Aktiviranje sistema Office

Izaberite svoju verziju sistema Office ispod da biste saznali kako da aktivirate Office.

Aktiviranje Microsoft 365, 2019, 2016 i 2013

Prikazuje stranicu „Prijavite se da biste podesili Office“, koja se može pojaviti kada instalirate Office.

Kada pokrenete Office aplikaciju koja nije aktivirana, biće vam zatraženo da se prijavite u Office. Uverite se da ste se prijavili pomoću Microsoft naloga, ili poslovnih ili školskih naloga, koje ste koristili da kupite ili da se pretplatite na Microsoft 365.

Napomena: Ako ste Office dobili unapred instaliran na novom uređaju, pogledajte članak Aktiviranje sistema Office koji je unapred instaliran na novom Windows 10 uređaju.

Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

Ako se pojavi čarobnjak za aktivaciju, sistemu Office je potrebna vaša pomoć pri aktivaciji. Sledite uputstva u čarobnjaku da biste aktivirali sistem Office.

Dobijanje pomoći za aktiviranje sistema Office pomoću čarobnjaka za aktivaciju

Aktiviranje sistema Office koji je unapred instaliran na novom Windows 10 uređaju

Prikazuje ekran „Počnimo“, što znači da je Office 365 probna verzija uključena uz ovaj uređaj

Ako se pojavi ovaj ekran, Kancelarija je instaliran kaoMicrosoft 365 Family probnaMicrosoft 365 Family ekrana

Videćete ovaj ekran ako se prijavite u Office koji je unapred instaliran na novom uređaju, ali nemate Office proizvod koji je povezan sa vašim nalogom.

Da biste Kancelarija na novom uređaju, možete da Kancelarija aktivirate kao jednomesečnu probnu softversku probnu Microsoft 365 Family. Možete i da kupite Kancelarija, dodate Kancelarija u postojeću pretplatu Microsoft 365 ili unesete šifru proizvoda sa kartice sa šifrom proizvoda. Ako imate stariju kopiju sistema Office, možete umesto toga da instalirate nju.

Mislio/la sam da se uz ovaj uređaj dobija Office

Aktiviranje Office kupovine ili ponude koja se nalazi na novom Windows 10 uređaju

Ako se pojavi ovaj ekren, Office je instaliran kao jednogodišnja pretplata ili jednokratna kupovina

Digitalna šifra proizvoda prenosi se na računar, tako da vam nije potrebna odštampana šifra proizvoda i nećete je primiti. Možete da Kancelarija aktivirate tako što ćete se prijaviti na Microsoft nalog. Ako otkrijemo vaš Microsoft nalog, pokazaćemo ga na ovom ekranu. Kada se prijavite, proizvod se dodaje na Microsoft nalog, tako da možete kasnije ponovo da ga instalirate ili upravljate novom pretplatom, bez šifre proizvoda.

Aktiviranje sistema Office programa HUP

Prikazuje vezu na koju kliknete da biste uneli Microsoft HUP šifru proizvoda

Ako ste kupili Office Professional Plus, Visio Professional, or Project Professional putem Microsoft HUP pogodnosti poslodavca, izaberite stavku Ne želim da se prijavim ili kreiram nalog (u dnu ekrana) i unesite šifru proizvoda.

Nabavite HUP šifru proizvoda

Aktiviranje potpuno nove šifre Kancelarija ili Microsoft 365 proizvoda

Idite na https://office.com/podešavanje u vašem veb pregledaču

Ako ste kupili novu karticu Kancelarija šifru proizvoda ili ste dobili šifru proizvoda kada ste kupili Kancelarija u prodavnici na mreži, idite na Kancelarija.com/setupili Microsoft365.com/setup i pratite uputstva na ekranu. Ovo je jednovremeni proces koji dodaje novi proizvod vašem Microsoft nalogu. Nakon što ste preuzeli vašu šifru, možete da instalirate Office

Potražite pomoć za Office.com/setup

Rešavanje problema sa greškama aktivacije

Ako Office ne može da se aktivira, na kraju postaje nelicenciran i onemogućene su sve funkcije za uređivanje sistema Office. Office može da postane nelicenciran iz mnogo razloga. Na primer, ako pretplata Microsoft 365 istekne, morate da obnovite pretplatu da biste vratili sve funkcije programa Kancelarija. 

Ako Kancelarija bio unapred instaliran na novom računaru, morate da pokrenete probnu Microsoft 365 Family ili da kupite Kancelarija da biste nastavili da koristite Kancelarija.

Napomena: Ako je Kancelarija 7 Windows (koji više nije podržan, pogledajte Windows 7kraj podrške i Kancelarija ), morate da se uverite da je TLS 1.2 podrazumevano omogućen. Pogledajte ispravku da biste omogućili TLS 1.1 i TLS 1.2kao podrazumevane bezbedne protokole u winHTTP-u Windows.

Takođe pogledajte 

Kada otvorim aplikaciju za pretplatu, pojavljuje se Microsoft 365 pretplate

Dobijate poruku o grešci sistema Office „Proizvodi koje smo pronašli na vašem nalogu ne mogu da se koriste za aktivaciju<app>"

Rešavanje problema sa greškama pri aktivaciji u sistemu Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×