Vaš rukovodilac ili administrator servera vas je izabrao da služite kao Lync agent grupe odgovora da biste pomogli oko odgovaranja na telefonske pozive za jednu ili više radnih grupa u vašoj organizaciji. U buduće, uvek kada su dolazni pozivi usmereni ka vašoj grupi odgovora, vaš telefon će zvoniti ako ste prijavljeni kao agent.

Ako i kada vam članstvo grupi odgovora bude uklonjeno, dobićete obaveštenje o tome.

Ova tema će vam pomoći sa prvim koracima odgovarajući na neka pitanja o vašim dužnostima kao agentu grupe odgovora.

U ovom članku

U kojim grupama odgovora sam član?

Da biste saznali kojim grupama odgovora pripadate:

  • Na glavnom prozoru programa Lync kliknite na strelicu Prikaži meni Ikona „Opcije“, kliknite na stavku Alatke i potom izaberite Postavke grupe odgovora. Pregledač otvara i prikazuje stranicu Grupe agenta, koja navodi sve grupe kojima ste vi agent. agent. (Ako ste agent za višestruke lokacije, imaćete zasebnu stranicu za svaku lokaciju.) Obeleženo polje označava da ste prijavljeni u grupu..

Šta treba da uradim pre nego što počnem da se javljam na pozive?

Uvek kada se na poziv javljate kao agent grupe odgovora, prvo morate da se prijavite na grupu odgovora. Da biste se prijavili u formalnu grupu izaberite polje za potvrdu Prijavljen pored grupe. (Uvek ste prijavljeni za neformalne grupe i ne možete opozvati izbor za polje za potvrdu Prijavljen za te grupe.) Grupe označene kao „n/a“ upućuju da stranica Grupe agenta nije povezana sa aplikacijom za grupu odgovora.

Napomena:  Lync grupa odgovora neće usmeravati pozive agentima koji imaju omogućen režim privatnosti. Da biste primili pozive grupe odgovora, onemogućite režim privatnosti ili dodajte „RGS Presence Watcher” kao kontakt u vaš Lync spisak kontakata.

Vrh stranice

Kako odgovaram na poziv?

Da biste odgovorili na usmereni poziv, jednostavno kliknite na obaveštenje o dolaznom pozivu koje vidite na ekranu računara. Obaveštenje će prikazati koja grupa odgovora usmerava poziv.

Vrh stranice

Šta mi prozor za razgovor govori?

Kada kliknete na obaveštenje o pozivu,otvara se prozor za razgovor. Na vrhu ovog prozora, možete još jednom da vidite ime grupe odgovora koja vam je usmerila poziv. Ako su pozivaocu ponuđene opcije kada se on ili ona prvi put povezao/la, prozor za razgovor prikazuje Beleške <ime grupe> zajedno sa uputstvima koje je pozivalac čuo i opcijama koje je izabrao. Takođe možete videti koliko dugo je pozivalac čekao da se poveže sa vama.

Napomena:  Ako je vaš tim podrške omogućio funkciju anonimnosti agenta i vi odgovarate na poziv kao deo anonimne grupe odgovora, vaš identitet je sakriven tokom poziva i reč „Anonimno” se pojavljuje u gornjem desnom uglu prozora. Trenutne poruke koje su razmenjene tokom razgovora anonimne grupe odgovora takođe će očuvati vašu anonimnost.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×