Prelazak na računar sa OS Windows 10

Primenjuje se na: Windows 10Windows 7Windows 8.1

Prelazite na nov računar sa OS Windows 10? Srećni smo što ste ovde i brinemo o vama.

Ovaj vodič će vam pokazati ono najbolje što Microsoft ima da ponudi i pomoći će vam da prenesete omiljene datoteke i aplikacije na novi uređaj da biste brzo mogli normalno da radite i da biste ponovo radili ono što volite.

Ako ste na Windows 7 uređaju, imajte na umu to da je podrška ukinuta pa preporučujemo da pređete na računar sa operativnim sistemom Windows 10 da biste ostali bezbedni. Saznajte više o prestanku podrške za Windows 7 i kako da nabavite Windows 10

1. korak: Prijavite se na Microsoft nalog da biste pojednostavili rad


Laptop okružen logotipima različitih aplikacija, sa korisnikom u centru

 

Nemojte nikada ponovo da zaboravite lozinku. Nabavite lični pristup za sve Microsoft stvari, sa jednom bezbednom prijavom, plus obezbedite OneDrive skladište koje će vam pomoći da premestite datoteke na novi računar. Dobre vesti—ako imate Xbox ili Office nalog, moguće je da već imate Microsoft nalog. Takođe možete da se prijavite preko bilo koje e-pošte da biste počeli.

2. korak: Ponesite svoje datoteke i favorite sa sobom


Nema potrebe da ostavljate datoteke ili favorite iz pregledača. Ponesite ih na novi računar koristeći jednu od donjih opcija. Preporučujemo da koristite OneDrive tako da imate rezervnu kopiju vaših datoteka koje su zaštićene u oblaku.

 

Fascikla koja se prebacuje sa jednog računara na drugi

3. korak: Instalirajte omiljene programe i aplikacije


Računar koji prikazuje vrhunske Windows aplikacije

 

Preuzmite sve omiljene aplikacije i programe i otkrijte nove koje će vam život učiniti lakšim, produktivnijim i zabavnijim. Pomoći ćemo vam da pronađete sve što vam je potrebno, od sistema Office i programa Outlook do vaših omiljenih igara.

Upustite se u najbolje što Windows 10 pruža


Prijavili ste se, preneli ste omiljene lokacije i instalirali aplikacije. Sada saznajte kako da brzo počnete da radite normalno. Pronaći ćete poznate radnje i nove prečice koje mogu dodatno da vam olakšaju rad.

Laptop okružen ikonama za vrhunske funkcije OS Windows 10

    Treba vam dodatna pomoć?


    Kada kupite novi računar, možda ćete uvideti da će vam biti potrebna mala pomoć kod drugih uređaja poput štampača i skenera. Evo šta vam je potrebno da znate.

    Računar povezan sa štampačem, sa slikom koja se štampa