Ako je vaša organizacija učinila ovu funkciju dostupnom, možete imati kopije Lync skladišta svih prethodnih ili propuštenih razgovora putem razmene trenutnih poruka. Takođe možete reći programu Lync da čuva statistike u vezi sa telefonskim razgovorima (kao što su datum, vreme, trajanje ili informacije o pozivaocu). Obe kolekcije informacija biće uskladištene u fascikli Istorija razgovora programa Microsoft Outlook i možete ih pregledati klikom na karticu Razgovori u glavnom prozoru programa Lync.

Važno:  Ako je polje za potvrdu (potvrđeno ili nepotvrđeno) zasivljeno i ne radi, nije moguće promeniti postavku. U tom slučaju, vaša organizacija je verovatno odlučila da napravi smernice koje ne dozvoljavaju da se trenutne poruke i/ili pozivi čuvaju u programu Outlook (odnosno, ako je odgovarajuće polje označeno, dozvoljavaju da se čuvaju). Kontaktirajte Lync administratora ili IT organizaciju da biste saznali da li ove smernice mogu da se zamene.

Uključivanje istorije razgovora

Istorija razgovora je podrazumevano isključena. Evo kako da je uključite:

  1. U glavnom prozoru programa Lync izaberite stavke Opcije Dugme alatke „Opcije“> Opšte postavke.

  2. U okviru Upravljač ličnim informacijama:

  3. Da biste sačuvali kopije trenutnih poruka, izaberite polje za potvrdu Sačuvaj razgovore putem razmene trenutnih poruka u fascikli istorije razgovora e-pošte.

  4. Da biste sačuvali statistike telefonskih poziva, izaberite polje za potvrdu Sačuvaj evidencije poziva u fascikli istorije razgovora e-pošte.

Napomena:  Ova funkcija je uključena ili isključena. Ako je isključena, svi razgovori će biti odbačeni i nećete moći da izaberete da zadržite određene poruke. Slično tome, ako je uključena, svi razgovori će se čuvati. Međutim, možete da pređete u program Outlook i izbrišete poruke koje ne želite da čuvate.

Pregledanje istorije razgovora

Da biste videli potpunu listu dolaznih i odlaznih trenutnih poruka i sastanaka, uključujući one koje ste možda propustili, uradite sledeće:

  • Otvorite Lync i iznad polja za pretragu izaberite karticu Razgovori Snimak kartice „Razgovori“.

Svi razgovori pojavljuju se hronološkim redosledom, najnoviji na vrhu. Na listi razgovora pojavljuju se i telefonski razgovori koje ste vodili. Međutim, propušteni pozivi nakon kojih je ostavljena poruka govorne pošte vide se u prikazu „Telefon“ koji otvarate kad kliknete na ikonu Telefon.

Da biste suzili listu, izaberite jednu od druge dve kartice u prozoru „Razgovori“:

  • Propušteni Prikazuje samo listu propuštenih razgovora

  • Pozivi Prikazuje samo listu poziva

Pronalaženje prethodnog razgovora sa određenim kontaktom

  1. Otvorite Lync i na spisku kontakata desnim tasterom miša kliknite na kontakt čije prethodne razgovore želite da vidite.

  2. Kliknite na dugme Pronađi prethodne razgovore.

Outlook otvara i prikazuje razgovore tog kontakta sa vama iz fascikle „Istorija razgovora“. Da biste pronašli određeni razgovor, u polje za pretragu na vrhu prozora programa Outlook unesite termine koji su se pojavljivali u razgovoru koji tražite.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×