Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite opcije u ovom dijalogu da prvobitni dizajn odluke o predložaka obrazaca i predložaka. Na primer, ako želite da dizajnirate predložak obrasca koji se može otvoriti i popunjavati u programu Microsoft Office InfoPath ili u Veb pregledaču, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem .

Pored toga, možete da koristite veze na levoj strani dijaloga da biste brzo otvorili obrasca (.xsn) datoteke, datoteke obrasca (.xml) ili deo (.xtp) datoteke. Ako odaberete da otvorite .xsn datoteku, predložak obrasca će se otvoriti u režimu za dizajniranje, okruženju koje se koristi za dizajniranje predložaka obrazaca. Ako otvorite .xml datoteku, obrazac se otvara u okruženju za popunjavanje obrazaca. Ako otvorite .xtp datoteku, InfoPath otvara namensko okruženje za kreiranje predložaka.

Otvaranje predloška obrasca

Koristite opcije u okviru ovog naslova da biste otvorili obrazac datoteke predloška (.xsn), datoteke predloška deo (.xtp) i datoteke obrasca (.xml).

Na mom računaru     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili predložak obrasca ili predloška u režimu za dizajniranje. Predložak obrasca ili deo predloška može da se nalazi na računaru ili na deljenoj lokaciji, kao što je deljenog mrežnog resursa.

Na SharePoint lokaciji     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili predložak obrasca ili deo predloška koji je objavljen na serveru na Windows SharePoint Services 3.0 ili InfoPath Forms Services.

Prilagođavanje uzorka     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili jedan od pet uzoraka predložaka obrazaca koji su uključeni u programu InfoPath. Možete da prilagodite ove predloške obrazaca ili jednostavno pregledate njihov dizajn da biste dobili ideje za predloške obrazaca.

Obrasci na Office Online     Kliknite na ovu vezu da biste otišli Predlošci na lokaciji Microsoft Office Online Web, gde možete da pregledate besplatno predložaka obrazaca i predložaka. Da biste pristupili ova lokacija, morate biti povezani sa Internetom.

Uvoz     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili čarobnjak za uvoz, koji možete da koristite da biste konvertovali Microsoft Office Word dokumente ili Microsoft Office Excel radnih listova u InfoPath predloške obrazaca. Ako ste instalirali uvoznik predložak prilagođenog obrasca, kao što je onaj koji je dao vaš sektor tehnologije (IT) informacije ili koji ste kupili kod nezavisnog dobavljača, možete da pristupite za uvoz tako što ćete kliknuti na vezu za Uvoz .

Nedavne predložaka obrazaca

Kliknite na vezu u ovoj listi nedavno korišćenih predložaka obrazaca da biste brzo otvorili jedan od predložaka obrazaca ili delova predložaka na kojima često radite. Možete da sakrijete veze ili da obrišete istoriju trenutnu vezu u dijalogu Opcije (meniAlatke ).

Popunjavanje obrazaca

Popunjavanje obrazaca     Kliknite na ovu vezu da biste otvorili dijalog Prvi koraci gde mogu da pronađem opcije za otvaranje i popunjavanje obrazaca koji su zasnovani na predlošcima obrazaca.

Dizajniranje

Predložak obrasca     Izaberite ovu opciju da biste dizajnirali na novu datoteku predloška obrasca (.xsn).

Deo predloška     Izaberite ovu opciju da biste dizajnirali datoteku novog predloška deo (.xtp).

Prazan      Izaberite ovu opciju da biste dozvolili programu InfoPath automatski kreira izvor podataka za vas dok dodajete kontrole u predložak obrasca ili deo predloška.

Veb usluga     Izaberite ovu opciju da biste zasnovali Dizajniranje predloška obrasca na Veb usluge. Kada dizajnirate novi predložak obrasca koji je povezan sa Veb usluge, InfoPath gradi strukturu podataka za predložak obrasca koji je zasnovan na tom Veb usluge. Dobijeni predložak obrasca se zatim može koristiti za prosleđivanje podataka i upita Web uslugama. Možete da radite sa predloškom obrasca u mnogim na sličan način kao kada dizajnirate novi, prazan obrazac – na primer, možete Umetanje kontrole, dodavanje ili uklanjanje validacija podataka, uslovno oblikovanjei pravila i objavljivanje predloška obrasca.

Baze podataka     Izaberite ovu opciju da biste dizajn predloška obrasca na baze podataka kreirane u programu Microsoft Access 2000 ili 2002, Microsoft Office Access 2003, ili Microsoft Office Access 2007ili Microsoft SQL Server 2000 do Microsoft SQL Server 2005. Kada izaberete ovu opciju, možete da upit ili prosledite podatke u Access ili SQL bazu podataka.

XML ili šema     Izaberite ovu opciju da biste zasnovali dizajna predloška obrasca ili deo predloška na postojeće XML dokument ili XML šema.

Biblioteka za povezivanje     Izaberite ovu opciju da biste zasnovali Dizajniranje predloška obrasca na postavke veze uskladištene u na datoteka za povezivanje sa podacima u biblioteka za povezivanje sa podacima. Ovo je korisno u situacijama gde možete da ili ne želite da se povežete direktno sa spoljnim izvorom podataka.

Omogući samo opcije kompatibilne sa pregledačem     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste ograničili funkcije, kontrole i postavke u režimu za dizajniranje za one koji su podržani u programu InfoPath i Veb pregledača. InfoPath kontrole ili funkcije koje nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem su skrivene ili onemogućene tako da možete da ih koristite tokom procesa dizajniranja. Ako su dizajniranja predloška, izaberite ovo polje za potvrdu ako želite predloška da biste koristili samo one funkcije, kontrole i postavke koje su podržane u programu InfoPath i Veb pregledača.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×