Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako je vaša organizacija učinila ovu funkciju dostupnom, možete Lync skladištite kopije prethodnih razgovora putem trenutnih poruka. Takođe možete da kažete Lync da čuvate statistiku o telefonskim razgovorima (kao što su datum, vreme, trajanje i informacije o pozivaoca). Obe kolekcije informacija biće uskladištene u Microsoft Outlook fascikli Istorija razgovora, a najnovije možete da pregledate tako što ćete kliknuti na karticu Razgovori Lync prozoru.

Važno:  Ako je polje za potvrdu (potvrđeno ili nepotvrđeno) zasivljeno i ne radi, nije moguće promeniti postavku. U tom slučaju, vaša organizacija je verovatno odlučila da napravi smernice koje ne dozvoljavaju da se trenutne poruke i/ili pozivi čuvaju u programu Outlook (odnosno, ako je odgovarajuće polje označeno, dozvoljavaju da se čuvaju). Obratite se Lync ili IT organizaciji da biste saznali da li se smernice mogu zameniti.

Uključivanje istorije razgovora

Istorija razgovora je podrazumevano isključena. Evo kako da je uključite:

  1. U glavnom Lync izaberite stavku Opcije Dugme alatke „Opcije“ >Lično.

  2. U okviru Upravljač ličnim informacijama:

  3. Da biste sačuvali kopije trenutnih poruka, izaberite polje za potvrdu Sačuvaj razgovore putem razmene trenutnih poruka u fascikli istorije razgovora e-pošte.

  4. Da biste sačuvali statistike telefonskih poziva, izaberite polje za potvrdu Sačuvaj evidencije poziva u fascikli istorije razgovora e-pošte.

Napomena:  Ova funkcija je uključena ili isključena. Ako je isključena, svi razgovori će biti odbačeni i nećete moći da izaberete da zadržite određene poruke. Slično tome, ako je uključena, svi razgovori će se čuvati. Međutim, možete da odete Outlook i izbrišete poruke koje ne želite da zadržite.

Pregledanje istorije razgovora

Da biste videli potpunu listu dolaznih i odlaznih trenutnih poruka i sastanaka, uključujući one koje ste možda propustili, uradite sledeće:

  • Otvorite Lync i iznad polja za pretragu izaberite karticu Razgovori Snimak kartice „Razgovori“.

Svi razgovori pojavljuju se hronološkim redosledom, najnoviji na vrhu. Na listi razgovora pojavljuju se i telefonski razgovori koje ste vodili. Međutim, propušteni pozivi nakon kojih je ostavljena poruka govorne pošte vide se u prikazu „Telefon“ koji otvarate kad kliknete na ikonu Telefon.

Da biste suzili listu, izaberite jednu od druge dve kartice u prozoru „Razgovori“:

  • Propušteni Prikazuje samo listu propuštenih razgovora

  • Pozivi Prikazuje samo listu poziva

Pronalaženje prethodnog razgovora sa određenim kontaktom

  1. Otvorite Lync i na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na kontakt čiji prethodni razgovor želite da prikažete.

  2. Kliknite na dugme Pronađi prethodne razgovore.

Outlook otvara i prikazuje razgovore tog kontakta sa vama u fascikli Istorija razgovora. Da biste pratili određeni razgovor, u polje za pretragu na vrhu Outlook prozora unesite termine koji su se pojavili u razgovoru koji tražite.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×