A korábbi verziókkal létrehozott dokumentumokat nem lehet megnyitni a Microsoft Word for Mac programban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 953266 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző helyzet: A Microsoft Word for Mac egy korábbi verziójában létrehozott dokumentumot próbál megnyitni a Microsoft Word 2008 for Mac programban. Ehhez kövesse az alábbi módszerek egyikét:
 • Kattintson duplán a dokumentumra.
 • Húzzon egy dokumentumot a Word 2008 for Mac program ikonjára.
 • Húzzon egy dokumentumot a Word 2008 for Mac program a Dock területén található ikonjára.
 • Futtasson egy olyan AppleScript parancsfájlt, amely a Finder használatával nyitja meg a Microsoft Word-dokumentumokat.
Ebben az esetben a dokumentum nem a várt módon nyílik meg a Word for Mac programban.

Megjegyzés: A Word for Mac program nem támogatja a Works (wps) és Publisher (pub) fájlokat. Ezeknek a programoknak Mac OS rendszeren nincs megfelelőjük, ezért nem nyithatók meg.

A megoldás

A probléma megoldásához töltse le és telepítse az Office for Mac legújabb frissítéseit. Az Office for Mac legújabb frissítéseinek beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat: 

323601 Az Office for Mac frissítéseinek beszerzése   (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Ha telepítette a legújabb frissítéseket, akkor próbálja ki az alább felsorolt kerülő megoldásokat. 

Kerülő megoldás

1. kerülő megoldás: A fájl megnyitása a Word for Mac programban a File/Open (Fájl/Megnyitás) lehetőséggel

Ez a kerülő megoldás sikeres lehet, ha a következő hibaüzenet jelenik meg:

<Document Name> uses a file type that is blocked form opening in a this version.

Word cannot open this document. The Document might be in use or might not be a valid Word document. (Document Name). (A(z) <Dokumentum_neve> olyan fájltípust használ, amelynek megnyitása a jelen verzióban le van tiltva. A Word nem tudja megnyitni ezt a dokumentumot. Lehetséges, hogy a dokumentum használatban van, vagy nem érvényes Word-dokumentum. (Dokumentum neve))


A probléma megoldásához nyissa meg a dokumentumot a Word alkalmazásban, és mentse új fájlformátumban. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:  

 1. Indítsa el a Word for Mac alkalmazást.
 2. Kattintson a File (Fájl) menü Open (Megnyitás) parancsára.
 3. A Convert File (Fájl átalakítása) ablakban görgessen le, és válassza a Recover Text from any file (Szöveg helyreállítása bármely fájlból) lehetőséget. Ha megjelenik egy figyelmeztetés, kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Egyes formázási beállítások módosulhatnak.
 4. Kattintson a File (Fájl) menü Save As (Mentés másként) parancsára.
 5. A Format (Formátum) listában válassza a Word Document (.docx) (Word-dokumentum (.docx)) lehetőséget, majd kattintson a Save (Mentés) gombra.
A kép összecsukásaA kép kibontása
24220852. kerülő megoldás: A fájl megnyitása a Word for Mac alkalmazás korábbi verzióiban

Ha a Word-dokumentumfájlt nem lehet megnyitni a fenti módszerekkel, célszerű kipróbálni, hogy az Office for Mac korábbi verzióiban, például a Word 2004, a Word X vagy a Word 2001 alkalmazásban elérhető-e.  

3. kerülő megoldás: A megnyitása egy PC számítógépen javítás céljából

Ha nincs telepítve a Microsoft Word for Mac korábbi verziója, nyissa meg a fájlt egy PC számítógépen a Microsoft Word 2003, 2007 vagy 2010 használatával, és használja a javítási funkciót. Ehhez tegye a következőket: 

 1. Indítsa el a Word programot a PC számítógépen.
 2. Kattintson a Fájl menü Megnyitás parancsára. Megjegyzés: A Word 2007 programban kattintson a Microsoft Office gombra, majd a Megnyitás parancsra.
 3. A Megnyitás párbeszédpanelen jelölje ki a megnyitni kívánt fájlt.
 4. Kattintson a Megnyitás gombon látható le nyílra, majd a Megnyitás és javítás lehetőségre.
 5. Ha elkészült, mentse a dokumentumot.


A kép összecsukásaA kép kibontása
Javítás
Ha nem tudja megnyitni a dokumentumot, előfordulhat, hogy a fájl sérült. Keressen a merevlemezen a fájlról készült biztonsági másolatot, vagy tekintse át az e-mail üzeneteit (ha valaha elküldte a fájlt valakinek), hálózati megosztásait, telefonját vagy flash meghajtóját. Ha nem talál biztonsági másolatot a fájlról, hozzon létre egy új dokumentumot. 

Megjegyzés: Ha nem rendelkezik az Office PC számítógépekhez készült verziójával, akkor letöltheti a próbaverziót a Windows rendszerű számítógépen. A próbaverzió letöltéséhez látogasson el a http://office.microsoft.com/hu-hu/try/try-office-2010-FX101868838.aspx webhelyre.

A Word PC számítógépre készült verziójának Javítás funkciójáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben talál további információt:

893672 (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el) Dokumentumok megnyitása a Word Megnyitás és javítás funkciójával.

4. kerülő megoldás: Sérült fájl hibaelhárítása 

 Ha nem tud megnyitni egy régebbi fájlt a 2008, 2007, 2004 vagy 2003 verziókban, akkor a fájl valószínűleg sérült. Lehetséges, hogy a cikk következő lépéseinek végrehajtásával helyreállíthatja a fájlt. 

2362088 Sérült dokumentumok hibaelhárítása a Word for Mac programban

További információ

Ez a probléma a Word for Mac következő fájltípusait érinti.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájltípusOperációs rendszer típusa és kiterjesztés
Microsoft Word 1.x–5.x dokumentumGLOS
Microsoft Word 1.x–5.x dokumentumWDBN/doc
Microsoft Word 1.x–5.x űrlapdokumentumsDBN/doc
Microsoft Word-dokumentumPDBN
Microsoft Word-dokumentumSITD
Microsoft Word HTML-űrlapdokumentumsTML
Microsoft Word RTF-űrlapdokumentumsTF 


Az Apple Time Machine szolgáltatása: A biztonsági mentési beállítások kiválasztásáról, a fájlok, illetve a teljes rendszer helyreállításáról a következő webhelyen talál további információt:
http://www.apple.com/support/leopard/timemachine
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A cikkben tárgyalt, harmadik fél által készített termékeket a Microsofttól független vállalatok állítják elő. A termékek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 953266 - Utolsó ellenőrzés: 2013. április 30. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2008 for Mac
 • Microsoft Word 2011 for Mac
Kulcsszavak: 
dftsdahomeportal kbopenfile kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB953266
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com