„Szeretné a Microsoft Office webhelyről letölteni a konvertert?” hibaüzenet jelenik meg, amikor megpróbál megnyitni egy fájt az Excel, a Word vagy a PowerPoint alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 967950 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha megpróbál megnyitni egy Microsoft Office Excel munkafüzetet (.xlsx), egy Microsoft Office Word-dokumentumot (.docx) vagy egy Microsoft Office PowerPoint-prezentációt (.pptx), előfordulhat, hogy megjelenik a következő hibaüzenet egyike, és a fájl nem nyitható meg.

Ez a fájl a Microsoft Excel újabb verziójával készült, a megnyitásához konverterre van szükség. Szeretné a Microsoft Office webhelyről letölteni a konvertert?

Ezt a fájlt nem lehet megnyitni a következővel: Microsoft Excel. Megpróbál keresni egy a fájl megnyitására alkalmas konvertert a Microsoft Office Online webhelyen?

Megjegyzés: A fenti üzenetek akkor jelennek meg, ha Excel fájlt próbál megnyitni. Ha Word vagy PowerPoint fájlt próbál megnyitni, az üzenetben a megfelelő terméknevek jelennek meg.

A megoldás


Excel 2010, Word 2010 vagy PowerPoint 2010

 1. Keresse fel a Microsoft letöltőközpontot, hogy letöltse és telepítse az OOXML Strict konvertálóprogramot az Office 2010-hez.
 2. Nyissa meg a fájlt Excel 2010, Word 2010 vagy PowerPoint 2010 alkalmazásban.
 3. Kattintson a Megnyitás elemre a következő üzenet megjelenésekor. 
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A lépéshez tartozó képernyőkép.
 4. A megnyitott fájl alapértelmezett formátumú mentéséhez, kattintson a Mentés másként elemre az Excel 2010, Word 2010 vagy PowerPoint 2010 programban.

Excel 2007, Word 2007 vagy PowerPoint 2007 esetén

Ha rendelkezik a fájl létrehozására használt alkalmazással, először próbálja ki az 1. módszert:
1. módszer
 1. Nyissa meg az Excel 2007, PowerPoint 2007 vagy Word 2007 alkalmazást a megnyitandó fájl függvényében.
 2. A Fájl menüben kattintson a Megnyitás elemre, majd válassza ki azt az Excel (.xlsx), Word (.docx) vagy PowerPoint (.pptx) fájlt, amelyet meg szeretne nyitni.
 3. Ha a fájl megnyílik, akkor kattintson a Fájl menüben a Mentés másként elemre, hogy a fájlt Excel 97-2003 (.xls), Word 97-2003 (.doc) vagy PowerPoint 97-2003 (.ppt) fájlformátumban mentse a Fájltípus listával.
Megjegyzés Ha nem tudja megnyitni a fájlt vagy a fájl mentése közben a fájltípus nem változtatható, akkor próbálkozzon a 2. módszerrel.
2. módszer
 1. Nyissa meg a fájlt a létrehozásához használt alkalmazással.
 2. A fájl típusától függően hozzon létre egy új fájlt a Word 2007, az Excel 2007 vagy a PowerPoint 2007 programmal.
 3. Másolja ki az 1. lépésben megnyitott fájl tartalmát, és illessze be a 2. lépésben megnyitott fájlba.

  Megjegyzés
  Az alkalmazás és a Microsoft Office 2007 termékek kompatibilitásától függően előfordulhat, hogy az eredeti tartalom formázása megváltozik a másolt tartalomban.
 4. Mentse a fájlt úgy, hogy a Fájltípus listában az Excel 97-2003 (.xls), Word 97-2003 (.doc), vagy a PowerPoint 97-2003 (.ppt) fájlformátumot választja.
Fontos: Ha nem rendelkezik a fájl létrehozására használt alkalmazással, akkor nem tudja megnyitni a fájlt.

Excel 2003, Word 2003 vagy PowerPoint 2003 vagy ezek korábbi változatai esetén

Ahhoz, hogy Excel (.xlsx) fájlt, Word (.docx) fájlt vagy PowerPoint (.pptx) fájlt az Office 2003-ban vagy az Office korábbi változatában megnyithasson telepítenie kell az Office kompatibilitási csomagot

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
924074 Újabb fájlformátumok megnyitása a Microsoft Office korábbi verzióiban
 


További információ


Az ISO/IEC 29500 szabvány előírásai szerint már nem Microsoft-szoftvertermékekkel is létrehozhatók Excel munkafüzetek (.xlsx), Word dokumentumok (.docx) vagy PowerPoint bemutatók (.pptx). A 2007 Microsoft Office termékcsomaghoz kiadott Service Pack 2 (SP2) csomag után kiadott Office-verziók ezért az ISO/IEC 29500 szabvány számos követelményét támogatják. A Microsoft Office azonban bizonyos szabványokat nem támogat.

Előfordulhat, hogy a megnyitni próbált fájlt egy harmadik féltől (nem a Microsoft vállalattól) származó szoftvertermék hozta létre az ISO/IEC 29500 Office Open XML (OOXML) nemzetközi szabványnak megfelelően. A Microsoft Excel 2007, az Excel 2010, a Word 2007, a Word 2010, a PowerPoint 2007 és a PowerPoint 2010 nem támogatja az ISO/IEC 29500 által ismertetett összes szabványt.

A következő webhelyeken talál további információt arról, hogy a Microsoft hogyan alkalmazza az ISO 29500 szabványt:
A Microsoft bővíti a Microsoft Office termékben támogatott formátumok listáját
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 967950 - Utolsó ellenőrzés: 2014. március 25. - Verziószám: 9.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Excel 2010
 • Microsoft PowerPoint 2010
Kulcsszavak: 
kbproductlink kbinfo kbhowto kbexpertisebeginner kbcip KB967950
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com