Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kreirajte kolonu indeksa da biste prikazali broj reda u upitu. To je naročito korisno kada filtrirate po položaju reda ili po opsegu ili redovima. Kolona indeksa može da vam pomogne da potvrdite rezultate. Kolona indeksa se dodaje i u Excel radni list kada je učitate.   

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Procedura

  1. Da biste otvorili upit, pronađite neki koji je prethodno učitan iz Power Query uređivač, izaberite ćeliju u podacima, a zatim izaberite stavku Upit > Uredi. Više informacija potražite u članku Kreiranje, učitavanje ili uređivanje upita u programu Excel (Power Query).

  2. Izaberite stavku Dodaj kolonu > kolonu indeksa. Podrazumevano ponašanje je početak numerisanja prvog reda od 0. Osim toga:

    • Ako izaberete strelicu i izaberete stavku Od 1, možete početi numerisanje redova od 1.

    • Ako izaberete strelicu i izaberete stavku Prilagođeno, možete da unesete početni indeks i inkrement da biste naveli drugi početni broj i način numerisnja svakog reda. Na primer, ako unesete brojeve 2 i 2, redovi su numerisani kao 2, 4, 6 i tako dalje.

Rezultat

Kolona pod imenom "Indeks" dodaje se na kraj upita. Ako želite, možete da prevučete i otpustite novu kolonu na drugu lokaciju. Možete i da preimenujete kolonu. Više informacija potražite u članku Preimenovanje kolone.

Takođe pogledajte

Power Query za pomoć za Excel

Dodavanje kolone indeksa (docs.com)

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×