Windows Essentials

Primenjuje se na: Windows 7Windows 8.1Windows 10

Podrška za paket Windows Essentials 2012 prestaje 10. januara 2017.

Počev od 10. januara 2017, Windows Essentials 2012 više nije podržan u operativnom sistemu Windows 10 i nije dostupan za preuzimanje.

Windows Essentials 2012 sadrži aplikacije Windows Movie Maker, Windows foto-galerija, Windows Live Writer, Windows Live Pošta, Windows Live Porodična bezbednost i OneDrive aplikaciju za radnu površinu za Windows. Iako više nisu dostupne za preuzimanje, aplikacije koje su već instalirane će nastaviti da rade uobičajeno.

Windows 10 nudi funkcije slične onima u kojima ste uživali u sistemu Windows Essentials. Na primer, sada možete da kreirate i uređujete fotografije i video zapise sa najnovijom verzijom aplikacije Fotografije. Za ovu i druge aplikacije, možda ćete želeti da razmislite o nadogradnji na Windows 10. Najnovija verzija aplikacije Fotografije sadrži mogućnost da kreirate i uređujete video zapise uz pomoć muzike, teksta, pokreta, filtera i 3D efekata. Posetite Microsoft Store za više aplikacija za kreiranje i uređivanje video zapisa.

Windows 10 nudi i mnoge druge slične funkcije sistemu Windows Essentials kao što su ažurirana e-pošta, porodična bezbednost i OneDrive.