Как се коригират стоп-грешки на син екран, които карат Windows Vista да се изключи или рестартира неочаквано

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 958233 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Въведение

Когато компютърът ви изпитва непоправима хардуер или софтуерен проблем, Windows Vista изключи или рестартира компютъра. Когато това се случи, Windows Vista може да покаже син екран. Този син екран съдържа съобщение, което гласи, че "Windows е бил изключен за да се предотврати повреда на вашия компютър." В други случаи Windows Vista показва съобщение, след като влезете, показва, че Windows се възстанови Препоръчано от сериозна грешка или неочаквано изключвам. След това Windows Vista ви подканва да проверите за обосновано решение на проблема. Тези грешки са известни като "син екран грешки" или стоп грешки, и те могат да бъдат причинени Препоръчано от няколко неща.

Стъпка по стъпка инструкции за начинаещи и средно напреднали потребители

Преди да започнете

Грешките, които възникват на син екран може да бъде причинено Препоръчано от софтуерен проблем или хардуерен проблем. Тази статия съдържа само стъпки, които можете да предприемете, за да се опитате да разрешите софтуерни проблеми. Ако не може да разреши проблема, като следвате тези стъпки, може да имате хардуерен проблем. В този случай трябва да се обърнете към производителя на компютъра или с компютърен техник за помощ при проблеми с хардуера.

За да започнете отстраняване на неизправности, направете едно Препоръчано от следните неща:

Проверка за разрешаване на проблеми

Когато дадена назначена програма спре да работи, Windows може да провери за обосновано решение за вас. Дори ако Windows не намери обосновано решение, когато проблемът е възникнал първо, Windows може да са намерили обосновано решение, тъй като първо е възникнал проблемът. Следователно трябва да опитате този метод, първо.

За да проверите дали Windows е открил решения, следвайте тези стъпки
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
 1. Щракнете върху Старта след това щракнете върху Контролен панел. Или, посочете къмНастройкии след това щракнете върху Контролен панел.
 2. В Контролния панелщракнете двукратно върху Съобщаване за проблеми и решения. Или, щракнете върхусистема и разширена поддръжкаи след това щракнете върху Съобщаване за проблеми и решения.
 3. Съобщаване за проблеми и решенияв прозореца на задачите (в горната лява страна на прозореца), щракнете върху проверка за нови обосновано решениеs. Windows ще провери за разрешаване на проблеми. Този процес може да отнеме няколко минути или Още действия.
 4. Ако се показва съобщение, което показва, че не са намерени нови решения, щракнете върху Затвори. Или, ако всички връзки се появяват под решения за инсталиране или информация за други проблеми, щракнете върху всяка връзка и следвайте стъпките, които се предоставят за решаване на тези проблеми.

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2683283
Забележка: Някои проблеми и решения, само могат да бъдат виждани и фиксирани Препоръчано от администратор. Следователно вие трябва да влезете в компютъра с помощта на сметка за плащане на администратор да видите и коригирате тези проблеми.

Следващи стъпки

Ако предишните стъпки решите проблема, сте готови. Ако тези стъпки не е отстранило проблема, да се уверите, че компютърът ви има всички последните актуализации на Windows.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Проверява и инсталира всички необходими актуализации на Windows

Актуализации на Windows защита на сигурността и надеждността на компютъра. Ако искате да, можете да настроите Windows да инсталира автоматично препоръчителните актуализации в даден момент, който сте задали. Или, можете да проверите ръчно за актуализации.

За да ръчно да изпълните Windows Update и проверете за актуализации и нови драйвери, когато използвате менюто Старт на Windows Vista, следвайте тези стъпки
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
 1. Щракнете върху Старта след това щракнете върху Контролен панел. Или, посочете къмНастройкии след това щракнете върху Контролен панел.
 2. В Контролния панелщракнете двукратно върху Windows Update. Или, щракнете върхусистема и разширена поддръжкаи след това щракнете върху Windows Update.
 3. Ако прозореца който отваря казва, Windows е актуална, посетете Проверете за и инсталирате актуализирани драйвери Препоръчано от производителя на вашия компютър раздел. Или, ако Windows открие актуализации, щракнете върху Инсталирай.
За Още действия информация за актуализации на Windows Вижте следната тема за помощ и практически съвети:
инсталираща назначена програма на Windows актуализации

Следващи стъпки

Ако предишните стъпки решите проблема, сте готови. Ако тези стъпки не е отстранило проблема, да видим дали може да се наложи да инсталирате актуализирани драйвери за вашия хардуер и друг софтуер.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Проверете за и инсталирате актуализирани драйвери Препоръчано от производителя на вашия компютър

Драйверът е софтуер, който позволява на компютъра да комуникира с хардуера или устройствата. Без драйвери хардуерът, който свързвате към вашия компютър (например видеокарта или уеб камера) няма да работи правилно. Производителите на компютри ревизира техните драйвери периодично, за да даде възможност за промени в софтуера и хардуера. Ако компютърът ви не използва най-нова версия на драйвер Препоръчано от друг разработчик, тя може да има проблем при комуникация с някои хардуер или софтуер, който е инсталиран. За да актуализирате драйверите за вашия компютърен хардуер, посетете уеб сайта на производителя на компютъра и следвайте своите стъпки, за да намерите, изтеглите и инсталирате актуализирани драйвери. Ето външен списък на сайтове, разширена поддръжка за популярни компютърни производители
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed

 • Acer
 • Asus
 • Dell
 • Fujitsu
 • Шлюз
 • HP
 • Lenovo
 • Panasonic
 • Sony
 • Toshiba
Информация за контакт за Още действия производители на хардуер и софтуер, посетете следния сайт на Microsoft:

Следващи стъпки

Ако това инсталиране на актуализирани драйвери разрешава проблема, сте готови. Ако тази инсталация не разреши проблема, да видим дали можем да поправим този проблем с помощта наПоправка поправка при стартиране инструмент.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Използвайте поправката поправка при стартиране

Поправката поправка при стартиране е инструмент за възстановяване на Windows Vista, който може да коригира определени проблеми, като липсващи или повредени системни файлове, които могат да попречат на Windows да стартира правилно. Разтвор
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
Когато изпълните поправка поправка при стартиране, тя сканира компютъра за проблема и след това се опитва да го коригира, така че компютърът да се стартира правилно. Ако не можете да стартирате Windows, поправка поправка при стартиране може да се стартира автоматично. Ако това не се стартира автоматично, опитайте да го стартирате ръчно. За информация как да изпълните ръчно поправка поправка при стартиране вижте следната тема за помощ и практически съвети:

Корекция при стартиране: често задавани въпроси

Следващи стъпки

Ако поправката поправка при стартиране разрешава проблема, сте готови. Ако този инструмент не разреши проблема, да видим дали можем да поправим този проблем с помощта наВъзстановяване на системата функция.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Използвайте Възстановяване на системата

Възстановяване на системата е функция на Windows, която ви помага да възстановите системните файлове на компютъра до момент във времето преди един проблем може да са започнали. Това е начин да отмените промени в системата на вашия компютър без да засегнете личните файлове като имейл съобщения, документи или снимки. За да възстановите вашия компютър до предишната точка за възстановяване, изпълнете следните стъпки:
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
 1. Първо запишете всички отворени файлове и затворете всички програми. Вие трябва да направите това, тъй като Възстановяване на системата ще рестартира компютъра ви, когато завърши.
 2. Отворете Възстановяване на системата. За да направите това, щракнете върху Старти след това щракнете върху Всички програми (или програми).
 3. Щракнете върху принадлежности, щракнете върху Системни инструментии след това щракнете върху Възстановяване на системата.
  • Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
    Потребител сметка надзор позволен
   Ако се покаже подкана да въведете администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или щракнете върхупродължи.
 4. Когато съветникът за Възстановяване на системата се отваря, щракнете върху бутонаИзбери друга точка на възстановяване .
 5. Щракнете върху напред.
 6. Изберете точка на възстановяване, която смятат, е създаден преди Проблемът започна.
 7. Щракнете върху бутона напреда след това щракнете върху Готово.
 8. Изчакайте, докато Възстановяване на системата ще рестартира компютъра.

Следващи стъпки

Ако нямаше не точки за възстановяване, които можете да използвате или ако използвате Възстановяване на системата не коригира проблема, за съжаление ще трябва да извършите чисто инсталираща назначена програма на Windows Vista, за да коригирате проблема.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Инсталиране на ново или "чисто" версия на Windows

Ако имате диск на възстановяване или възстановяване (CD-ROM или DVD) Препоръчано от производителя на вашия компютър, можете да го използвате за бързо възстановяване на Windows и всички програми, предварително инсталирани с вашия компютър. Въпреки това трябва да преинсталирате софтуер, който не е вече инсталиран Препоръчано от производителя на компютъра Ако използвате този метод. В повечето случаи можете да вмъкнете диска и рестартирайте компютъра, за да започнете процеса на възстановяване. Разтвор
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
Ако не сте възстановяване компактдиск или DVD диск, можете да инсталирате нова или чиста версия на Windows с помощта на инсталационния диск на Windows. Въпреки това трябва да преинсталирате всички други софтуер отделно в този случай.

За Още действия информация относно как да преинсталирате Windows Препоръчано от инсталационния диск на Windows щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
918884 Как да инсталирате Windows Vista
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Библиография

За Още действия информация относно отстраняването на проблеми за стартиране на Windows, посетете следния сайт на Microsoft:
Какво да правите, ако Windows не стартира правилно
За Още действия информация за разширено софтуер проблеми, или да отстраните евентуален хардуерен проблем се обърнете към производителя на компютъра или квалифициран техник.

Свойства

ID на статията: 958233 - Последна рецензия: 10 октомври 2013 г. - Редакция: 2.0
Важи за:
 • Service Pack 1 (Сервизен пакет 1) за Windows Vista
Ключови думи: 
kbsurveynew kbexpertisebeginner kbtshoot kbcip kbmt KB958233 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 958233

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com