Štampanje redova sa zaglavljima kolona na vrhu svake stranice

Štampanje redova sa zaglavljima kolona na vrhu svake stranice

Ako radni list obuhvata više od jedne stranice, zaglavlja ili oznake redova i kolona (koji se nazivaju i naslovima štampanja) možete odštampati na svakoj stranici. Na primer, možete da ponavljate prvi red zaglavlja kolone na svim stranicama kada imate velike, složene radne listove.

 1. Izaberite radni list koji želite da odštampate.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Štampanje naslova.

  Na kartici „Raspored na stranici“ izaberite stavku „Štampanje naslova“

  Napomena: Komanda Naslovi štampanja će se pojaviti kao nedostupna ako radite u režimu uređivanja ćelije, ako je grafikon izabran na istom radnom listu ili ako nemate instaliran štampač.

 3. Na kartici List, u odeljku Štampanje naslova izvršite jednu ili obe sledeće radnje:

  • U polje Redovi koje treba ponoviti na vrhu otkucajte referencu redova koji sadrže oznake kolona.

  • U polje Kolone koje treba ponoviti sa leve strane otkucajte referencu kolona koje sadrže oznake redova.

   Na primer, ako želite da odštampate znake kolone na vrhu svake odštampane stranice, možete da otkucate $1:$1 u polju Redovi koje treba ponoviti na vrhu.

   Savet: Možete i da kliknete na dugme " Skupi dijalog " Dugme „Skupi“ na desnom kraju redova da biste se ponavljali na vrhu i kolonama koje želite da ponovite na levoj strani , a zatim izaberete redove ili kolone naslova koje želite da ponovite u radnom listu. Kada završite sa izborom redova ili kolona naslova, ponovo kliknite na dugme " Skupi dijalog " Dugme „Skupi“ ponovo da biste se vratili u dijalog.

   Napomena: Ako je izabrano više od jednog radnog lista, polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti sa leve strane nisu dostupna u dijalogu Podešavanje stranice. Da biste otkazali izbor više radnih listova, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista i izaberite stavku Razgrupiši listove.

Sledeći koraci

Kada završite sa postavljanjem radnog lista tako da sadrži naslove ili oznake reda ili kolone (koji se zovu i naslovi za štampanje) na svakoj stranici, možete da odštampate radni list.

Ova funkcija nije dostupna u Excel za veb.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i odštampali redove sa zaglavljima kolone.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×