Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dizajniranjem različitim prikazima predloška obrasca, možete ponuditi korisnici sve načine možete da pregledate podatke. Na primer, možete da kreirate poseban prikaza optimizovanog za štampanje ili možete da kreirate prikaz rezimea visokog nivoa da biste uklonili neke detalje u predlošku obrasca složene. U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite okno zadataka " Prikazi " da biste dodali ili izbrisali prikaze za predložak obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje prikaza

Koristite sledeću proceduru da biste dodali dodatne prikaze u predložak obrasca.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

 2. U oknu zadatka prikaze , u okviru radnji, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali novi prikaz u predložak obrasca, kliknite na dugme Dodaj novi prikaz.

  • Da biste kreirali i povezali prikaz za štampanje sa trenutno izabranim prikazom, kliknite na dugme Kreiraj verziju za štampanje za ovaj prikaz.

 3. U dijalogu koji se pojavljuje otkucajte ime za prikaz, a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Da biste otvorili dijalog Svojstva prikaza u oknu zadataka " Prikazi ", kliknite dvaput na ime prikaza na listi Izbor prikaza .

 5. U dijalogu Svojstva prikaza promena ili Navedite postavke ili opcije za prikaz i zatim kliknite na dugme u redu.

 6. U radnom prostoru dizajna prikaz tako što ćete dodati tabele rasporeda i kontrole.

  Savet: Ako želite da zasnujete novi prikaz na postojećem prikazu dizajna, otvorite postojeći prikaz, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A da biste izabrali sve u prikazu i zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C da biste kopirali selekciju u ostavu. U oknu zadatka Prikazi , prebacite se na novi prikaz, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili selekciju u novi prikaz. U ovom trenutku, možete da izbrišete sve kontrole ili elemente rasporeda koji vam nisu potrebni u novom prikazu.

Vrh stranice

Brisanje prikaza

Ne možete da oporavite ili vraćanje u prethodno stanje prikaza nakon što ga izbrišete. Ako izbrišete podrazumevani prikaz u predlošku obrasca koja ima samo jedan prikaz, InfoPath automatski kreira novi podrazumevani prikaz. Ako izbrišete podrazumevani prikaz u predlošku obrasca sa više prikaza, InfoPath će dodeliti podrazumevani prikaz statusa na sledeći prikaz u listi prikaza u oknu zadataka " Prikazi ".

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

 2. U oknu zadatka Prikazi , postavite pokazivač na ime prikaza koji želite da izbrišete, kliknite na strelicu koja se pojavljuje pored imena i zatim izaberite stavku Izbriši.

Napomena: Nije moguće izbrisati prikaze za štampanje zasnovane na Microsoft Office Word pomoću okna zadatka Prikazi . Da biste izbrisali prikaze za štampanje za Word, u meniju Prikaz izaberite stavku Word prikazi za štampanje, a zatim izaberite željene opcije.

Vrh stranice

Promena podrazumevanog prikaza

Svaki predložak obrasca ima podrazumevani prikaz, pod imenom „Prikaz 1”. Korisnici vide ovaj prikaz kada otvore obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca. Ako kreirate prilagođene prikaze za predložak obrasca, možete odabrati koji od dostupnih prikaza će biti podrazumevani prikaz za korisnike.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

 2. U oknu zadatka Prikazi , postavite pokazivač na ime prikaza koji želite da označite kao podrazumevani prikaz, kliknite na strelicu koja se pojavljuje pored imena i zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

Napomena: Ako samo jedan prikaz nalazi na listi Izbor prikaza , on će automatski biti postavljen kao podrazumevani prikaz.

Vrh stranice

Preimenovanje prikaza

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Upravljanje prikazima.

 2. U oknu zadataka Prikazi kliknite na prikaz koji želite da preimenujete i izaberite stavku Prikaži svojstva.

 3. Izaberite karticu Opšte postavke .

 4. U polje ime prikaza upišite novo ime za prikaz.

  Napomene: 

  • Ako preimenujete prikaz koji je povezan sa prilagođenim kodom, kôd možda ne radi na očekivani način. Da biste rešili ovaj problem, morate da pronaći reference za prikaz u kodu i da ih ažurirate sa novim imenom prikaza.

  • Nije moguće preimenovati prikaze za štampanje u programu Microsoft Office Word. Međutim, možete da koristite za dodavanje prikaza za štampanje čarobnjak za Word da biste kreirali isti prikaz sa drugim imenom.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×