Kada koristite kreditnu ili debitnu karticu koju ste sačuvali u novčaniku u pregledaču Edge, možda ćete videti opciju da obezbedite kupovinu pomoću "virtuelne kartice". Svaka transakcija koju izvršite virtuelnom karticom imaće različit skup detalja jednokorisnijske kartice (kao što je bezbednosni kôd kartice) koji je generisan kako bi vas bolje zaštitio na mreži. Trgovaи nikada ne vidi broj vaљe fizičke kartice, љto ga иuva tako da bude bezbedniji ako ikada bude imao proboj podataka. 

Ova funkcija je trenutno dostupna samo za kartice koje ispunjavaju uslove u Sjedinjenim Državama.

Osnovni podaci o virtuelnim karticama

Virtuelne kartice su bezbedniji način plaćanja na mreži. Kada koristite virtuelnu karticu za kupovinu na mreži, novčanik zamenjuje broj fizičke kartice jedinstvenim brojem virtuelne kartice. Kada se odjavite, virtuelni broj skriva vaše lične podatke o plaćanju od trganta. Možete i brže da završite kupovinu koristeći novčanik koji automatski popunjava informacije o plaćanju. Ovo je obezbeđeno pomoću Windows Hello, ako je konfigurisano.

Savet: Broj virtuelne kartice, datum isteka i CVC mogu se razlikovati od fizičke kartice. Radi dodatne bezbednosti, CVC broj će se promeniti za svaku transakciju.

Uključivanje i korišćenje virtuelne kartice

Važno: Uskladištite plaćanje pomoću novčanika i izaberite stavku Sinhronizuj na svim> Sačuvaj na Microsoft nalogu. Ako kartica ispunjava uslove za virtuelnu karticu (koju određuje vaša banka), videćete opciju omogućavanja virtuelne kartice tokom sledećeg odjavljivanja.

Uključivanje virtuelne kartice prilikom odjavljivanja

Kada obavljate kupovinu na mreži pomoću pregledača Edge, možda ćete videti opciju omogućavanja virtuelne kartice. Vaša banka može zahtevati da pružite dodatne informacije prilikom uključivanja.

Kupovina pomoću virtuelne kartice

Virtuelnu karticu možete da koristite prilikom kupovine na mreži. Kada odjavite veb lokaciju:

  1. Odaberite da platite dugovanjem ili kreditnom karticom.

  2. U potpaleti za izbor plaćanja, kartice koje ispunjavaju uslove za korišćenje virtuelnih kartica imaće predstavljenu opciju "Koristi virtuelnu karticu". Omogućite ovu opciju da biste koristili virtuelnu karticu za ovu kupovinu.

  3. Banka može zahtevati da dodate kôd za verifikaciju da biste nastavili.

  4. Proverite kao i obično.

Najčešća pitanja

Evo nekih uobičajenih pitanja o korišćenju brojeva virtuelnih kartica. Izaberite bilo koje pitanje i otvoriće se da biste otkrili više informacija:

Korišćenje virtuelne kartice možete da onemogućite u potpaleti za izbor plaćanja ili na stranici Novčanik u pregledaču Edge.

Možete da prikažete broj virtuelne kartice, kao i istoriju virtuelnih kartica, u okviru novčanika.

Microsoft ne naplaćuje novčanu naknadu za korišćenje virtuelne kartice. Međutim, i dalje podležete bilo kojim naknadama ili troškovima koje bi banka nametnula za transakciju kao da ste koristili redovnu karticu.

Pripisaće vam se jedinstveni broj kartice i svaka transakcija na mreži će imati generisan jednokratnu upotrebu CVC-a za njega.

Ne, novčanik će vam ga uneti automatski.

Ne, broj virtuelne kartice zamenjuje broj fizičke kartice, ali se koristi na isti način. Informacije o kreditnom redu, saldu, naknadama i transakciji ostaju iste.

Pitanja o troškovima, sporovima ili neovlašćenim transakcijama mogu se usmeriti na izdavača kreditne kartice, kao da ste za obavljanje transakcije koristili redovnu kreditnu karticu.

Možete da dovršite povraćaje kao što biste to u običnoj kreditnoj kartici. Kada vam trgovc refundaciju izvrši, to će se pojaviti na nalogu povezanom sa debitnom ili kreditnom karticom povezanom sa virtuelnom karticom.

Ako treba da identifikujete koja fizička kartica je povezana sa brojem virtuelne kartice na potvrdi, brojeve trenutnih i prethodnih virtuelnih kartica možete da prikažete u novčaniku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×