezért a webhely nem ajánlja fel az SP2 szervizcsomag telepítését. Az SP2 szervizcsomag telepítéséhez telepített SP1 szervizcsomag szükséges.
 • Nincsenek a számítógépen telepítve egyes, a szervizcsomag telepítéséhez szükséges rendszerösszetevők.
 • A rendszernek része egy olyan hardver vagy szoftver, amely szerepel a „Hardverek és szoftverek, melyek jelenléte esetén a Windows Update nem ajánl fel egy szervizcsomagot” című szakasz listájában.
 • Korábban telepítette a szervizcsomag előzetes kiadását, melyet nem sikerült megfelelően eltávolítani, mielőtt megkísérelte telepíteni a szervizcsomag végleges kiadását.

A HIBA ELHÁRÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI

Ha Ön egy vállalati környezet felhasználója, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. Egyes rendszergazdák ideiglenesen blokkolják a szervizcsomagok telepítését.

Ha nem vállalati környezetben dolgozik, ahol a szervizcsomagok telepítése blokkolva lehet, a probléma elhárításához próbálkozzon az alábbi módszerek követésével.

Annak ellenőrzése, hogy a szervizcsomag (vagy annak előzetes kiadása) valóban nincs még telepítve

Előfordulhat, hogy már telepítve van a legújabb szervizcsomag, csak nem tud róla; főként akkor, ha a Windows Update szolgáltatás automatikus telepítési funkciója be van kapcsolva. Illetve előfordulhat az is, hogy telepítve van a szervizcsomag egy előzetes kiadása.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a rendszeren milyen szervizcsomagok vannak telepítve, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, kattintson a jobb gombbal a Számítógép elemre, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Ha egy szervizcsomag telepítve van, erre vonatkozó utalást kell látnia a Windows-verzió résznél.

  Megjegyzés: Ha egy előzetes kiadású szervizcsomag van telepítve, a megjelenített információ a következő példához hasonló: „Service Pack 2, v.286”.
  Megjegyzés: Ha egy szervizcsomag előzetes kiadásával rendelkezik, el kell azt távolítania ahhoz, hogy a Windows Update webhely felajánlja az adott szervizcsomag végleges kiadását. A szervizcsomagok eltávolításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  948537 A Windows Vista SP1 szervizcsomag eltávolítása hibaelhárítás céljából

Függő frissítések és illesztőprogram-frissítések ellenőrzése

Ha a Windows Update szolgáltatásban függő frissítések (például biztonsági frissítések) találhatók a rendszerhez, akkor a Windows Update nem ajánlja fel a szervizcsomag telepítését a függő frissítések telepítéséig. Tehát, ha lát függő frissítéseket vagy eszközillesztő-frissítéseket, telepítenie kell azokat, mielőtt a szervizcsomagot telepíthetné. A még nem telepített frissítések között lehetnek biztonsági frissítések és más kritikus frissítések. Az eszközillesztő-frissítések lehetnek például frissített hangkártya- vagy videokártya-illesztőprogramok, illetve más hardveres vagy szoftveres eszközillesztők.
Megjegyzés: Az SP2 szervizcsomag telepítése előtt telepítenie kell az SP1 szervizcsomagot. A Windows Update szolgáltatás nem ajánlja fel az SP2 szervizcsomag telepítését, amíg az SP1 szervizcsomag nincs telepítve.
Az összes függő frissítés és eszközillesztő-frissítés telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a Windows Update parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson a Frissítések keresése hivatkozásra. Tekintse át a frissítések listáját, és győződjön meg arról, hogy az összes Fontos vagy Ajánlott kategóriájú frissítés be van jelölve, illetve jelölje be a hardvereszközök nem kötelezőként jelölt eszközillesztő-frissítéseit is.
 3. A telepítés megkezdéséhez kattintson a Frissítések telepítése gombra. Indítsa újra a számítógépet, ha a telepítés befejeztével a rendszer erre kéri.
 4. Ellenőrizze ismét, hogy látható-e a szervizcsomag a Windows Update szolgáltatásban.
Ha a szervizcsomagot sikerült telepítenie, a probléma megoldódott. Nem kell tovább olvasnia a cikket. Hasznos lehet azonban, ha elolvassa a „Megelőzési tippek” című részt, amelyből megtudhatja, hogyan kerülheti el a jövőben az ilyen jellegű problémákat.

Ha a szervizcsomag telepítése továbbra sem sikerül, folytassa az alábbi módszerekkel.

Annak ellenőrzése, hogy vannak-e rejtett frissítések, melyek meggátolhatják a szervizcsomag felajánlását

 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a Windows Update parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson a Rejtett frissítések visszaállítása parancsra. Tekintse át a frissítések listáját.

  A Service Pack 2 szervizcsomagot nem ajánlja fel telepítésre a Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer, ha az alábbi frissítés el van rejtve:
  955430 A Windows Vista és a Windows Server 2008 telepítőszoftvere 2009. április 28-án kiadott frissítésének ismertetése
  Az SP1 szervizcsomagot nem ajánlja fel telepítésre a Windows Vista rendszer, ha az alábbi frissítések egyike el van rejtve:
  935509 Megjelent a Windows Vista rendszer Windows BitLocker meghajtótitkosítási szolgáltatást tartalmazó verzióihoz elérhető szoftverfrissítés
  938371 Megjelent a Windows Vista telepítő összetevőinek frissítése
  937287 Megjelent a Windows Vista telepítőszoftverének frissítése
  Egy frissítés rejtett állapotának megszüntetéséhez jelölje ki a frissítést, majd válassza a Frissítés visszaállítása parancsot.

A több processzort tartalmazó számítógépeken telepítve kell lennie a 973879. számú frissítésnek ahhoz, hogy a Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer frissítési szolgáltatása felajánlja a Service Pack 2 szervizcsomagot.

Egyes processzorok nem támogatott szolgáltatásokat is támogatottnak jelentenek. Amikor a rendszer megkísérli használni ezeket a szolgáltatásokat, egy Stop hiba történik. Ennek a problémának a megléte esetén a Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer nem ajánlja fel a szervizcsomagot telepítésre. A frissítésről, illetve annak telepítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
973879 „Stop 0x0000003E” hibaüzenet jelenik meg, amikor a Windows Vista Service Pack 2 vagy a Windows Server 2008 Service Pack 2 rendszert egy több, bizonyos típusú processzorral rendelkező számítógépen kísérli meg telepíteni (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A System Update Readiness Tool szoftver letöltése, és a frissítések ismételt keresése

A rendszererőforrásokban – például a fájladatokban, a beállításjegyzék adataiban, illetve akár a memóriában tárolt adatokban is – inkonzisztenciák jelenhetnek meg az operációs rendszer élettartama folyamán. Ezek az inkonzisztenciák blokkolhatják a szoftverfrissítéseket. A System Update Readiness Tool szoftver ellenőrzi a rendszer integritását, és elhárítja az esetleges inkonzisztenciákat.

A következő lépésekkel szerezheti be a System Update Readiness Tool eszközt:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a Windows Update parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Kattintson a Frissítések keresése hivatkozásra.
Ha a számítógépen ismert inkonzisztencia található, a rendszer felajánl egy frissítést a hiba elhárításához. Miután a Windows Update felajánlotta ezt a megoldást, a Windows Vista szervizcsomagját is fel fogja ajánlani további beavatkozás nélkül. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
947821 System Update Readiness Tool eszköz Windows Vista, Windows Server 2008 és Windows 7 rendszerhez
Ha a szervizcsomag telepítése továbbra sem sikerül, célszerű áttekinteni a cikk „Hardverek és szoftverek, melyek jelenléte esetén a Windows Update nem ajánl fel egy szervizcsomagot” című szakaszát. A hardverek és szoftverek listájával gyorsan azonosíthatja a probléma forrását.

További információ

Hardverek és szoftverek, melyek jelenléte esetén a Windows Update nem ajánl fel egy szervizcsomagot

Az alábbi listában szereplő hardverekről és szoftverekről tudjuk, hogy jelenlétük esetén telepítési hibák fordulhatnak elő.

Service Pack 2 szervizcsomag a Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszerhez

 • Intel ICH7 déli hidat tartalmazó alaplapok USB 2.0-elosztóhoz csatlakozó Bluetooth-eszközzel

  A Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszer Service Pack 2 szervizcsomagja nem érhető el a Windows Update szolgáltatásban Intel ICH7 déli híd és USB 2.0-elosztóhoz csatlakozó Bluetooth-eszköz esetén. Létezik egy ismert probléma a szolgáltatás és e hardverkonfiguráció között. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  970408 Egy Bluetooth-eszköz időnként nem működik Windows Vista Service Pack 2 rendszert futtató számítógépen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • vLite

  Ha a vLite programmal testre szabta a Windows Vista rendszert, előfordulhat, hogy eltávolított bizonyos szükséges rendszerösszetevőket. A probléma megoldásához telepítse a vLite program legújabb verzióját. További információért keresse fel a vLite alábbi webhelyét:
  http://www.vlite.net/
 • HP TouchSmart IQ700 típusú számítógépek

  Az SP2 szervizcsomag és ennek a számítógéptípusnak az alaplapján található USB-hardver között létezik egy ismert kompatibilitási probléma.
 • Windows Live Messenger 14

  Létezik egy ismert kompatibilitási probléma a Windows Live Messenger 14 szoftverrel kapcsolatban. Az operációs rendszer frissítésével a Windows Live Messenger 14 működésképtelenné válik. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  972634 Nem indítható a Windows Live Messenger 14.0 szoftver Windows-szervizcsomag telepítése után (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Windows Vista Service Pack 1

 • Symantec szoftver-illesztőprogram a Symantec Endpoint Protection és a Symantec Network Access Control ügyfélprogramhoz
  • x86-alapú számítógépek esetén:
   Wgx.sys, 11.0.1000.1091-es vagy korábbi verziók
  • x64-alapú számítógépek esetén:
   Wgx64.sys, 11.0.1000.1091-es vagy korábbi verziók
  Megjegyzés: A Symantec ismeri a problémát, és kidolgozott rá egy megoldást. További információért keresse fel a Symantec következő webhelyét:
  http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/docid/2007121216494948
 • Fujitsu-Siemens Amilo LA hordozható számítógép

  A Windows Update nem ajánlja fel a Windows Vista SP1 szervizcsomagot azokon a Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703 hordozható számítógépeken, amelyek BIOS rendszere 2008. március 14-ei vagy annál korábbi kiadású (8.6T1-0023-M007 vagy korábbi BIOS-verziók). A telepítést egy helytelen energiagazdálkodási beállítás okozza. A problémát a BIOS újabb verzióiban kiküszöbölik. További tájékoztatásért keresse fel a Fujitsu-Siemens támogatási webhelyét:
  http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html
  Egyes számítógéptípusoknak és az AMILO La 1703 típusnak várhatóan nemsokára megjelenik egy új (8.6-os vagy újabb verziójú) BIOS-frissítése.
 • Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations vagy Headquarters

  A Windows Vista SP1 nem érhető el a Windows Update szolgáltatás azon felhasználói számára, akik a Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations vagy Headquarters modulját használják. Ezt az ActiveX Data Objects (ADO) felület egy hibája okozza. A Microsofttól elérhető a problémát megoldó frissítés. Ennek a frissítésnek a telepítése után elérhető lesz a Windows Vista SP1 csomag a Windows Update szolgáltatástól. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  952287 Az ADO felületet használó alkalmazások hibásan működhetnek, vagy adatvesztés történhet, amikor az alkalmazás Windows Vista, Windows XP vagy Windows Server 2008 rendszerben SQL Server-alapú kiszolgálóhoz csatlakozik
 • vLite

  Ha a vLite segítségével testreszabta a Windows Vista telepítését, akkor előfordulhat, hogy eltávolított bizonyos nélkülözhetetlen rendszerösszetevőket. Megkerülheti a problémát a vLite legújabb verziójának telepítésével. További információt a vLite webhelyén talál:
  http://www.vlite.net/

Telepítési problémák elhárítása

Az eszközillesztők frissítése megoldást jelenthet a Fujitsu-Siemens Amilo LA hordozható számítógépek, a Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations vagy Headquarters, illetve a vLite szoftver esetében. Az eszközillesztők frissítésének telepítéséről a „Még nem telepített frissítések vagy eszközillesztő-frissítések” című rész nyújt tájékoztatást.

Ha a Windows Update szolgáltatással nem sikerül megoldani az eszközillesztők frissítését, akkor látogasson el a számítógépgyártó webhelyének eszközillesztő-letöltési lapjára. Keresse meg a még nem telepített, legutóbb frissített eszközillesztőket. A számítógép frissítését követően térjen vissza a Windows Update szolgáltatáshoz, majd a Frissítések keresése parancsra ismételten kattintva ellenőrizze, hogy a rendszer felajánlja-e már a szervizcsomagot.

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

RENDSZERGAZDÁKNAK

Látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére a Windows operációs rendszerek szervizcsomagjainak blokkolásával kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok áttekintéséhez:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb892134.aspx
A Windows Server Update Services (WSUS) környezetet futtató felhasználókat csak az alábbi (fentebb már tárgyalt) problémák érintik:
 • A Windows-szervizcsomagot a rendszer nem ajánlja fel, mert már telepítve van.
 • A Windows Vista rendszer testre lett szabva a vLite szoftverrel.
 • A telepített Windows-összetevőket érintő inkonzisztencia található a fájlrendszerben vagy a beállításjegyzékben.
 • A szervizcsomag előzetes kiadását korábban telepítette a felhasználó, és még nem távolította el.

MEGELŐZÉSI TIPPEK

Az ehhez hasonló problémák megelőzése érdekében célszerű naprakész állapotban tartani a rendszert. A naprakész állapot fenntartásának legegyszerűbb módja a Windows Update szolgáltatás bekapcsolása. A Windows Update szolgáltatás bekapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, kattintson a Minden program parancsra, majd kattintson a Windows Update parancsra.
 2. A bal oldali ablaktáblán kattintson a Beállítások módosítása parancsra.
 3. Válassza ki a Windows automatikus frissítési szolgáltatásának kívánt beállításait.
 4. Jelölje be az Ajánlott frissítések felsorolása letöltéskor, telepítéskor vagy frissítési értesítés érkezésekor jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 948343 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 20.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Server 2008 Service Pack 2 a következő platformokon
  • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Datacenter
  • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
  • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
  • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Enterprise
  • Windows Server 2008 Standard
 • Service Pack 2 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez a következő platformokon
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbresolve kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB948343
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com