Sok munkafolyamat használata esetén az AsyncOperationBase és a WorkflowLogBase tábla mérete nagyon nagyra nő, és teljesítményproblémák lépnek fel a Microsoft Dynamics CRM 4.0 alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 968755 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Dynamics CRM 4.0 alkalmazásban sok munkafolyamat használatakor az AsyncOperationBase és a WorkflowLogBase tábla mérete nagyon nagyra nő, és teljesítményproblémák lépnek fel.

Oka

A probléma oka az, hogy a munkafolyamat-szabályok működésbe lépésekor munkafolyamat-példány és munkafolyamat-bejegyzés jön létre az MSCRM adatbázis AsyncOperationBase és WorkflowLogBase táblájában, azonban a munkafolyamat-bejegyzés akkor is az adatbázisban marad, ha a munkafolyamat-példány működése befejeződött, ezért az AsyncOperationBase és a WorkflowLogBase tábla mérete tovább nő, és ennek eredményeképpen csökken a teljesítmény.

Megjegyzés: Ezen bejegyzések AsyncOperationType tulajdonságának beállított értéke 10.

A megoldás

Ezt a problémát a Microsoft Dynamics CRM 4.0 legújabb összegző frissítőcsomagja javítja. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
949256 Frissítések és gyorsjavítások a Microsoft Dynamics CRM 4.0-s verziójához


Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


A gyorsjavítás engedélyezése:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
 2. A beállításszerkesztőben keresse meg a következő beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSCRM
 3. Ellenőrizze, hogy létezik-e az AsyncRemoveCompletedWorkflows nevű duplaszóbejegyzés. Az AsyncRemoveCompletedWorkflows bejegyzés értéke 1 kell, hogy legyen.
 4. Ha nem létezik AsyncRemoveCompletedWorkflows bejegyzés, hozza létre azt. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a jobb gombbal az MSCRM csomópontra, mutasson az Új pontra, kattintson a Duplaszó parancsra, majd írja be az AsyncRemoveCompletedWorkflows szöveget a Név mezőbe.
  2. Kattintson duplán az AsyncRemoveCompletedWorkflows bejegyzésre, majd írja be az 1 értéket az Érték mezőbe.
  3. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az iisreset parancsot, majd kattintson az OK gombra.

   Megjegyzés: Ha az AsyncRemoveCompletedWorkflows duplaszóhoz tartozó Érték mezőben szereplő érték 0-ra áll vissza, a Microsoft Dynamics CRM a feladatok befejezését követően is megőrzi a munkafolyamat-bejegyzéseket az adatbázisban.
Megjegyzés: Ez a gyorsjavítás csupán megelőző jellegű, telepítését és aktiválását követően csak az új munkafolyat-bejegyzéseket törli automatikusan a rendszer. Ha az AsyncOperationBase és a WorkflowLogBase tábla mérete a munkafolyamat-bejegyzések miatt már megnőtt, akkor a Microsoft Tudásbázis következő cikkében található karbantartási Microsoft SQL Server-parancsfájllal meg kell tisztítania a táblát:
968520 Teljesítménybeli lassulás lép fel, ha az AsyncOperationBase tábla túl nagy méretűvé válik a Microsoft Dynamics CRM 4.0 alkalmazásban

További információ

A szoftverfrissítési terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
A Microsoft Business Solutions CRM gyorsjavítócsomagjainak és frissítőcsomagjainak terminológiájáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
887283 A Microsoft Business Solutions CRM gyorsjavítócsomagjainak és frissítőcsomagjainak elnevezési sémája

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 968755 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Dynamics CRM 4.0
Kulcsszavak: 
kbmbsworkflow kbsurveynew kbmbsmigrate kbqfe KB968755
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com