Instalirajte Windows 8.1 Update (KB 2919355)

Windows 8.1 Update i Windows RT 8.1 Update (poznat i kao KB 2919355) uključuju poboljšanja koja olakšavaju pronalaženje i korišćenje omiljenih aplikacija i postavki, obezbeđuju poznatije opcije miša i tastature i ažuriraju bezbednost i performanse. Evo šta treba da znate o instaliranju ove važne ispravke.

Proverite da li je već instalirana

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 i dobijate ispravke automatski, ne morate da radite ništa; Windows Update će preuzeti i instalirati ispravku umesto vas u sledećih nekoliko sedmica. To neće prekinuti ono što radite, osim što će vas obavestiti da treba ponovo da pokrenete računar da biste završili instalaciju.

Da biste proverili da li je ispravka već instalirana, idite na početni ekran. Ako vidite dugme „Pretraži“ blizu svog imena naloga na vrhu početnog ekrana, već imate ispravku.


Ručno instaliranje ispravke

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 i još uvek nemate ispravku, možete ručno da proverite da li postoji ispravka i da je instalirate tako što ćete pratiti ove korake:

 1. Uverite se da je računar priključen i povezan sa internetom pomoću neograničene veze. Nemojte prekidati vezu, iskopčavati niti isključivati računar dok se ispravka instalira.
 2. Brzo prevucite prstom od desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim dodirnite stavku Promena postavki računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promena postavki računara.)
 3. Dodirnite ili izaberite stavku Ažuriranje i oporavak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Windows Update.
 4. install windows service pack Proveri sada.
 5. Ako budu pronađene ispravke, dodirnite dugme Prikaži detalje ili kliknite na njega.
 6. Sa liste ispravki izaberite ispravku koja sadrži KB 2919355, a zatim dodirnite dugme Instaliraj ili kliknite na njega.

  Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, unesite lozinku ili pružite potvrdu.
 7. Kada se instalacija dovrši, ponovo pokrenite računar i prijavite se.


Oslobađanje prostora na disk jedinici

U zavisnosti od vaše verzije operativnog sistema Windows, biće vam potrebna sledeća količina dostupnog prostora na disk jedinici računara da biste preuzeli i instalirali Windos 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update (KB 2919355) iz usluge Windows Update:

 • Windows 8.1 (64-bitna verzija): 2 GB
 • Windows 8.1 (32-bitna verzija): 0,8 GB
 • Windows RT 8.1: 1,1 GB


Rešavanje problema prilikom instaliranja ispravke

Ako vidite bilo koju od sledećih grešaka u usluzi Windows Update kada pokušate da instalirate Windows RT 8.1 Update (KB 2919355), možda će vam ova rešenja pomoći da otklonite probleme. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite se Microsoft podršci.

Kôd 0x800F0922 Ova greška može da znači da je datoteka koja je potrebna usluzi Windows Update oštećena ili da nedostaje. Evo nekoliko koraka koje možete da probate da biste rešili problem:

 1. Pokrenite Alatka za rešavanje problema za Windows 8.1 Update da biste otklonili problem.
 2. Instalirajte Windows 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update.
Kôd 0x800F0923 Ova greška može da znači da upravljački program ili drugi softver na računaru nije kompatibilan sa ispravkom. Da biste dobili dodatne informacije o tome kako da rešite ovaj problem, obratite se Microsoft podršci
Kôd 0x800F0922 Ova greška može da znači da računar ne može da se poveže sa serverima usluge Windows Update. Ako koristite VPN vezu da biste se povezali sa poslovnom mrežom, prekinite vezu sa mrežom i isključite VPN softver (ako je primenljivo), a zatim pokušajte ponovo da instalirate ispravku.

Greška može da znači da ne postoji dovoljno slobodnog prostora na sistemski rezervisanoj particiji. Moći ćete da otklonite problem korišćenjem softvera nezavisnog proizvođača da biste povećali veličinu sistemski rezervisane particije.
Greška: Nismo mogli da dovršimo ispravke. Opozivanje promena. Ne isključujte računar.

Greška: Konfigurisanje Windows Update ispravki nije uspelo. Vraćanje promena.
Ovo su generičke greške koje se mogu pojaviti kada neka Windows ispravka ne uspe. Moraćete da utvrdite određeni kôd greške da biste istražili kako da na najbolji način rešimo ovaj problem

Možete naći kôd greške za neuspelu ispravku prikazivanjem istorije ispravke. Na listi potražite KB 2919355, zapišite kôd greške, a zatim se obratite Microsoft podršci.

Da biste prikazali istoriju ažuriranja:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete brzo prevući prstom od desne ivice ekrana (ili, ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana i pomerite ga nagore), dodirnite ili izaberite stavku Postavke, opciju Promena postavki računara i na kraju stavku Ažuriranje i oporavak.
 2. Dodirnite ili izaberite stavku Prikaz istorije ažuriranja.
Greška: Ispravka nije primenljiva na vaš računar. Ova greška može da znači da na svom računaru nemate instaliranu obaveznu ispravku KB 2919442. Proverite i uverite se da na računaru imate instalirane sve važne ispravke, uključujući KB 2919442. Ako su sve ispravke instalirane, možda ćete morati da osvežite svoj računar.

Da biste osvežili računar:

 1. Brzo prevucite prstom od desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim dodirnite stavku Promena postavki računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promena postavki računara.)
 2. Dodirnite ili izaberite stavku Ažuriranje i oporavak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Oporavak.
 3. U okviru Osveži računar bez uticaja na datoteke dodirnite ili izaberite stavku Započni.
 4. Sledite uputstva na ekranu.
Svojstva

ID članka: 15356 - Poslednji pregled: 14.09.2016. - Verzija: 1

Windows 8.1

Povratne informacije