Napravite kolonu indeksa da biste prikazali broj reda u upitu. To je naročito korisno kada filtrirate po položaju reda ili po opsegu ili redovima. Kolona indeksa može da vam pomogne da potvrdite rezultate. Kolona indeksa se dodaje i u Excel radni list kada ga učitate.   

Vaš pregledač ne podržava video.

Procedura

  1. Da biste otvorili upit, pronađite onaj koji je prethodno učitan iz programnog uređivača Power Query, izaberite ćeliju u podacima, a zatim izaberite stavku Upit > Uredi. Više informacija potražite u temi Kreiranje, učitavanje ili uređivanje upita u programu Excel (Power Query).

  2. Izaberite stavku Dodavanje kolone > kolonu indeksa. Podrazumevano ponašanje je početak numerije prvog reda od 1. Alternativno:

    • Ako izaberete strelicu i izaberete stavku Od 0, možete početi da numerišete redove od 0.

    • Ako izaberete strelicu i izaberete stavku Prilagođeno ,možete da unesete početni indeks i inkrement da biste naveli drugi početni broj i način numerije svakog reda. Na primer, ako unesete brojeve 2 i 2, redovi su obrojeni kao 2, 4, 6 i tako dalje.

Rezultat

Kolona pod imenom "Indeks" dodaje se na kraj upita. Novu kolonu možete da prevučete i otpustite na drugu lokaciju ako želite. Možete i da preimenujete kolonu. Dodatne informacije potražite u temi Preimenovanje kolone.

Takođe pogledajte

Pomoć za Power Query za Excel

Dodavanje kolone indeksa (docs.com)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×