Šta je to OneDrive za posao ili školu?

OneDrive microsoft usluga u oblaku koja vas povezuje sa svim svojim datotekama. Ona vam može da uskladištite i zaštitite datoteke, delite ih sa drugima i da im priđete sa bilo kog mesta na svim svojim uređajima. Kada koristite OneDrive nalogom koji ste obezbedili u preduzeću ili školi, on se ponekad naziva "OneDrive za posao ili školu ". Ranije se zvalo "OneDrive for Business", tako da i dalje možete da ga vidite kako se naziva na mestima.

Pregledač ne podržava video zapis.

Ako koristite Microsoft 365, dobijate najmanje 1 TB prostora u oblaku, u zavisnosti od plana. Ako se OneDrive vaše biblioteke hostuje na SharePoint Server u organizaciji, administratori organizacije određuju koliko prostora za skladištenje je dostupno.

Sve datoteke koje uskladištite u OneDrive privatne su osim ako ne odlučite da ih delite. Datoteke i fascikle možete da delite sa saradnicima kako biste mogli da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Microsoft 365, možda čak možete da delite i sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet: Kada šaljete e-poruku iz Outlook Web App, možete da priložite OneDrive datoteku kao vezu umesto slanja priloga. Kada priložite datoteku kao vezu, osobama kojima pošaljete poruku automatski dajete dozvolu za uređivanje datoteke. Osim toga, štedite prostor u s svima poštanskom sandučetu i podstičete ljude da uređuju istu kopiju u OneDrive.

Da biste prešli na OneDrive:

  1. Prijavite se u Microsoft 365 ili na SharePoint lokaciji sa svojim poslovni ili školski nalog.

  2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona za pokretanje aplikacija u Office 365, a zatim stavku OneDrive.

    Office 365 pokretanje aplikacija sa markiranom aplikacijom OneDrive

OneDrive je deo pretplate organizacije na SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili putem SharePoint Server.

Da biste OneDrive datoteke sa lokalnim računarom, biće vam potreban OneDrive aplikacija za sinhronizaciju koji vam OneDrive aplikacija za sinhronizaciju da sinhronizujete datoteke sa PC ili Mac računarom. Ova aplikacija za sinhronizovanje dostupna je uz pretplate Office 2013, Office 2016, ili Microsoft 365 koje uključuju Office 2016 aplikacije. Ako nemate Office, dostupno je i besplatno preuzimanje aplikacija za sinhronizaciju preuzimanje.

Iste aplikacije koristite za sinhronizovanje datoteka na Windows PC ili Mac računaru, odnosno do datoteka možete da dolazite sa Android ili iOS uređaja. Prijavite se samo pomoću svog radnog ili školskog naloga da biste OneDrive za posao ili školu, ili se prijavite pomoću Microsoft naloga da biste koristili OneDrive za kuću.

  • OneDrive za kuću skladište na mreži koje dobijate kada podesite Microsoft nalog za korišćenje usluga kao što su Outlook.com ili Xbox. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima, pa čak i za saradnju na sadržaju. Kada se pretplatte na uslugu Microsoft 365, dobijate 1 TB skladišta i premijum OneDrive funkcija.

  • OneDrive za posao ili školu skladište na mreži za vašu radnu ili školsku organizaciju. Ovom OneDrive upravlja vaša organizacija i ona vam može dozvoliti da delite i sarađujete na poslovnim dokumentima sa saradnicima ili kolegama. Administratori kolekcija lokacija u organizaciji kontrolišu šta možete da radite u OneDrive biblioteci.

Iako ne možete da povežete datoteke OneDrive za kuću poslovnim Microsoft 365, možete da kopirate ili premeštate datoteke sa njega. Da biste premeštali datoteke između kuće ili ličnog OneDrive naloga i poslovne ili školskeOneDrive, pratite ove korake:

Kopiranje datoteka između OneDrive za kuću i OneDrive za posao ili školu

  1. Sinhronizujte obe verzije usluge OneDrive na lokalnom računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija datoteka pomoću usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows.

  2. Otvorite obe fascikle na računaru i kopirajte ili prevucite datoteke iz jedne fascikle u drugu.

  3. Ponovo sinhronizujte obe fascikle sa uslugom OneDrive.

Dodatne informacije o korišćenju OneDrive i OneDrive aplikacija za sinhronizaciju:

Za informacije o

Idite na

Skladištenje datoteka i upravljanje datotekama

Deljenje datoteka i saradnja na datotekama

Sinhronizovanje datoteka sa računarom

Saznajte više

Microsoft 365 centar za

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
Možete predložiti funkcije koje želite da dodamo u OneDrive. Idite na Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?za više informacija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×