Sadržaj
×

Vođena podrška u pregledaču može da pruži digitalna rešenja za Kancelarija problema

Isprobajte vođenu podršku

Izaberite svoju verziju sistema Office u nastavku da biste saznali kako da aktivirate Office.

Aktiviranje Microsoft 365 ili verzije programa Kancelarija bez pretplate

Prikazuje stranicu „Prijavite se da biste podesili Office“, koja se može pojaviti kada instalirate Office.

Kada pokrenete aplikaciju Office koja nije aktivirana, biće vam zatraženo da se prijavite u aplikaciju Office. Uverite se da ste se prijavili pomoću Microsoft naloga, ili školskog naloga, koji ste koristili da kupite ili se pretplatite na Microsoft 365.

Napomena: Ako Office ste instalirali unapred na novom uređaju, pogledajte Kancelarija Aktiviranje sistema koji je unapred instaliran na novom Windows uređaju.

Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

Ako se pojavi čarobnjak za aktivaciju, Office je vaša pomoć pri aktivaciji. Pratite uputstva u čarobnjaku da biste aktivirali Office.

Dobijanje pomoći za aktiviranje sistema Office pomoću čarobnjaka za aktivaciju

Aktiviranje Office je unapred instaliran na novom Windows uređaju

Prikazuje ekran „Počnimo“, što znači da je Office 365 probna verzija uključena uz ovaj uređaj

Ako se ovaj ekran pojavi, Office je instaliran kao probnaMicrosoft 365 Family ekrana

Videćete ovaj ekran ako se prijavite na Office koji je unapred instaliran na novom uređaju, ali nemate Office koji je povezan sa nalogom.

Da biste Office na novom uređaju, možete da Office aktivirate kao jednomesečnu probnu softversku Microsoft 365 Family. Možete da kupite Office, dodate Office u postojeću pretplatu Microsoft 365 ili unesete šifru proizvoda sa kartice sa šifrom proizvoda. Ako imate stariju kopiju Office, možete umesto toga da instalirate tu kopiju.

Mislio/na ovaj uređaj je uključen

Aktiviranje Office ili ponude koja je uključena na novi Windows uređaj

Ako se ovaj ekran pojavi, Office je instaliran kao jednogodišnja pretplata ili jednogodišnji kupovina

Digitalna šifra proizvoda prenosi se na računar, tako da vam nije potrebna odštampana šifra proizvoda i nećete je primiti. Aktivirajte Office tako što ćete se prijaviti sa Microsoft naloga. Ako otkrijemo Microsoft nalogu, prikazaćemo ga na ovom ekranu. Kada se prijavite, proizvod se dodaje na Microsoft nalog, tako da kasnije možete ponovo da ga instalirate ili upravljate novom pretplatom bez šifre proizvoda.

Aktiviranje Office HUP

Prikazuje vezu na koju kliknete da biste uneli Microsoft HUP šifru proizvoda

Ako ste kupili Office Professional Plus, Visio Professional ili Project Professional putem Microsoft HUP pogodnosti svog poslodavca, izaberite stavku Ne želim da se prijavim ili kreiram nalog (u dnu ekrana) i unesite šifru proizvoda.

Nabavite HUP šifru proizvoda

Aktiviranje potpuno nove ili Microsoft 365 šifre proizvoda

Idite na https://office.com/podešavanje u vašem veb pregledaču

Ako ste kupili novu Office šifru proizvoda ili ste dobili šifru proizvoda kada ste kupili Office u prodavnici na mreži, idite na Kancelarija.com/setupili Microsoft365.com/setup i pratite uputstva na ekranu. Ovo je jednovremeni proces koji dodaje novi proizvod vašem Microsoft nalogu. Kada je prikupite, možete da instalirate Kancelarija.

Više pomoći za Office.com/setup

Rešavanje problema sa greškama aktivacije

Ako Office aktivaciju, na kraju postaje nelicencisan i onemogućene su sve funkcije Office uređivanja. Microsoft se nelicenciraju iz više razloga. Na primer, ako pretplata Microsoft 365 istekne, morate da obnovite pretplatu da biste vratili sve funkcije pretplate Office. 

Ako Office instalirana unapred na novom računaru, morate da pokrenete probnu Microsoft 365 Family ili da kupite Office da biste nastavili da koristite Office.

Napomena: Ako je Office na Windows 7 (koji više nije podržan, pogledajte Windows 7 kraj podrške i Kancelarija), morate da se uverite da je TLS 1.2 podrazumevano omogućen. Pogledajte ispravku da biste omogućili TLS 1.1 i TLS 1.2 kao podrazumevane bezbedne protokole u winHTTP-u Windows.

Takođe pogledajte 

Kada otvorim aplikaciju za pretplatu, pojavljuje se Microsoft 365 pretplate

Dobijate poruku o grešci sistema Office „Proizvodi koje smo pronašli na vašem nalogu ne mogu da se koriste za aktivaciju<app>"

Rešavanje problema sa greškama pri aktivaciji u sistemu Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×