Brisanje izvedene tabele ili izvedenog grafikona

Da biste uklonili sve filtere izveštaja, oznake, vrednosti i oblikovanje iz izvedene tabele i da biste počeli ponovo da dizajnirate raspored, koristite komandu " Izbriši celu ".

  1. Kliknite na izvedenu tabelu ili izvedeni grafikon.

  2. Na kartici analiza , u grupi Radnje kliknite na dugme Izbriši, a zatim izaberite stavku Izbriši sve.

Brisanje izvedene tabele

  1. Kliknite na izvedenu tabelu.

  2. Na kartici Opcije , u grupi Radnje kliknite na dugme Izbriši, a zatim izaberite stavku Izbriši sve.

Brisanje izvedenog grafikona

  1. Kliknite na izvedeni grafikon.

  2. Na kartici analiza , u grupi Podaci izaberite stavku Izbriši, a zatim kliknite na dugme Izbriši sve.

    Komanda " Obriši sve " vraća početnu vrednost izvedene tabele, ali je ne brišu. Podaci za povezivanje, položaj izvedene tabele i keš izvedene tabele ostaju isti. Ako je izvedeni grafikon povezan sa izvedenom tabelom, komanda "Izbriši sve" uklanja srodna polja izvedenog grafikona, prilagođavanja grafikona i oblikovanja.

Komanda " Obriši sve " vraća početnu vrednost izvedene tabele, ali je ne brišu. Podaci za povezivanje, položaj izvedene tabele i keš izvedene tabele ostaju isti. Ako je izvedeni grafikon povezan sa izvedenom tabelom, komanda " Izbriši sve " uklanja srodna polja izvedenog grafikona, prilagođavanja grafikona i oblikovanja.

Napomena: Ako delite podatke za povezivanje ili ako koristite iste podatke između dve ili više izvedenih tabela, Korišćenje komande Clear all na jednoj izvedenoj tabeli može da ukloni grupisanje, izračunata polja ili stavke i prilagođene stavke u drugim deljenim izvedenim tabelama. Međutim, upozorene ste pre nego što Excel pokuša da ukloni stavke iz drugih deljenih izvedenih tabela i možete da otkažete operaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×