Promena podrazumevanog pretraživača

Microsoft Edge

Održavanje usluge Bing kao podrazumevanog pretraživača pruža Poboljšano iskustvo pretrage na novoj Microsoft Edge , uključujući direktne veze ka aplikacijama operativnog sistema Windows 10, relevantne predloge iz vaše organizacije ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga i trenutne odgovore na pitanja o operativnom sistemu Windows 10. Međutim, možete da promenite podrazumevani pretraživač u usluzi Microsoft Edge za bilo koju lokaciju koja koristi tehnologiju OpenSearch.

 1. U aplikaciji Microsoft Edge Pretraga na traci adresa pomoću mašine za pretragu koju želite da postavi kao podrazumevanu.

 2. Izaberite stavku Postavke i još > postavki .  

 3. Izaberite stavku privatnost i usluge.

 4. Pomerajte se do odeljka " usluge "   i izaberite traku adresa.

 5. Odaberite željeni  pokretač za pretraživanje iz pogonske mašine za pretraživanje koja se koristi u meniju trake adresa .

Da biste dodali drugačiji pretraživač, uradite pretraživanje na traci adresa pomoću tog pretraživača (ili Veb lokacije koja podržava pretragu, kao što je Wiki lokacija). Zatim idite na Postavke i još > postavki > privatnosti i usluge > Adresa.  Mašina ili Veb lokacija koju ste koristili za pretraživanje sada će se pojaviti na listi opcija koje možete da izaberete. 

Napomena: Ova tema je za novu Microsoft Edge . Potražite pomoć za nasleđenu verziju sistema Microsoft Edge.

Google Chrome

 1. Otvorite Google Chrome i izaberite tri, vertikalne tačke pored slike profila, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Pomerajte se nadole do odeljka Pretraga mašine , a zatim odaberite drugu opciju u padajućem meniju u okviru Pretraga mašine koja se koristi na traci adresa.

 3. Da biste dodali, uredili ili uklonili druge pretraživače sa liste, izaberite stavku Upravljaj strelicom za pretraživanje ispod podrazumevane liste za pretragu.

  • Da biste dodali novi pretraživač: Kliknite na dugme Dodaj i popunite polja za pretraživač, ključnu reči URL sa% s na mestu upita.

  • Da biste dodali pretraživač na podrazumevanu listu: u okviru drugi pretraživači, izaberite tri tačke pored one koju želite da dodate, a zatim izaberite stavku napravi podrazumevanu.

  • Da biste uredili ili uklonili pretraživač, izaberite tri tačke pored one koju želite da uredite ili uklonite, a zatim izaberite stavku Uredi ili Ukloni sa liste. Napomena: Google (podrazumevano) ne možete da uklonite sa liste.

Pretraživ

 1. Otvorite Firefox i izaberite tri vertikalne linije pored slike profila, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite stavku Pretraga , a zatim odaberite drugu opciju u padajućem meniju u okviru Podrazumevana pretraga.

 3. Da biste dodali novi pretraživač, izaberite stavku Pronađi još pretraga mašina na dnu stranice pretraga. Pretražite pretraživač ili ga pronađite na listi, izaberite opciju, a zatim izaberite stavku Dodaj u Firefox.

 4. Da biste uklonili pretraživač, izaberite onu koju želite da uklonite na listi ispod jednog klika, a zatim izaberite dugme Ukloni .

SAFAR

 1. Otvorite safari, a zatim idite na Safari meni > željene postavke.

 2. Kada se otvori prozor " željene postavke ", izaberite padajući meni pored stavke podrazumevani pretraživači izaberite onaj koji želite da učinite podrazumevanim.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×