Viktig
Informasjonen i denne artikkelen gjelder for videoredigeringsprogrammet Clipchamp for personlige kontoer. I Clipchamp sin jobb- og skoleversjon lagres medieressurser som er en del av et redigeringsprosjekt, i OneDrive/SharePoint.
Hva er funksjonen for sikkerhetskopiering av innhold?
Som standard får Clipchamp tilgang til mediefilene du legger til i prosjektene, direkte fra datamaskinen og behandler dem lokalt.
Funksjonen for sikkerhetskopiering av innhold gir deg muligheten til automatisk å sikkerhetskopiere disse filene til vår sikre lagringsplass på nettet.
Hvorfor er sikkerhetskopiering av innhold nyttig?
Aktivering av sikkerhetskopiering av innhold har flere fordeler, blant annet følgende:
- Ingen fare for å miste filene/prosjektene dine. Hvis de opprinnelige mediefilene på datamaskinen mistes, redigeres eller slettes, kan du fremdeles få tilgang til og arbeide med prosjektet hvis du har aktivert sikkerhetskopiering av innhold.
- Ingen nye koblinger. Når du jobber med Clipchamp-prosjekter der ingen sikkerhetskopiering er aktivert, blir du noen ganger bedt om å koble de opprinnelige mediefilene fra datamaskinen på nytt. Når sikkerhetskopiering av innhold er aktivert, trenger du ikke å bekymre deg for å koble til på nytt.
- Få tilgang til redigeringsprosjekter fra en hvilken som helst datamaskin. I stedet for å måtte flytte mediefilene manuelt og koble dem til på en ny datamaskin, kan du logge på Clipchamp-kontoen på en hvilken som helst datamaskin og fortsette å redigere med en gang.
Må jeg bruke sikkerhetskopiering av innhold for å lagre prosjektet?
Nei. Hvis du velger ikke å bruke sikkerhetskopiering av innhold, lagres fortsatt endringene dine, og du kan fremdeles arbeide på prosjektet når du kommer tilbake til det senere.
Du må imidlertid beholde alle de opprinnelige mediefilene (videoer, bilder og lydfiler du har lagt til i prosjektet) på datamaskinen i tilfelle du må koble dem til på nytt. Hvis du sletter eller endrer dem, og filene ikke sikkerhetskopieres til skyen, har ikke Clipchamp noen måte å gjenopprette dem på.
Du kan heller ikke arbeide på prosjektet på andre datamaskiner, med mindre du tar mediefilene med deg (for eksempel på en USB-stasjon) og kobler dem sammen på nytt manuelt.
Slik sikkerhetskopierer du innhold i et prosjekt
1. Oppgrader til et abonnement som inkluderer funksjonen
Clipchamp sitt betalte Premium-abonnement inkluderer funksjonen for sikkerhetskopiering av innhold, så hvis du ikke allerede har dette abonnementet, klikker du på Oppgrader-knappen øverst til høyre i redigeringsprogrammet og følger instruksjonene gjennom betalingen.
2. Velg skyikonet i prosjektet
Ved siden av prosjekttittelen øverst til venstre ser du et skyikon med en linje gjennom. Dette betyr at filene i dette prosjektet ikke er sikkerhetskopiert for øyeblikket.
3. Aktiver sikkerhetskopiering av innhold
Klikk skyikonet med en linje gjennom. Velg Slå på sikkerhetskopiering av innhold i rullegardinlisten som vises.
4. Vent til filene blir sikkerhetskopiert
Filene vil begynne å lastes opp. Du kan fortsette å redigere mens dette skjer, men ikke lukk prosjektet eller nettleserfanen som Clipchamp er åpen i.
Hvis du vil se fremdriften under opplastingen, klikker du på skyikonet.
Når filene er lastet opp, ser du et skyikon med en hake. Dette betyr at du kan forlate prosjektet eller lukke redigeringsprogrammet eller nettleseren, vel vitende om at filene dine er trygt sikkerhetskopiert i skyen.
Obs!
Filene lagres bare for prosjektet der du har aktivert sikkerhetskopiering av innhold. Hvis du vil lagre filer i andre prosjekter, må du åpne disse prosjektene og aktivere funksjonen ved å følge samme prosess som ovenfor.
Slik deaktiverer du sikkerhetskopiering av innhold
Hvis du vil deaktivere sikkerhetskopiering av innhold i et prosjekt, velger du skyikonet ved siden av prosjektnavnfeltet og velger deretter Deaktiver skylagring.
Du blir bedt om å bekrefte at du vil slutte å sikkerhetskopiere innholdet. Klikk på Fjern filsikkerhetskopi.
Du ser et varsel om at du har et visst antall dager på deg til å angre denne avgjørelsen – i løpet av den tiden vil filene fortsatt være lagret, og du kan gjenopprette dem. Etter denne perioden slettes sikkerhetskopiene på nettet, og du må koble til de lokale opprinnelige mediefilene på nytt for å fortsette å jobbe med redigeringsprosjektene dine.