Čitanje datoteka ili fascikli van mreže u usluzi OneDrive za Android

Čitanje datoteka ili fascikli van mreže u usluzi OneDrive za Android

Označite datoteke ili fascikle kao „van mreže“ da biste mogli da ih čitate bilo kada, čak i kada niste povezani sa internetom. Uređivanja datoteka na mreži sinhronizuju se kada se Android uređaj sledeći put poveže sa vebom, tako da dobijate najnoviju verziju datoteke.

Napomene: 

  • Datoteke ili fascikle sa oznakom „van mreže“ samo su za čitanje – možete da ih uredite samo kada ste na mreži. Ako datoteku uredite van mreže, ona se čuva kao nova datoteka, a originalna OneDrive datoteka se ne menja.

  • Preuzimanje fascikli van mreže dostupno je za Premium OneDrive sa Microsoft 365 pretplata.

  1. U aplikaciji OneDrive, pritisnite i držite ili dodirnite tri tačke pored, datoteku ili fasciklu koju želite da koristite za čitanje van mreže, a zatim dodirnite stavku Zadrži van mreže Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android na vrhu aplikacije.

  2. Datoteke ili fascikle koje su označene za čitanje van mreže imaju ikonu Zadrži van mreže u prikazu liste. Dodirnite listu datoteka bilo kada da biste otvorili datoteku za čitanje.

Saveti: 

  • Kada označite datoteku ili fasciklu van mreže, OneDrive takođe navodi u datotekama dostupnim van mreže . Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana aplikacije i dodirnite stavku Vanmrežne datoteke da biste odmah pronašli sve vanmrežne datoteke i fascikle.

  • Da biste uvek imali pristup datoteci na PC ili Mac računaru, kliknite desnim tasterom miša na datoteku i izaberite stavku uvek zadrži na ovom uređaju. Datoteka će se preuzeti na uređaj i uvek će biti dostupna čak i kada ste van mreže.

Da biste prestali da zadržavate datoteku ili fasciklu van mreže, izaberite vanmrežnu datoteku ili fasciklu i dodirnite stavku Samo na mreži Samo na mreži .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×