Cikk azonosítója: 980542 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Bevezetés

A Microsoft Outlook 2010 első indításakor a program az alapértelmezett üzenettár egy rejtett üzenetébe importálja a profilnév.nk2 fájlban található névgyorsítótárt.

Megjegyzés: A profilnév a felhasználó Outlook-profiljának neve.

Ha például Microsoft Exchange-fiókot használ, a névgyorsítótárt az Exchange-postaládába importálja a program rejtett üzenetként.

Megjegyzés: Az Outlook korábbi verziói az alábbi elérési úton lévő mappában tárolták a névgyorsítótárként funkcionáló NK2-fájlt:
 • Windows XP rendszer esetén:
  Meghajtó:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Microsoft\Outlook
 • Windows Vista és újabb Windows rendszer esetén:
  Meghajtó:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook
A névgyorsítótár importálását követően az Outlook átnevezi a profilnév.nk2 fájlt a profilnév.nk2.old névre, és következő indításakor nem importálja újra a gyorsítótárt. Az Outlook 2010 nem használja az NK2-fájlt a nevek gyorsítótárazásához, mert a gyorsítótárt érintő módosításokat az alapértelmezett üzenettár rejtett üzenetébe menti.

Megjegyzés: Ha több Outlook-profillal rendelkezik, akkor az Outlook 2010 különböző profilokkal történő elindításakor az Outlook sorban összevonja az egyes profilok névgyorsítótárát az új névgyorsítótárba. Ennek következtében több .nk2 kiterjesztésű fájl is .nk2.old kiterjesztést kaphat.

Adódhatnak azonban olyan helyzetek, amikor (a fent említett első importáláson túl) importálni szeretne egy névgyorsítótárt – például ha egy munkatársa szeretné megosztani névgyorsítótárát, és a sajátját szeretné frissíteni a munkatárs gyorsítótárával.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy miként importálhat NK2-fájlokat az Outlook 2010 alkalmazásba.

További információ

Ha azt szeretné, hogy az NK2-fájlok importálása automatikusan történjen, lépjen tovább az Automatikus javítás című részre. Az NK2-fájlok saját kezű importálásáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50584
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2


Megjegyzések
 • Kérjük, válassza ki az Outlook 2010 programba importálni kívánt NK2-fájlt.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javításAz NK2-fájlok Outlook 2010 programba történő importálásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Ellenőrizze, hogy az NK2-fájl a következő mappában van-e:
  %appdata%\Microsoft\Outlook
  Megjegyzés: Az NK2-fájl nevének meg kell egyeznie a jelenlegi Outlook 2010-profil nevével. Az alapértelmezett profilnév az Outlook. A profilnév ellenőrzésének menete a következő:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
  2. Kattintson duplán a Posta ikonra.
  3. A Levelezési beállítások - Outlook párbeszédpanelen kattintson a Profilok megjelenítése gombra.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. A Megnyitás mezőbe írja be az outlook.exe /importnk2 parancsot, és kattintson az OK gombra. Ez a parancs az Outlook 2010 profilba importálja az NK2-fájlt.

  Megjegyzés: Az NK2-fájl importálásakor az importált fájl tartalma egyesül a postaládában tárolt névgyorsítótárral.
Megjegyzés: Az Outlook 2010 első indításakor .nk2.old kiterjesztésűre nevezi át az NK2-fájlt, így ha újra szeretné importálni azt, az .nk2.old kiterjesztésből távolítsa el az .old utótagot.

Videó: NK2-fájlok importálása az Outlook 2010 programba (angol nyelvű videó)
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video1
uuid=55add830-06d0-4b18-9878-d0952bbe566f VideoUrl=http://aka.ms/irs3rx
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video2


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Hivatkozások

További információ a Microsoft weblapjain:
Az automatikus névkiegészítési lista másolása másik számítógépre
Az Outlook-fájlok tárolására szolgáló mappák

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál:
287623 A becenév és az automatikus kiegészítés szolgáltatások gyorsítótárainak visszaállítása az Outlook programban

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 980542 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 8. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2010
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbexpertisebeginner kbsurveynew kbprb kbfixme kbmsifixme kbvideocontent KB980542
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com