Promena postavke privatnosti i drugih postavki pregledača

Internet Explorer 11 za Windows Phone vam omogućava da s lakoćom promenite podešavanja privatnosti na telefonu da biste pretraživali veb na željeni način.

Promena osnovnih podešavanja za Internet Explorer

 1. Otvorite Internet Explorer, dodirnite Još  

  More Icon
  > Podešavanja.

  Internet Explorer settings

 2. Promenite neko od sledećih podešavanja:

  • Da biste podesili željenu verziju veb lokacije, tamo gde vidite Prioriteti za veb lokacije izaberite Verzija za mobilne uređaje ili Verzija za radnu površinu.
  • Da biste podesili funkciju dugmeta trake adresa, tamo gde vidite Koristi dugme na traci adresa za izaberite Omiljene lokacije ili Kartice. Opcije koje niste izabrali moći ćete da vidite u toku pregledanja u programu Internet Explorer kada dodirnete „Još“
   More Icon
   . (Takođe možete da izaberete Zaustavi/osveži za dugme na traci adresa na Windows Phone 8 telefonu.)
  • Dodirnite Izbriši istoriju da biste obrisali istoriju pregledača, kolačiće, sačuvane lozinke i privremene internet datoteke sa telefona i bilo kog uređaja koji trenutno sinhronizuje podešavanja za Internet Explorer.


Promena naprednih podešavanja za Internet Explorer

 1. Otvorite Internet Explorer, dodirnite Još

  More Icon
  > Podešavanja, a zatim dodirnite Napredna podešavanja. (Podešavanjima za Internet Explorer možete da pristupite i tako što ćete izabrati Podešavanja  
  Settings Icon
  ikona Podešavanja na listi aplikacija.)

  Internet Explorer advanced settings

Promenite neko od sledećih podešavanja:

 • Uključite Dozvoli pristup mojoj lokaciji 
  Toggle On Icon
  da biste videli obaveštenje ako lokacija zahteva informacije o lokaciji.
 • Izaberite Prikaži predloge pretraživača Bing dok kucam ako želite da vidite predloge veb lokacija u Bing pretrazi dok kucate u traci adresa, što može umnogome da vam uštedi vreme.
 • Ako želite da Internet Explorer automatski prikaže slike na otvorenoj veb stranici, izaberite Automatski prikaži slike. Ako isključite ovo podešavanja, može doći do smanjenja potrošnje podataka na telefonu. (Ova funkcija nije dostupna na svim Windows Phone telefonima.)
 • Izaberite Pošalji istoriju pregledanja radi poboljšanja i (gde je to dostupno) personalizovanja usluga (ili Pošalji istoriju pregledanja korporaciji Microsoft radi lakšeg poboljšanja Bing usluga na Windows Phone 8 telefonima) ako želite da pomognete korporaciji Microsoft da poboljša svoje usluge i prilagodi rad telefona vama.
 • Izaberite Koristi SmartScreen filter radi lakše zaštite od nebezbednih veb lokacija ako želite da vidite upozorenja o veb lokacijama za koje je korporacija Microsoft dobila prijavu da su nebezbedne ili sumnjive.
 • Izaberite Pošalji DNT zahtev posećenim veb lokacijama da biste signalizirali veb lokacijama da ne želite da vas prate dok pretražujete veb. (Iako ste bili izričiti kad je o ovome reč, veb lokacije mogu da nastave sa aktivnostima za koje smatrate da je isto što i praćenje. To zavisi od određenih praksi veb lokacije.) To zavisi od određenih praksi veb lokacije.)
 • Pregled prikaza za čitanje vam omogućava da vidite kako će izgledati trenutna podešavanja prikaza za čitanje kada se primene na veb lokaciju. Promenite veličinu fonta teksta koristeći Veličina fonta u prikazu za čitanje. Za Stil prikaza za čitanje izaberite Jarki, Umereni, Svetli ili Tamni u zavisnosti od toga šta želite za veb stranice na kojima ima puno teksta za čitanje. (Ova funkcija nije dostupna na svim Windows Phone telefonima.)
 • Da biste podesili kolačiće koje će Internet Explorer prihvatiti, na listi Kolačići sa veb lokacija izaberite Prihvati sve, Blokiraj neke ili Blokiraj sve. Opcija Blokiraj neke blokira kolačiće nezavisnih dobavljača koji nemaju kompaktnu politiku privatnosti i kolačiće nezavisnih dobavljača koji čuvaju informacije koje mogu da se iskoriste za stupanje u kontakt sa vama, iako niste izričito pristali na to. Ova opcija takođe sprečava kolačiće primarnog dobavljača da čuvaju informacije koje mogu da se iskoriste za stupanje u kontakt sa vama bez vašeg podrazumevanog odobrenja.
 • (Samo na Windows Phone 8 telefonima) Za Otvori veze iz drugih aplikacija izaberite Na novoj kartici ako želite da se svaka stranica otvori na posebnoj kartici, ili Na trenutnoj kartici ako želite da, kada dodirnete vezu, nastavite sa pregledanjem na istoj kartici.
 • Za Lozinke veb lokacija izaberite Zapamti, Nemoj da pamtiš ili Uvek pitaj u zavisnosti od toga šta želite da Internet Explorer radi sa lozinkama koje ste uneli na veb lokacije. (Ova funkcija nije dostupna na svim Windows Phone telefonima.)
 • Za Skladište datoteka veb lokacije izaberite Dozvoli lokacijama da skladište datoteke na moj telefon da biste dozvolili veb lokacijama da skladište nedovršene e-poruke ili RSS izvode u skladište vašeg telefona. Ako je potrebno da oslobodite deo prostora za skladištenje, dodirnite Upravljaj skladištenjem.
 • (Samo na Windows Phone 8 telefonima) Za Podrazumevani dobavljač pretrage izaberite Bing ili Google za podrazumevani pretraživač. (Ova funkcija nije dostupna na svim Windows Phone telefonima.)
Svojstva

ID članka: 10635 - Poslednji pregled: 17.05.2016. - Verzija: 6

Povratne informacije