Cikk azonosítója: 971762 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a Windows 7 rendszer helyett vissza kell állítania az előző operációs rendszert. Ez a cikk az ehhez szükséges teendőket ismerteti különböző telepítési esetek esetén. 

További információ

Az előző operációs rendszer visszaállításához válassza ki az alábbi lehetőségek közül a Windows 7 telepítési módszerének megfelelőt, majd kövesse az esetre vonatkozó lépéseket az előző rendszer visszaállításához.

Megjegyzés: Ha jelenleg a Windows 7 Service Pack 1 szervizcsomagja van telepítve a számítógépre, az eltávolítási lépések megegyeznek a szervizcsomagokkal nem rendelkező Windows 7 eltávolítási lépéseivel.


1. eset: A Windows 7 rendszert új telepítésként a Windows egy korábbi verziójára telepítette

A Windows 7 telepítési adathordozóját használta a Windows 7 ugyanarra a merevlemezre történő telepítéséhez, amelyen már található volt egy Windows XP, Windows Vista rendszer vagy a Windows 7 rendszer egy eltérő verziója.

Megjegyzés: Ez a helyzet akkor lép fel, ha a Windows 7 rendszert a frissítési és a teljes telepítési adathordozó együttes használatával frissíti.

Ebben a helyzetben a Windows 7 telepítése során létrejön egy Windows.old mappa, amely az előző operációs rendszert és személyes fájlokat tartalmazza. Ez a Windows.old mappa a Windows partíció gyökerében található. Ha vissza szeretné állítani az előző operációs rendszert, tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét a sorszámra kattintva:
971760 Windows 7-alapú számítógép visszaállítása egy korábbi Windows telepítésre a Windows.old mappa használatával
Fontos: Ha a Windows.old mappa segítségével állítja vissza a számítógépet egy korábbi operációs rendszerre, a Windows 7 aktuális telepítésének fájljai és beállításai elvesznek. Ha egy korábbi operációs rendszerre állítja vissza a számítógépet, a számítógép a Windows 7 telepítését megelőző állapotba kerül. Az adatok biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
971759 Az adatok biztonsági mentése egy Windows-alapú számítógépen

2. eset: A Windows 7 rendszert egy olyan számítógépre telepítette, amely nem rendelkezett operációs rendszerrel

Ebben az esetben a Windows 7 rendszert egy üres merevlemezre telepítette a telepítési adathordozó segítségével.

Ebben az esetben nincs korábbi operációs rendszer, amelyet vissza lehetne állítani. Ha biztonsági mentést szeretne végezni a számítógépről, és át szeretné vinni az adatokat a Windows 7 e példányáról a következő operációs rendszerre, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Készítsen biztonsági másolatot adatairól egy hálózati helyre vagy cserélhető adathordozóra. Az adatok biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  971759 Az adatok biztonsági mentése egy Windows-alapú számítógépen
 2. Helyezze be a Windows XP vagy a Windows Vista telepítési adathordozóját, és telepítse a Windows operációs rendszert.

  A Windows XP tiszta telepítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
  316941 A Windows XP rendszer telepítése és frissítéses telepítése
  A Windows Vista tiszta telepítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
  918884 A Windows Vista rendszer telepítése
 3. Fejezze be a telepítést.
 4. Állítsa vissza, vigye át vagy másolja adatait az új operációs rendszerre a telepítése elkészülte után.

3. eset: Windows Vista rendszerről frissített Windows 7 rendszerre

A Windows Vista-alapú számítógépbe behelyezte a Windows 7 telepítési adathordozóját, majd a Frissítés lehetőséget választotta. Ezután frissítette a Windows Vista rendszert Windows 7 rendszerre.

Megjegyzés: Ez a helyzet akkor lép fel, ha a Windows 7 rendszert a frissítési és a teljes telepítési adathordozó együttes használatával frissíti.

Ebben az esetben nincs korábbi operációs rendszer, amelyet vissza lehetne állítani. Ha biztonsági mentést szeretne végezni a számítógépről, és át szeretné vinni az adatokat a Windows 7 e példányáról a következő operációs rendszerre, kövesse a 2. esetben leírt lépéseket.

Megjegyzés: A Microsoft csak a Windows Vista rendszerről Windows 7 rendszerre történő frissítést támogatja.

4. eset: Több operációs rendszerrel rendelkező számítógépre telepítette a Windows 7 rendszert

A Windows 7 rendszert egy külön partícióra telepítette, és a Windows korábbi verzióját megőrizte a számítógépen. A Windows 7 több operációs rendszerrel rendelkező számítógépről való eltávolításához látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Uninstall-Windows-7-on-a-multi-boot-system
A több operációs rendszerrel rendelkező számítógépekkel kapcsolatban további információt a Microsoft következő webhelyein talál:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Install-more-than-one-operating-system-multi-boot

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Can-I-have-more-than-one-operating-system-on-my-computer-multi-boot

További információ

Ha segítségre van szüksége a Windows telepítésében, újratelepítésében vagy eltávolításában, látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/help/install-reinstall-uninstall

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 971762 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 6. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbinfo kbsurveynew kbhowto KB971762
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com