Artikel-id: 948481 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Problembeskrivelse

I denne artikel omtales en betaversion af et Microsoft-produkt. Oplysningerne i denne artikel leveres, som de er og forefindes, og kan ændres uden varsel.

Der ydes ikke formel teknisk support fra Microsoft til dette betaprodukt. Oplysninger om, hvordan du får support til en betaversion, finder du i den dokumentation, der fulgte med produktfilerne til betaversionen, eller på det websted, hvor du har hentet versionen.

Du oplever muligvis et eller flere af følgende problemer med lyden, når du har installeret en servicepakke til Windows Vista:
 • Der afspilles ingen lyd, når du afspiller lydfiler, eller du kører programmer med lyd.
 • Højttalersymbolet ud for uret på proceslinjen kan vise følgende meddelelse:
  Der er ikke installeret en lydoutputenhed
 • Der vises et gult udråbstegn for lydcontrolleren i Enhedshåndtering.
 • Lydkvaliteten ændres. Hvis du f.eks. tidligere havde surroundlyd, har du nu muligvis stereolyd.


Hvis vi skal løse problemerne for dig, skal du gå til afsnittet "Fix it for me". Hvis du foretrækker at løse problemerne selv, skal du gå til afsnittet "Jeg vil selv løse problemet".

Fix it for me

Hvis du vil løse problemerne automatisk, skal du klikke på knappen eller linket Løs problemet. Klik derefter på Kør nu i dialogboksen Tjenester til automatisk fejlfinding, og følg trinnene i denne guide.


Løs problemet
Microsofts tjenester til automatisk fejlfinding: Ingen lyd i Windows


Gå derefter til afsnittet "Fik du løst problemet?".

Jeg vil selv løse problemet

Du kan løse problemet ved at benytte nedenstående metoder i den viste rækkefølge. Når du har prøvet hver metode, skal du kontrollere, om du kan høre lyd. Det kan du gøre ved at afspille en lydfil ved hjælp af et program som Windows Media Player.

Det kan være nemmere at følge trinnene, hvis du udskriver denne artikel først.

Bemærk! Kontrollér, at højttalerne er sluttet til og tændt. Kontrollér også, at højttalerlyden ikke er deaktiveret, og at lyden fra computerens højttalere og i programmet er tilstrækkelig høj til, at du kan høre den.

Metode 1: Genstart computeren

Genstart computeren mindst én gang, efter du har installeret et servicepakke til Windows Vista, for at kontrollere, at alle installationsprocesserne er fuldført.

Når du har genstartet computeren, skal du kontrollere, at du kan høre lyd. Hvis du kan høre lyd, er problemet løst. Hvis du ikke kan høre lyd, kan du gå til metode 2.

Metode 2: Prøv en anden lydenhed

Prøv eventuelt at slutte en anden lydenhed til computeren. Hvis du f.eks. bruger højttalere, kan du prøve at slutte et andet par højttalere eller hovedtelefoner til computeren for at undersøge, om problemet er relateret til lydenheden.

Undersøg, om du kan høre lyd. Hvis du kan høre lyd, er der problemer med den oprindelige lydenhed, og problemet er løst. Hvis du ikke kan høre lyd, skal du slutte den oprindelige lydenhed til computeren igen og gå til metode 3.

Metode 3: Fjern højttalerne fra computeren

Fjern højttalerne eller andre eventuelle lydenheder, du bruger, f.eks. hovedtelefoner, fra computeren, og slut dem til igen i den samme port. De fleste lydkort, som er kompatible med Windows Vista, har en funktion, som registrerer lydenheder, der er sluttet til lydstikket. Der sendes muligvis besked til lydregistreringsfunktionen om at registrere og konfigurere lydenheden til at afspille lyd.

Undersøg, om du kan høre lyd nu. Hvis du kan høre lyd, er problemet løst. Hvis du ikke kan høre lyd, kan du gå til metode 4.

Metode 4: Kontrollér, at standardoutputenheden er angivet korrekt

Når du har installeret en servicepakke til Windows Vista, kan det ske, at standardoutputenheden, også kaldet afspilningsenheden, er blevet ændret. Lydkvaliteten er muligvis også blevet ændret. Kontrollér, at standardlydenheden er angivet korrekt for den lydenhed, du bruger. Du kan angive standardenheden ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Klik på Start
  Skjul billedetUdvid billedet
  knappen Start
  , skriv Lyd i feltet Start søgning.
 2. Klik på Lyd i søgeresultaterne øverst i menuen Start.
 3. Klik på fanen Afspilning. Bemærk, hvilken enhed der er angivet som standardenhed. For de fleste brugere er standardenheden Højttalere. Kontrollér, at lydindstillingerne er konfigureret som forventet. Benyt følgende fremgangsmåde:
  1. Markér afspilningsenheden under fanen Afspilning, klik på Egenskaber, klik på fanen Avanceret, og kontrollér, at indstillingen Standardformat er angivet til den forventede værdi. Luk vinduet for at vende tilbage til det forrige vindue, når du er færdig.
  2. Markér afspilningsenheden under fanen Afspilning, klik på Konfigurer, og kontrollér derefter, at konfigurationerne er angivet korrekt.
  Hvis lydindstillingerne er angivet korrekt, bruger du højttalere som lydenhed, og højttalerne er allerede angivet som standardenhed. Gå til metode 5.
 4. Markér den lydenhed, du vil bruge som standardlydenhed, og klik derefter på Benyt som standard.
 5. Klik på OK for at gemme dine indstillinger og lukke dialogboksen Lyd.
Undersøg, om du kan høre lyd nu. Hvis du kan høre lyd, er problemet løst. Hvis du ikke kan høre lyd, kan du gå til metode 5.

Metode 5: Kontrollér, at der er installeret en lyddriver

Uden en lyddriver kan du ikke høre lyd. Kontrollér, at der er installeret en lyddriver. Det kan du gøre ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Klik på Start
  Skjul billedetUdvid billedet
  Knappen Start
  , skriv enhedshåndtering i feltet Start søgning, og tryk derefter på ENTER.
 2. Udvid Enheder til lyd, video og spil i dialogboksen Enhedshåndtering.

  Hvis der er vist et ikon med en højttaler ud for lydenheden, er driveren installeret. Hvis der er vist et gult spørgsmålstegn ud for lyddriveren, findes driveren ikke, eller den er ikke indlæst.
Gå til metode 6 for at indlæse den aktuelle lyddriver igen og teste lyden.

Metode 6: Genindlæs den aktuelle lyddriver

Hvis du i forbindelse med metode 5 har konstateret, at lyddriveren ikke er installeret, eller hvis du har konstateret, at lyddriveren er installeret, men ikke virker, kan du prøve at indlæse lyddriveren igen. Det kan du gøre ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Klik på Start
  Skjul billedetUdvid billedet
  Knappen Start
  , skriv enhedshåndtering i feltet Start søgning, og tryk derefter på ENTER.
 2. Udvid Enheder til lyd, video og spil i dialogboksen Enhedshåndtering.
 3. Find den lydenhed, der fulgte med computeren.
 4. Højreklik på enheden, og klik derefter på Egenskaber.
 5. Klik på fanen Driver, og klik derefter på Fjern.
 6. Kontroller, at afkrydsningsfeltet Slet driversoftwaren til denne enhed ikke er markeret, og klik derefter på OK.
 7. Klik på Søg efter hardwareændringer i menuen Handling i dialogboksen Enhedshåndtering.

  Der vises en meddelelse om, at hardwareenheden installeres, og den enhed, der er blevet fjernet, vises derefter i Enhedshåndtering.
 8. Luk dialogboksen Enhedshåndtering.
Undersøg, om du kan høre lyd nu. Hvis du kan høre lyd, er problemet løst. Hvis den aktuelle lyddriver ikke blev indlæst igen, eller hvis den blev indlæst, men du kan ikke høre lyd, kan du gå til metode 7.

Metode 7: Opdater den aktuelle lyddriver

Hvis den aktuelle lyddriver ikke ser ud til at virke, kan du undersøge, om der findes en opdateret lyddriver, som du kan installere. Kontakt producenten af lyddriveren for at anmode om en opdateret lyddriver.

Du kan få oplysninger om, hvordan du kontakter hardware- og softwareleverandører, på følgende Microsoft-websted:
http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us
Bemærk! I nogle tilfælde beder producenten dig muligvis om at fjerne den aktuelle lyddriver og slette driverfilerne. Du kan gøre dette ved at følge trinnene i metode 5, men på trin 6 skal du markere afkrydsningsfeltet Slet driversoftwaren til denne enhed.

Fik du løst problemet?

Undersøg, om problemet er blevet løst. Hvis problemet blev løst, er du færdig med denne artikel. Hvis problemet ikke blev løst, kan du kontakte support.

Yderligere Information

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du løser almindelige lydproblemer i Windows Vista, på følgende websted for Microsoft:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/da-dk/Help/1e87a3e8-c0e8-49af-980f-9eb6686f42d21030.mspx#EVCAC
Du kan finde flere oplysninger om kendte problemer med bestemte drivere til lydenheder, der opstår efter installation af servicepakker til Windows Vista, ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
971220 Oplysninger om kendte problemer med bestemte drivere til lydenheder i forbindelse med installation af servicepakker til Windows Vista. Artiklen er evt. på engelsk.


Relaterede oplysninger:

Fejlfindingsværktøj: Der er ingen lyd i Windows

Hjælp til musik og lyd i Windows 7

Egenskaber

Artikel-id: 948481 - Seneste redigering: 24. september 2011 - Redigering: 13.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Windows Vista Service Pack 1
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Service Pack 2
Nøgleord: 
kbmatsfixme kbsurveynew kbfixme kbtshoot kbpubtypekc kbexpertisebeginner kbprb KB948481

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com