Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Mnogo različitih događaja iz vašeg svakodnevnog života prolazi kroz e-poštu. Od karata aviona do iznajmljivanja automobila i informacija o isporuci paketa, dobijate veliku količinu informacija u Outlook koju verovatno želite da imate pod kontrolom.

Outlook automatski preuzima važne događaje iz e-pošte za podržane pošiljaoce i dodaje stavke kalendara umesto vas.

Važno: Ova funkcija je dostupna samo u Severnoj Americi, Aziji Pacifiku, Evropi, Australiji, UK, Švajcarskoj, Indiji, Japanu, Koreji i Latinskoj Americi.

Napomene: 

 • Događaji iz e-pošte su dostupni Outlook, Outlook.com i Outlook na vebu. Može da se koristi samo sa Microsoft nalogima, kao što su Outlook.com ili Microsoft 365 nalog.

 • Ova funkcija nije dostupna za naloge u Office 365 kojim upravlja 21Vianet, Office 365 Germany ili u Office 365 Government planovima.

 • Neki tipovi događaja neće biti podržani počev od sredine avgusta 2020.

Šta ćete videti

Kada Outlook prvi put kreira događaj za vas, primićete sledeću poruku, zajedno sa listom događaja koji se dodaju.

Outlook može da kreira događaje iz vaših e-poruka

Saveti: 

 • Ne morate da uradite ništa da biste dozvolili aplikaciji Outlook da dodaje događaje iz vaše e-pošte. Ako želite da isključite ovu funkciju, pogledajte članak Promena postavki događaja.

 • Prošli događaji ili događaji nepodržanih dobavljača neće biti automatski dodati u kalendar.

Podržane vrste događaja

Outlook da kreirate događaje iz e-pošte koja sadrži sledeće informacije:

 • Rezervacije letova

 • Rezervacije hotela

 • Rezervacije iznajmljenih automobila

 • Isporuke paketa

 • Računi (ovaj tip događaja neće biti podržan od sredine avgusta)

 • Rezervacije restorana (ovaj tip događaja neće biti podržan od sredine avgusta)

 • Rezervacije događaja – muzika, sportovi ili druge (ovaj tip događaja neće biti podržan od sredine avgusta)

 • Rezervacije usluge – zakazana obaveza doktora, održavanje automobila ili druge (ovaj tip događaja neće biti podržan od sredine avgusta)

Za celokupan spisak podržanih dobavljača, potražite Podržani pošiljaoci za događaje iz e-pošte u programu Outlook

Napomene: 

 • Rezervacije leta, automobila i hotela automatski se dodaju u kalendar. Možete da imate druge događaje, kao što su računi i rezervacije restorana, koji se automatski dodaju u kalendar tako što ćete promeniti postavke događaja.

 • Ako ste izabrali stavku Računi, Outlook algoritme mašinskog učenja za pronalaženje predstojećih računa. Outlook ne pristupa Vašim finansijskim informacijama i ne prati Vaše finansijske aktivnosti prilikom pronalaženja ovih događaja.

 • Tip događaja Bills trenutno je podržan samo u Severnoj Americi.

Promena postavki događaja

Događaje iz e-pošte možete da uključite ili isključite i da odaberete koje će se informacije automatski dodati putem Outlook na vebu ili Outlook.com opcije. Ne možete da promenite događaje iz postavki e-pošte u programu Outlook za Windows, ali veza ka stranici sa Outlook na vebu ili Outlook.com opcijama je uključena u e-poruku koju primite prvi put kada se događaj automatski kreira.

Savet: Da biste pronašli svoju adresu programa Outlook na Veb, odaberite Datoteka. Na kartici Informacije, Postavke naloga, adresa je prikazana u okviru Pristupite ovom nalogu na vebu.

Napomena: Ako se uputstva ne podudaraju sa vašim vidom, možda koristite stariju verziju programa Outlook na vebu. Isprobajte uputstva za klasični Outlook na vebu.

 1. Na vrhu stranice, izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 3. U okviru svakog tipa događaja izaberite nešto od sledećeg:

  • Ne prikazuj rezime događaja u e-poruci ili u mom kalendaru:Nećete videti kartice rezimea za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu i događaji se neće pojaviti u kalendaru.

  • Prikažite samo rezimee događaja u e-poruci: Videćete kartice rezimea za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu, ali ovi događaji se neće pojaviti u kalendaru.

  • Prikaži rezime događaja u e-poruci i u mom kalendaru: Videćete kartice rezimea za ove događaje u prijemnom poštanskom sandučetu i ovi događaji će se pojaviti u kalendaru.

Događaji kreirani iz e-pošte podrazumevano su označeni kao privatni, tako da njihovi detalji su vidljivi samo vama. Možete odabrati da Vaši događaji budu javni opozivanjem izbora u polju za Označiti događaje kao privatne, tako da samo ja mogu da ih vidim sanduče.

Vraćanje događaja iz e-pošte

Ako primetite Outlook događaje za koje ste odabrali da primate rezimee, događaji iz e-pošte su možda isključeni za vaš nalog. Možete ih ponovo uključiti tako što ćete pratiti dolenavedene korake.

 1. Na vrhu stranice, izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 3. Ako vidite poruku u kojoj piše "Događaji iz e-pošte nisu uključeni za vaš nalog". izaberite stavku Uključi događaje iz e-pošte da biste ponovo počeli da ih primate.

Napomena: Kada izaberete Uključi događaje iz e-pošte, događaji se neće kreirati za prethodne poruke, niti će biti kreirani rezimei e-pošte.

Uputstva za klasični Outlook na vebu

 1. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Postavke.

 2. Izaberite Opcije ili Pošta.

 3. Na levoj bočnoj traci, izaberite stavku Kalendar > Događaji iz e-pošte.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste isključili događaje iz e-pošte, odaberite stavku Nemoj da dodaješ događaje iz e-pošte u kalendar.

  • Da biste kontrolisali koji događaji se dodaju u kalendar, potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu za Letove, Rezervacije hotela, Iznajmljivanje automobila, Isporuku paketa, Rezervacije restorana, Događajeili Račune.

   Napomena: Ako koristiteMicrosoft 365 za preduzeća ili drugi komercijalni nalog sa Outlook, informacije o isporuci paketa neće se dodati automatski u kalendar.

Podrazumeva se da su svi događaji kreirani iz e-pošte označeni kao privatni, tako da njihovi detalji su vidljivi samo Vama. Možete odabrati da događaje učinite javnim tako što ćete opoisati izbor u polju za potvrdu Označi događaje kao privatne, tako da samo ja mogu da ih vidim.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×