"Žao nam je, ne možemo da izvedemo ovu radnju" kada pokušate da otvorite dokument iz usluge OneDrive za posao ili školu

Napomena: Ovaj članak se odnosi samo na prethodni OneDrive za posao ili školuaplikacija za sinhronizaciju (groove.exe). U većini slučajeva, preporučujemo da umesto njega koristite noviju OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju (onedrive.exe). Koja OneDrive aplikacija?

Problem


Razmotrite sledeći scenario.

 • Instaliraš Office septembar 2014 ili noviju ispravku za OneDrive za posao ili školu, Office 2013 ili drugi Office 2013 proizvod.

 • Imate bilo koju kombinaciju sistema Office 2013 proizvoda koji koriste mešavinu instalacija za Klikni i trиanje i MSI zasnovane. Na primer, imate Office 2013 Klikni i idi u kombinovani pomoću MSI instalacije programa Visio 2013 ili SharePoint Designer 2013. 

  Napomena: To ne podrazumeva odvojene verzije sistema Office, kao što su Office 2013 i Office 2010 kombinovani.

 • Pokušavate da otvorite datoteku u lokalnoj fascikli gde se datoteke sinhronizuju sa lokacije OneDrive. Ili tražite OneDrive za posao ili školu, SharePoint, SharePoint Server 2013 ili OneDrive Veb lokaciju, a zatim pokušate da otvorite datoteku. U ovim scenarijima, dobijate jednu od sledećih poruka o grešci:

  Žao nam je, ne možemo da izvršavamo ovu radnju.  Nekompatibilni Office proizvodi su instalirani na računaru. Ako imate administratora, kontaktirajte ih za pomoć.

  Žao nam je, nismo mogli da otvorimo https://<URL>/<datoteke<URL>/<datoteke>


  Čuvar mesta <URL> ukazuje na lokaciju OneDrive ili SharePoint Veb lokacije. Čuvar mesta <ime> predstavlja ime datoteke koju pokušavate da otvorite kada se greška pojavi.

Pored toga, sa oba problema, Office Upload Center prikazuje sledeću poruku o grešci:

Došlo je do greške prilikom pristupanja keš Office dokumenata. Zatvorite i ponovo otvorite Centar za otpremanje da biste pokušali ponovo. Ako se problem ponavlja, premestite ili izbrišete keš u dijalogu postavke otpremanja.

Centar za otpremanje

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, odlučite koji metod instalacije želite za Office 2013, a zatim uklonite drugu instalaciju pomoću stavke "programi i funkcije" na kontrolnoj tabli. Više informacija potražite u članku Deinstaliranje sistema Office sa PC računara.

Dodatne informacije

Ovi problemi se javljaju kada se različita ažuriranja primenjuju na MSI i verzije programa Office 2013 proizvoda koje se mogu izabrati na istom računaru. Dobićete ovu poruku o grešci kada se sve kombinacije funkcija "Klikni i beži" i "MSI" sistema Office 2013 proizvode instaliraju, ali ne koriste istu verziju ažuriranja. 

Oprez: Dok je ponekad moguće rešiti ovu grešku privremeno tako što ćete ažurirati MSI i izabrati stavke verzije sistema Office 2013 sa istom verzijom ažuriranja, ova konfiguracija je nestabilna i nije podržana. Više informacija o kompatibilnosti potražite u članku Office instalirana pomoću stavke "Klikni i trči" na isti računar nije podržana.


I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×