Brzi delovi

Galeriju brzih delova koristite da biste pravili, skladištili i pronalazili delove sadržaja koji mogu ponovo da se koriste, uključujući automatski tekst, svojstva dokumenta kao što su naslov i autor i polja.

U ovom članku

Otvorite galeriju brzih delova da biste koristili te stavke. U programu Word izaberite stavke Umetni > Brzi delovi.

Automatski tekst

Automatski tekst je sadržaj koji se može ponovo koristiti koji možete da uskladištite i da mu iznova pristupate. Izaberite stavku Automatski tekst da biste pristupali galeriji automatskog teksta. Automatski tekst možete da sačuvate u galeriji automatskog teksta tako što ćete izabrati tekst koji želite ponovo da koristite, izabrati stavku Automatski tekst, a zatim stavku Sačuvaj izbor u galeriji automatskog teksta. Popunjavanjem informacija u novom sastavnom bloku skladištite sadržaj koji čuvate za korišćenje iznova.

Svojstva dokumenta (samo Word)

Izaberite stavku „Svojstvo dokumenta“ da biste odabrali sa liste svojstava koja možete da umetnete u dokument. Popunite polje svojstva dokumenta da biste napravili svojstva koja putuju uz dokument.

Polje (samo Word)

Koristite kodove polja da biste umetnuli polja koja mogu da pruže automatski ažurirane informacije, kao što su vreme, naslov, brojevi stranica i tako dalje.

Organizator sastavnih blokova (samo Word)

Izaberite stavku Organizovanje sastavnih blokova da biste pregledali sve sastavne blokove koji su vam dostupni u programu Word. Možete i da uredite svojstva, izbrišete i umetnete sastavne blokove.

Čuvanje izbora u galeriji brzih delova

Izaberite frazu, rečenicu ili drugi deo dokumenta. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst izaberite stavku Brzi delovi, a zatim stavku Sačuvaj izbor u galeriji brzih delova.

Kada sačuvate izbor u galeriji brzih delova, možete ponovo da ga koristite tako što ćete kliknuti na dugme Brzi delovi i odabrati izbor iz galerije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×