Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Blok potpisa u sistemu Outlook može da bude jednostavan kao vaše ime i broj telefona. Ili možete da je nadohvatite fotografijom ili logotipom, pa čak i da dodate neke ikone usluge društvenog umrežavanja kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i YouTube. Pokazaжemo vam kako. Pre nego što počnete, pronađite fotografiju ili logotip i sve društvene ikone koje želite da uključite u blok potpisa. Datoteke slika bi trebalo da koriste .bmp, .gif, .jpg ili .png datoteke.

 1. Na kartici Početak odaberite stavku Nova e-poruka i u bloku poruka odaberite stavku Umetni > tabelu.

  Umetanje tabele

 2. Prevucite kursor u koordinatnoj mreži tabele da biste izabrali jedan red i dve kolone koje ćete koristiti za zadržavanje informacija o potpisu.

  Opcija "Umetanje tabele"

 3. Postavite kursor u prvu ćeliju tabele, odaberite stavku Umetni > Slike, pronađite fasciklu u kojoj je uskladištena fotografija ili logotip, odaberite datoteku, a zatim odaberite stavku Umetni.

  Umetanje slike u ćeliju tabele

 4. Postavite kursor u drugu kolonu, otkucajte svoje ime i pritisnite taster Enter. U svakom narednom redu otkucajte dodatne lične informacije koje želite u blok za potpis. Pritisnite taster Enter posle svake stavke.

 5. Ako nameravate da dodate ikonu društvenog umrežavanja, pritisnite taster Enter dvaput nakon što ste dodali poslednji red ličnih informacija. Zatim odaberite > Umetni slike, potražite fasciklu u kojoj je uskladištena ikona, odaberite datoteku, a zatim odaberite stavku Umetni. Ponovite to ako dodajete više od jedne ikone.

  Custom signature block with picture and social networking icons

  Savet: Ako je potrebno, prevucite da biste promenili veličinu fotografije ili logotipa, a zatim prilagodite veličinu kolone tako da se uklopi na sliku kojoj je izmenjena veličina.

  Da biste se uverili da slika u levoj koloni nije okružena dodatnim belim prostorom, možete da izaberete kolonu, odaberete karticu Raspored, a zatim u grupi Veličina ćelije podesite visinu reda i širinu reda na nulu.

  Postavljanje visine i širine ćelije tabele

 6. Izaberite tabelu, kliknite desnim tasterom miša, odaberite stavku Ivice i senčenje > Nijedno > U redu.

  Napomena: Ako ne vidite stavku Ivice i senčenje kada kliknete desnim tasterom miša, na kartici Oblikovanje teksta, u grupi Pasus odaberite stavku Ivice Dugme "Ivice" u grupi "Pasus" na kartici "Oblikovanje teksta" > Bez ivica.

 7. Izaberite tabelu. kliknite desnim tasterom miša, odaberite stavku Kopiraj i na kartici Umetanje, u grupi Uključi odaberite stavku Potpis > Potpisi.

  Savet: Simbol sidrenja Sidro tabele koje izgleda kao ukrštene, dvostruko ukrštene horizontalne i vertikalne strelice u polju se pojavljuje u gornjem levom uglu tabele. Ako zadržite pokazivač iznad tog sidro, pojavljuje se identična slika – bez okvira). Kada se to uradi, kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili priručni meni.

 8. On the E-mail Signature tab, under Select signature to edit, choose New, and then type a name for the signature

 9. U okviru Uređivanje potpisa pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste nalepili kopirani blok potpisa u okvir za tekst.

  Lepljenje bloka prilagođenog potpisa u okvir za tekst "Potpisi i podloga za pisanje" u dijalogu "Potpisi i podloga za pisanje"

  Napomena: Ako kopirani blok za potpis prikazuje koordinatnu mrežu tabele sa crnom pozadinom, vratite se na 6. korak, ali kada izaberete tabelu i odaberete stavku Ivice i senčenje, sa padajuće liste Boja, u okviru Boje teme odaberite belo polje u gornjem levom uglu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 10. U okviru Odaberite podrazumevani potpis uradite sledeće:

  • Sa liste Nalog e-pošte odaberite nalog e-pošte koji želite da povežete sa potpisom.

  • Sa liste Nove poruke odaberite potpis za koji želite da se automatski dodaje u sve nove e-poruke. Ako ne želite da automatski potpisujte e-poruke, prihvatite podrazumevanu opciju (nijedno).

  • Sa liste Odgovori/prosleđivanja odaberite potpis koji želite da automatski dodajete (automatsko potpisivanje) prilikom odgovaranja na poruke ili njihovog prosleđivanja. U suprotnom, prihvatite podrazumevanu opciju (nijedan).

 11. Odaberite stavku U redu.

Novi potpis će sada biti dostupan u opciji Potpisu grupi Uključi svaki put kada kreirate novu poruku.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×