Brzi početak za Microsoft Forms

Deljenje obrasca

Deljenje obrasca

Odaberite koga želite da odgovorite na obrazac

U oknu " Deljenje " u okviru stavke Slanje i prikupljanje odgovoraizaberite padajuću listu da biste videli opcije iz kojih želite da prikupljate odgovore.

  • Svako sa vezom može da odgovori – svako unutar ili izvan vaše organizacije može proslediti odgovore na obrazac ili test.

  • Samo osobe u organizaciji mogu da odgovore samo na osobe u okviru organizacije, koje su potpisane pomoću poslovnog ili školskog naloga, mogu proslediti odgovore na obrazac ili kviz.

  • Određene osobe u organizaciji mogu da reaguju samo na korisnike ili grupe u organizaciji koje navedete mogu da odgovore na obrazac.

    Napomena: Postepeno iskotrljamo ovu opciju, koja će uskoro biti dostupna.

Izaberite ko može da odgovori na vaš obrazac

Slanje veze ka obrascu

Ako nemate e-adrese osoba za koje želite da prikazuju obrazac ili test ili ako ne želite da koristite e-poštu u tu svrhu, možete lako da kopirate prilagođenu vezu koja vam omogućava da pošaljete obrazac drugim osobama.

Kliknite na dugme Poveži , a zatim izaberite ili dodirnite stavku Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje Veb adresu. Kopirajte i nalepite ovu jedinstvenu vezu bilo gde (npr. Beležnica deljene klase) namenska publika može da vidi i klikne na nju da bi pristupila obrascu ili testu.

Kopiranje veze ka obrascu

Deljenje QR koda obrasca

Kliknite na dugme QR kôd , a zatim kliknite na dugme Preuzmi , koje će preuzeti QR kôd kao. png datoteku. Umetnite. png gde god željena publika može da je skenira QR kôd čitač, na primer mobilni uređaj, da biste pristupili obrascu ili testu.

Pošaljite QR kôd na telefon koji primaoci mogu da skeniraju na telefonu ili tabletu

Ugrađivanje kôda

Izaberite dugme Ugradi , a zatim kliknite na dugme Kopiraj. Nalepite ovaj kôd za ugrađivanje u Veb stranicu, uticaj ili dokument.

Kopirajte vezu u obrazac koji možete da ugradite na veb stranicu ili u Sway

Pozivanje drugih putem e-pošte

Kliknite na dugme E-pošta. Kada se pojavi određena aplikacija za e-poštu, dodajte e-adrese osoba za koje nameravate da budu obrazac. Microsoft Forms uključuje kratku belešku u telu e-pošte i povezanost sa obrascem. Možete prilagoditi e-poruku kako želite.

Napomena: Ako izaberete stavku određene osobe u organizaciji, imena osoba i grupa koje ste naveli će biti unapred naseljeno u redu "Bcc" u e-pošti. Izmenite e-poštu po potrebi pre slanja.

Napomena: Svako ko prima vezu obrasca putem e-pošte može da prosledi e-poštu drugim osobama koje mogu potencijalno da vide i završe obrazac. Ako je obrazac podešen na samo osobe iz moje organizacije mogu da reaguju ili specifične osobe u mojoj organizaciji mogu da reaguju, samo pojedinci i grupe koje definišete – da li svi u organizaciji ili samo određeni pojedinci i grupe mogu da prikažu i odgovore na obrazac (bez obzira na to da li im je e-poruka poslata).

Deljenje obrasca putem e-pošte

Pošaljite vezu ka obrascu u e-poruci

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×