Funksjoner for kontaktsynkronisering i Microsoft Teams for personlig bruk og skype-tjenester (begge en «tjeneste») hjelper brukerne våre med å koble til eksisterende nettverk raskt og enkelt. Disse funksjonene er alltid valgfrie, og brukere har full kontroll over å aktivere eller deaktivere kontaktsynkronisering når som helst. Når en bruker godtar å bruke kontaktsynkronisering på en av tjenestene våre, kan tjenesten behandle visse data om ikke-brukere av tjenesten (hver av dem en «ikke-bruker») for å levere funksjonen for kontaktsynkronisering. Avsnittene nedenfor beskriver hvordan hver tjenestes funksjon for kontaktsynkronisering behandler data som ikke er brukerdata.
Kontaktsynkronisering i Microsoft Teams
Brukere av forbrukerabonnementer på Microsoft Teams kan velge å bruke funksjoner for kontaktsynkronisering på tjenesten (hver av dem en «synkroniserende Microsoft Teams-bruker»). Når brukere av Microsoft Teams synkroniseres med Microsoft Teams på de mobile enhetene sine, har de muligheten til å synkronisere enhetskontaktene sine med adressebøkene i Microsoft Teams som en del av innføringsprosessen. På samme måte kan skrivebordsbrukere av Microsoft Teams velge å synkronisere Microsoft skype- og Microsoft Outlook-kontaktene sine med Microsoft Teams-adressebøkene sine.
Velge kontaktsynkronisering
Når en synkroniserende Microsoft Teams-bruker velger å bruke kontaktsynkronisering, får Microsoft tilgang til kontaktene som er lagret i den synkroniserende Microsoft Teams-brukerens enhet, Outlook- eller skype-adresseboken, som kan inneholde informasjon om både brukere og ikke-brukere av Microsoft Teams (sistnevnte er hver en «ikke-brukerkontakt»).
Identifisere eksisterende Microsoft Teams-brukere
For å finne ut hvilke enhets-, Outlook- eller skype-kontakter som allerede bruker Microsoft Teams sammenligner Microsoft med jevne mellomrom disse kontaktene med eksisterende brukere av Microsoft Teams.
- Der det finnes et treff, vises informasjonen om den eksisterende Microsoft Teams-brukeren, inkludert brukernavn, e-postadresse, telefonnummer og eventuelle Microsoft Teams-avatarer, som en foreslått kontakt for den synkroniserende Microsoft Teams-brukeren, og direktemeldinger aktiveres mellom de to brukerne.
- Når det er et treff med en bruker som blir med i Teams, mottar du et varsel om at vedkommende har blitt med i Microsoft Teams. Hvis du ikke vil motta varsler, kan du deaktivere denne funksjonen i Innstillinger>for varsler.
- Der det ikke finnes treff, lagrer Microsoft informasjon om ikke-brukerkontakter på serverne våre i forbindelse med den synkroniserende Microsoft Teams-brukeren. Synkronisering av Microsoft Teams-brukere kan invitere ikke-brukerkontakter til å bli med i en Microsoft Teams-samtale via SMS eller e-post på mobile eller stasjonære Microsoft Teams-programmer.
- Hvis du vil lære mer om hvordan du administrerer hvordan andre kan søke etter deg i Microsoft Teams ved hjelp av telefonnummeret og e-postadressen din, kan du se Administrer hvordan andre finner deg i Microsoft Teams.
Holde kontakter oppdatert
For å sikre at kontaktene til en synkronisert Microsoft Teams-bruker holdes oppdatert, kjører Microsoft jevnlig en sammenligning mellom kontaktinformasjon om ikke-brukere som er lagret på serverne våre, og eksisterende Microsoft Teams-brukere. Hvis en ikke-brukerkontakt blir med i Microsoft Teams (en «ny Microsoft Teams-brukerkontakt»), vil informasjonen for den nye Microsoft Teams-brukerkontakten, inkludert brukerens navn, e-postadresse, telefonnummer og eventuelle Microsoft Teams-avatarer, vises i en foreslått Microsoft Teams-kontakt for hver synkroniserende Microsoft Teams-bruker som har informasjonen for den nye Microsoft Teams-brukerkontakten på enheten, Outlook eller skype-adresseboken.
Slå av kontaktsynkronisering
Synkronisering av Microsoft Teams-brukere kan når som helst aktivere eller deaktivere synkronisering av kontakter til Microsoft Teams-adresseboken fra Microsoft Teams-mobilappen. Hvis den synkroniserende Microsoft Teams-brukeren deaktiverer kontaktsynkronisering eller ikke er aktiv på Microsoft Teams-mobilappen sin i 30 dager, sletter Microsoft all ikke-bruker-kontaktinformasjon som vi har lagret på serverne våre i forbindelse med den synkroniserende Microsoft Teams-brukeren. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du aktiverer og deaktiverer funksjoner for synkronisering av kontakter i Microsoft Teams, kan du se Synkronisere enhetskontakter.
Kontaktsynkronisering i skype
Brukere av skype på mobilenhetene sine kan velge å synkronisere funksjonene for kontakter på tjenesten (hver av dem en «synkroniserende skype-bruker»). Når en synkroniserende skype-bruker går inn på skype på den mobile enheten, har de muligheten til å synkronisere enhetskontaktene med skype-adresseboken som en del av pålastingsprosessen.
Velge kontaktsynkronisering
Når en synkroniserende skype-bruker velger å bruke synkronisering av kontakter, får Microsoft tilgang til kontaktene som er lagret i adresseboken til den synkroniserende skype-brukeren på enheten, og denne kan inneholde informasjon om både brukere og ikke-brukere av skype (sistnevnte er begge en «ikke-brukerkontakt»).
Identifisere eksisterende skype-brukere
For å finne ut hvilke av disse enhetskontaktene som allerede er skype-brukere, sammenligner Microsoft regelmessig disse kontaktene med eksisterende skype-brukere.
- Der det finnes et treff, vises den eksisterende skype-brukeren, inkludert brukerens navn, e-postadresse, telefonnummer og eventuelle skype-avatarer, som en foreslått kontakt for synkroniserende skype-bruker, og direktemeldinger aktiveres mellom de to brukerne.
- Der det ikke finnes treff, lagrer Microsoft informasjon om ikke-brukerkontakter på serverne våre i forbindelse med den synkroniserte skype-brukeren. Synkronisering av skype-brukere kan invitere ikke-brukerkontakter til å bli med i en skype-samtale via SMS eller e-post.
- Hvis du vil finne ut mer om hvordan du administrerer hvordan folk kan søke etter deg i skype ved bruk av telefonnummer og e-postadresse, kan du se Hvordan reserverer jeg meg mot å være synlig i skype-søkeresultater.
Holde kontakter oppdatert
For å sikre at nettverkene til synkroniserte skype-brukere holdes oppdatert, kjører Microsoft en sammenligning hver 14. dag mellom kontaktinformasjon som ikke er for brukere lagret på serverne våre, og eksisterende skype-brukere. Hvis en kontakt som ikke er en bruker, blir med i skype (en «ny skype-brukerkontakt»), vil informasjonen for den nye skype-brukerkontakten, inkludert brukerens navn, e-postadresse, telefonnummer og eventuelle skype-avatarer, vises som en foreslått skype-kontakt for hver synkroniserende skype-bruker som har informasjonen om den nye skype-brukerkontakten i adresseboken på enheten.
Slå av kontaktsynkronisering
Synkronisering av skype-brukere kan når som helst aktivere eller deaktivere synkronisering av kontakter til skype-adresseboken fra skype-mobilappen. Hvis den synkroniserende skype-brukeren slår av kontaktsynkronisering eller ikke er aktiv i skype-mobilappen sin på 30 dager, sletter Microsoft all kontaktinformasjon som vi har lagret på serverne våre i forbindelse med den synkroniserende skype-brukeren. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du slår på eller av funksjonene for synkronisering av skype-kontakter, kan du se Hvordan synkroniserer jeg adresseboken med skype-kontaktlisten.