No Send As audit events are logged when you use Send As permission in Exchange Server 2013

Symptoms
Assume that you enable mailbox audit logging for a shared mailbox that's delegated to you in Microsoft Exchange Server 2013. When you send an email by selecting the shared mailbox in the From field, Send As audit events aren't logged as expected. But the event ID 2005 is logged in the Event Viewer. The event ID 2005 looks something like the following:

[PROD\Mailbox server Name] PS C:\Users\Username> Get-MachineLog -EventLog Application -Target computername -Filter "*[System/EventID=2005]" | fl
WARNING: Collecting windows event cross datacenters is considerably slower. Please use management connection to SiteName site to get better performance.
Getting windows event from Mailbox server Name

RecordId : 315640
ProcessId : -1
Description : [Process:w3wp PID:XXXXX Thread:36] Error occurred while opening session for target mailbox 'mailbox Address' XXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX
The send-on-behalf operation will not be logged.
Current mailbox: 'mailbox Address' XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX
Logon type: Owner. Logon user SID: 'SID Number'
Exception details:
Microsoft.Exchange.Data.Storage.WrongServerException: The user and the mailbox are in different Active Directory sites.

Cause
This issue occurs because the user and the mailbox are located in different Active Directory sites.
Resolution
To resolve this issue, install Cumulative Update 10 for Exchange Server 2013.
Status
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed in the "Applies to" section.
Properties

Article ID: 3074823 - Last Review: 03/11/2016 02:15:00 - Revision: 2.0

Microsoft Exchange Server 2013 Enterprise, Microsoft Exchange Server 2013 Standard

  • kbqfe kbsurveynew kbfix kbexpertiseinter KB3074823
Feedback