Šta je to OneDrive za posao ili školu?

Šta je to OneDrive za posao ili školu?

OneDrive je Microsoft usluga u oblaku koja vas povezuje sa svim datotekama. Omogućava vam da uskladištite i zaštitite datoteke, delite ih sa drugima i pristupate im sa bilo kog mesta na svim svojim uređajima. Kada koristite OneDrive sa nalogom koji pruža preduzeće ili škola, on se ponekad naziva "OneDrive za posao ili školu ". Nekada je bio poznat kao "OneDrive for Business", tako da još uvek možete da vidite da se to naziva na mestima.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Ako koristite Microsoft 365, imate najmanje 1 razmak između razmaka u oblaku, u zavisnosti od plana. Ako je OneDrive biblioteka hostovana na SharePoint Server u vašoj organizaciji, administratori organizacije određuju koliko prostora za skladištenje postoji.

Sve datoteke koje skladištite u OneDrive su privatne ako ne odlučite da ih delite. Možete da delite datoteke i fascikle sa saradnicima kako biste mogli da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Microsoft 365, možda čak možete da delite i sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet: Kada šaljete e-poštu sa Outlook Web App, možete da priložite OneDrive datoteku kao veza, umesto da pošaljete prilog. Kada priložite datoteku kao povezanost, automatski dajete osobama kojima šaljete poruku za uređivanje datoteke. Plus, uštedite prostor u svaиije poštansko sanduče i ohrabrujete osobe da uređuju istu kopiju u OneDrive.

Da biste dobili OneDrive:

  1. Prijavite se u Microsoft 365 ili lokaciju SharePoint pomoću poslovni ili školski nalog.

  2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim stavku OneDrive.

    Office 365 pokretanje aplikacija sa markiranom aplikacijom OneDrive

OneDrive je deo pretplate organizacije na SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili kroz lokalnu instalaciju SharePoint Server.

Da biste sinhronizovali OneDrive sa lokalnim računarom, biće vam potreban OneDrive aplikacija za sinhronizaciju koji vam omogućava da sinhronizujete datoteke na PC ili Macračunaru. Ova aplikacija za sinhronizaciju dostupna je sa Office 2013, Office 2016 ili sa Microsoft 365 pretplate koje sadrže Office 2016 aplikacije. Ako nemate Office, dostupno je i besplatno preuzimanjeaplikacija za sinhronizaciju.

Možete da koristite iste aplikacije da biste sinhronizovali datoteke sa Windows PC ili Mac računara ili da biste dobili datoteke sa Android ili iOS uređaja. Samo se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste koristili OneDrive za posao ili školu ili se prijavite pomoću Microsoft naloga da biste koristili OneDrive za kuću.

  • OneDrive za kuću je lično skladište na mreži koje dobijete kada podesite Microsoft nalog za korišćenje usluga kao što je Outlook.com ili Xbox. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima, pa čak i za saradnju na sadržaju. Kada se pretplatite na Microsoft 365, dobijete 1 funkcija za OneDrive funkcije Storage i Premium.

  • OneDrive za posao ili školu je skladište na mreži za vašu posao ili školu. Ovoj OneDrive upravlja organizacija i omogućava vam da delite i sarađujete na poslovnim dokumentima sa saradnicima ili kolegama. Administratori kolekcije lokacija u organizaciji kontrolišu šta možete da uradite u usluzi OneDrive.

Iako ne možete da povežete OneDrive za kuću sa Microsoft 365 poslovnog naloga, možete da kopirate ili premestite datoteke između njih. Da biste premestili datoteke između kućne ili ličnog OneDrive naloga i poslovnog ili školskogOneDrive, slijedite ove korake:

Kopiranje datoteka između OneDrive za kuću i OneDrive za posao ili školu

  1. Sinhronizujte obe verzije usluge OneDrive na lokalnom računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje datoteka u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows .

  2. Otvorite obe fascikle na računaru i kopirajte ili prevucite datoteke iz jedne fascikle u drugu.

  3. Ponovo sinhronizujte obe fascikle sa uslugom OneDrive.

Više informacija o korišćenju OneDrive i OneDrive aplikacija za sinhronizaciju:

Za informacije o

Idite na

Skladištenje i upravljanje datotekama

Deljenje i saradnja na datotekama

Sinhronizovanje datoteka sa računarom

Saznajte više

Microsoft 365 centar za obuku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×