Šta da radite ako Microsoft Edge ne funkcioniše

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Novi pregledač koji preporučuje Microsoft je ovde

Nabavite brzinu, bezbednost i privatnost uz novi Microsoft Edge. 

Isprobajte odmah

Evo nekih uobičajenih rešenja za probleme sa programom Microsoft Edge. Ako ne možete da otvorite Microsoft Edge ili se on nakratko otvori i odmah zatvori ili pak ne možete da otvorite određene veb stranice,izaberite neku od sledećih opcija da biste rešili problem.

Ako se Microsoft Edge ne otvara

Ponovo pokrenite računar, a zatim ponovo otvorite Microsoft Edge . Izaberite dugme Start , a zatim izaberite Napajanje  > Ponovo pokreni . Ako neka ažuriranja za Windows čekaju instalaciju, prikazuje se poruka Ažuriraj i ponovo pokreni

Pokrenite Windows Update kako biste rešili probleme tako što ćete zameniti zastarele datoteke, ažurirati upravljačke programe i popraviti ranjivosti.

Da biste proverili da li ima ispravki, izaberite taster Start , zatim izaberite Postavke  > Ažuriranje i bezbednost  > Windows Update i na kraju Proveri da li ima ispravki. Ako Windows Update potvrdi da je računar u ažuran, imate sve trenutne ispravke.

Provera postojanja ispravki

Popravljanje pregledača ne utiče ni na šta, ali njegovo resetovanje može dovesti do uklanjanja istorije, kolačića i postavki koje ste možda promenili. Da biste pronašli te opcije, izaberite taster Start , a zatim izaberite Postavke  > Aplikacije  > Aplikacije i funkcije  > Microsoft Edge > Napredne opcije

Napredne opcije pregledača Microsoft Edge za uspostavljanje početnih vrednosti

Ako se Microsoft Edge otvori, ali prestane da radi

Ako ovim ne rešite problem, potražite odgovore i prijavite probleme u forumu za Microsoft Edge. Izaberite Postavke i dodatne opcije  > Pomoć i povratne informacije , a zatim Pošalji povratne informacije. Tim za Microsoft Edge uvek gleda povratne informacije i radi na problemima.

 

Pregledač automatski čuva privremene internet datoteke da bi se stranice učitale brže. Brisanje ove keš memorije ponekad može da reši probleme sa prikazom stranice.

Ako možete da otvorite Microsoft Edge, izaberite Istorija  > Obriši istoriju. Izaberite Istorija pregledanja i Keširani podaci i datoteke, a zatim izaberite Obriši.

 

Ako možete da otvorite Microsoft Edge, izaberite Istorija  > Obriši istoriju. Potvrdite izbor u svim poljima za potvrdu, a zatim izaberite Obriši.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×