Čitanje datoteka ili fascikli van mreže u usluzi OneDrive za Android

Označite datoteke ili fascikle kao „van mreže“ da biste mogli da ih čitate bilo kada, čak i kada niste povezani sa internetom. Uređivanja datoteka van mreže sinhronizuju se kada se Android uređaj sledeći put poveže sa vebom, tako da dobijate najnoviju verziju datoteke.

Napomene: 

  • Datoteke ili fascikle sa oznakom „van mreže“ samo su za čitanje – možete da ih uredite samo kada ste na mreži. Ako datoteku uredite van mreže, ona se čuva kao nova datoteka, a originalna OneDrive datoteka se ne menja.

  • Preuzimanje fascikli van mreže dostupno je Premium OneDrive uz Microsoft 365.

  1. U OneDrive, pritisnite i držite tri tačke pored datoteke ili fascikle koje želite da bude dostupna za čitanje van mreže, a zatim dodirnite stavku Zadrži van mreže Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android na vrhu aplikacije.

  2. Datoteke ili fascikle koje su označene za čitanje van mreže imaju ikonu Zadrži van mreže u prikazu liste. Dodirnite listu datoteka bilo kada da biste otvorili datoteku za čitanje.

Saveti: 

  • Kada označite datoteku ili fasciklu van mreže, OneDrive ih navodi i u prikazu Datoteke dostupne van mreže. Dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana aplikacije i dodirnite stavku Vanmrežne datoteke da biste odmah pronašli sve vanmrežne datoteke i fascikle.

  • Da biste uvek imali pristup datoteci na PC ili Mac računaru, kliknite desnim tasterom miša na datoteku i izaberite stavku Uvek zadrži na ovom uređaju. Datoteka će se preuzeti na uređaj i uvek će biti dostupna čak i kada ste van mreže.

Da biste prestali da zadržavate datoteku ili fasciklu van mreže, izaberite vanmrežnu datoteku ili fasciklu i dodirnite stavku Samo na mreži Samo na mreži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×