Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada koristite Microsoft Edge , SmartScreen filter Microsoft zaštitnika vam pomaže da zaštitite bezbednost protiv phishing i malver lokacija i softvera i pomaže vam da donesete kvalizovane odluke o preuzimanju.

SmartScreen filter Microsoft zaštitnika vam pomaže da bezbednije pregledate Microsoft Edge tako što vam:

  • Obaveštavanje o sumnjivim veb stranicama: Dok pregledate veb, SmartScreen analizira veb stranice i utvrđuje da li su one možda sumnjive. Ako pronađe sumnjivu lokaciju, SmartScreen prikazuje stranicu upozorenja koja vas obaveštava da nastavite sa oprezom i pružite mogućnost da pružite povratne informacije korporaciji Microsoft.

  • Zaštita od phishing i zlonamernih sajtova: SmartScreen proverava sajtove koje posećujete u odnosu na dinamičku listu prijavljenih phishing i zlonamernih softverskih sajtova. Ako pronađe podudaranje, SmartScreen prikazuje upozorenje da je lokacija blokirana zbog vaše bezbednosti.

  • Preuzimanja ekrana: SmartScreen proverava preuzimanja u odnosu na listu prijavljenih zlonamernih softverskih sajtova i programa za koje se zna da nisu bezbedni. Ako pronađe podudaranje, SmartScreen vas upozorava da je preuzimanje blokirano radi vaše bezbednosti. SmartScreen takođe proverava preuzete datoteke u odnosu na listu poznatih i popularnih preuzimanja od strane Microsoft Edge korisnika i upozorava vas ako preuzimanje nije na ovoj listi. 

Šta ako me SmartScreen upozori na lokaciju koju posećujem, ali to nije nebezbedno?

Možete prijaviti lokaciju kao bezbednu u programu Microsoft Edge. 

  • Na stranici upozorenja izaberite stavku Više informacija> Izveštaj da ova lokacija ne sadrži pretnje da biste otišli na Microsoft lokaciju za povratne informacije i pratite uputstva.

Šta ako me SmartScreen ne upozori na lokaciju koju posećujem, ali nije bezbedan?

Možete prijaviti lokaciju kao nebezbednu u programu Microsoft Edge. Ako posetite sajt na koji mislite da bi SmartScreen trebalo da vas upozori u budućnosti, možete ga prijaviti korporaciji Microsoft.

  • Na sajtu za koji smatrate da nije bezbedan izaberite stavku Postavke i još mnogo toga > pomoć i povratne informacije > Prijavite nebezbednu veb lokaciju i pratite uputstva.

Mogu li da uključim ili isključim SmartScreen?

U većini slučajeva, da. U nekim slučajevima – na primer na poslovnoj ili školskoj mreži – ovom postavkom može upravljati administrator sistema i nije je moguće promeniti. 

Da biste uključili ili isključili SmartScreen u programu Microsoft Edge:

  1. Izaberite Postavke i još mnogo > Postavke  > privatnost, pretraga i usluge .

  2. U okviru Usluge uključite ili isključite SmartScreen programa Microsoft Defender .

Da li se SmartScreen razlikuje od blokatora iskačućih prozora?

Da. SmartScreen proverava sajtove koje posećujete i datoteke koje preuzimate u pretnjama po vašu bezbednost. Blokatori iskačućih prozora jednostavno blokiraju većinu iskačućih prozora, koji su obično oglasi i nisu nužno zlonamerni.

Saznajte više

Zaštitite se od phishing prevara

Microsoft bezbednosna pomoć i učenje

SmartScreen filter Microsoft zaštitnika pregled

Microsoft Edge podršku za SmartScreen filter Microsoft zaštitnika

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×