Promena podrazumevanog pretraživača

Microsoft Edge

Novi pregledač koji preporučuje Microsoft je ovde

Nabavite brzinu, bezbednost i privatnost sa novom Microsoft Edge .

Isprobajte

Ako odlučite da zadržite Bing kao podrazumevani pretraživač, dobićete najbolje iskustvo pretrage u pregledaču Microsoft Edge, uključujući i direktne veze ka aplikacijama za Windows 10, relevantnije predloge od pomoćnika Cortana i trenutne odgovore na pitanja o operativnom sistemu Windows 10. Međutim, možete da podesite bilo koju lokaciju koja koristi tehnologiju OpenSearch kao podrazumevani pretraživač.

 1. U pregledaču Microsoft Edge otvorite veb lokaciju željenog pretraživača. Uverite se da se matična stranica željenog pretraživača prikazuje u pregledaču Microsoft Edge i da se adresa (na primer, http://www.vašpretraživač.com) prikazuje na traci adresa.

 2. Izaberite Postavke i dodatne opcije  > Postavke  > Napredno .

 3. Pomerite se nadole do stavke Pretraga na traci adresa i izaberite Promeni dobavljača pretrage.Pomerite se nadole do stavke „Pretraga na traci adresa“ i izaberite „Promeni dobavljača pretrage“.

 4. Izaberite željeni pretraživač na listi i zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

Google Chrome

 1. Otvorite Google Chrome i izaberite tri vertikalne tačke pored slike profila, a zatim izaberite Postavke.

 2. Pomerite se nadole do odeljka Pretraživač, a zatim odaberite drugu opciju u padajućoj listi u okviru Pretraživač koji se koristi na traci adresa.

 3. Da biste dodali, uredili ili uklonili druge pretraživače sa liste, izaberite strelicu Upravljaj pretraživačima ispod podrazumevane liste sa pretraživačima.

  • Da biste dodali novi pretraživač: kliknite na dugme Dodaj i popunite polja Pretraživač, Ključna reč i URL sa %s na mestu za upit.

  • Da biste dodali pretraživač na podrazumevanu listu: u okviru Ostali pretraživači izaberite tri tačke pored pretraživača koji želite da dodate, a zatim izaberite Postavi kao podrazumevano.

  • Da biste uredili ili uklonili pretraživač: izaberite tri tačke pored pretraživača koji želite da uredite ili uklonite, a zatim izaberite Uredi ili Ukloni sa liste. Napomena: Ne možete da uklonite Google (podrazumevano) sa liste.

Firefox

 1. Otvorite Firefox i izaberite tri vertikalne crte pored slike profila, a zatim izaberite Opcije.

 2. Izaberite Pretraga , a zatim odaberite drugu opciju u padajućoj listi u okviru Podrazumevani pretraživač.

 3. Da biste dodali novi pretraživač, izaberite stavku Pronađi više pretraživača pri dnu stranice za pretragu. Potražite pretraživač ili ga pronađite na listi, izaberite opciju, a zatim izaberite stavku Dodaj u Firefox.

 4. Da biste uklonili pretraživač, izaberite na listi onaj koji želite da uklonite, u okviru Pretraživači jednim klikom, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Safari

 1. Otvorite Safari, a zatim otvorite Safari meni > Željene postavke.

 2. Kada se otvori prozor Željene postavke, izaberite padajući meni pored stavke Podrazumevani pretraživač, a zatim izaberite pretraživač za koji želite da bude podrazumevani.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×