Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft Edge ima bolji način kopiranja i lepljenja Veb URL adresa sa trake adresa u sadržaj. Ova funkcija kopira i lepi URL za hiperpovezani naslov umesto Veb adrese.

Korišćenje poboljšane kopije i lepljenja

Korišćenje ispravnog kopiranja i lepljenja URL adresa za traku adresa je jednostavno. Podrazumevano ponašanje se odnosi na vezu koja se može nalepiti kao hiperpovezani naslov:

 1. U aplikaciji Microsoft Edge kopirajte željeni URL sa trake adresa tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na nju i izabrati stavku Kopiraj iz kontekstualnog menija ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + C.

 2. U aplikaciji pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste koristili podrazumevani lepljenje, koje dodaje povezanost sa naslovom "tekst veze".

  Podrazumevana nalepna karika

  Ako nalepljujete na aplikaciju ili Veb lokaciju u aplikaciji Microsoft Edge, možete i da kliknete desnim tasterom miša, izaberite stavku Nalepi kao u kontekstualnom meniju, a zatim izaberite stavku Poveži (podrazumevano) iz podmenija.

  Izaberite stavku Nalepi kao (podrazumevano)

Možete i naizmenično da nalepite URL kao Veb adresu umesto naslova hiperpovezanog:

 1. U aplikaciji Microsoft Edge kopirajte željeni URL sa trake adresa tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na nju i izabrati stavku Kopiraj iz kontekstualnog menija ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + C.

 2. U aplikaciji pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + V da biste nalepili Veb adresu.

  Nalepi kao Veb adresu

  Ako nalepljujete na aplikaciju ili Veb lokaciju u aplikaciji Microsoft Edge, možete i da kliknete desnim tasterom miša, izaberite stavku Nalepi kao u kontekstualnom meniju, a zatim izaberite čisti tekst iz podmenija.

  Kontekstualni meni Nalepi kao čisti tekst

Napomene: 

 • Neke aplikacije mogu da zamene poboljšanu kopiju i nalepite funkciju i omogućiće lepljenje samo Veb adrese ili lepljenja pomoću sopstvenog oblikovanja.

 • Kada nalepite u aplikaciju izvan lokacije Microsoft Edge, na primer Word za računare, kombinacija tastera CTRL + V Nalepi u bilo kom obliku se bira u postavkama aplikacije. Kada kliknete desnim tasterom miša na nju, aplikacija može da donese sopstveni Kontekstualni meni, a ne onu za poboljšanu kopiju i lepljenje.

Promena podrazumevanog ponašanja

Umesto da imate podrazumevani rezultati lepljenja u naslovu hiperpovezanog, možete da promenite podrazumevanu vrednost tako da kombinacija tastera CTRL + V Nalepi Veb adresu umesto toga i nudi povezani naslov kao alternativu u potmeniju konteksta.

 1. U aplikaciji Microsoft Edge izaberite stavku još , a zatim izaberite stavku Postavke .

 2. U okviru postavke izaberite stavku Deljenje, kopiraj & Nalepi.

 3. U okviru Deljenje, kopiraj & Nalepi, izaberite podrazumevanu opciju koju želite: veza, da biste nalepili URL kao naslov sa hiperpovezanim ili čisti tekst, da biste nalepili URL kao Veb adresu.

  Deljenje, kopiranje & Nalepi postavke

  Sada, kada kliknete desnim tasterom miša, čisti tekst (podrazumevano) je podrazumevana opcija i veza je alternativa lepljenja hiperpovezani naslov.

  Kontekstualni meni za poboljšanu kopiju i lepljenje

Naizmenično možete da idete direktno na postavke:

 1. Na stranici Microsoft Edge adresa otkucajte Edge://Settings/sharecopypaste, a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. U okviru Deljenje, kopiranje, & Nalepi, izaberite podrazumevanu opciju koju želite:

  • Da biste nalepili URL kao naslov sa hiperpovezanim, izaberite stavku Poveži.

  • Da biste nalepili URL kao Veb adresu, izaberite stavku čisti tekst.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×