You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Kada uvozite podatke iz spoljnog izvora podataka u Power Pivot, birate koje kolone želite iz svake tabele i filtrirate ih da biste ograničili broj redova u modelu podataka.

 1. U programu Excel Power Pivot na > Upravljanje modelom podataka da biste otvorili Power Pivot prozor.

 2. Izaberite stavku Početak > preuzmi spoljne podatke, kliknite na jedno od ovih dugmadi da biste otvorili čarobnjak za uvoz tabele:Iz baze podataka, Iz izveštaja, Iz usluge podataka ili Iz drugih izvora.

 3. Na stranici Izbor tabela i prikaza izaberite tabelu, a zatim izaberite stavku Pregledaj & filter.

 4. Da biste izuzeli kolone, opozovite izbor u poljima pored kolona koje ne želite da uvezete.

 5. Da biste smanjili redove, pronađite kolonu koja sadrži kriterijume koje želite da filtrirate, a zatim kliknite na strelicu nadole sa desne strane naslova kolone. U meniju Automatski filter uradite nešto od sledećeg:

  1. Na listi vrednosti u koloni potvrdite ili obrišite neke vrednosti po kojima želite da filtrirate. Na primer, ako kolone sadrže imena kategorija proizvoda, izaberite samo one kategorije koje želite da uvezete. Ako je broj vrednosti izuzetno veliki, pojedinačne stavke možda neće biti prikazane na listi. Umesto toga, videćete poruku "Previše stavki za prikaz".

  2. Izaberite stavku Filteri za brojeve ili Filteri za tekst (u zavisnosti od tipa kolone), a zatim kliknite na neku od komandi operatora poređenja (kao što je Jednako) ili izaberite stavku Prilagođeni filter. U dijalogu Prilagođeni filter kreirajte filter.

   Napomena:  Ako pogrešite i treba da počnete iz početka, izaberite stavku Obriši filtere za redove.

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali uslov filtera i vratili se na stranicu Izbor tabela i prikaza čarobnjaka. Kolona Detalji filtera sada sadrži vezu Primenjeni filteri. Kliknite na vezu da biste pregledali izraz filtera koji je kreirao čarobnjak. Sintaksa za svaki izraz filtera zavisi od dobavljača i nije je moguće ručno uređivati. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Detalji filtera.

 7. Kliknite na dugme Završi da biste uvezli podatke sa primenjenim filterima.

Filteri koji smanjuju količinu uvezenih podataka primenjuju se samo tokom operacija uvoza. Ne možete da dodate filtere nakon što su podaci već uvezeni, a zatim osvežite da biste dobili manje skupove redova.

Filteri koji kontrolišu koji podaci se prikazuju u programu Excel ili Power Pivot se lako primenjuju u bilo kom trenutku. Primetićete da filtriranje postojećeg skupa podataka ne menja podatke koji se nalazi u radnoj svesci – samo podatke koji su prikazani. Dakle, ako vas brine veličina datoteke, filtriranje podataka tokom uvoza kao rezultat ima manju radnu svesku.

Za feedove podataka možete da promenite samo kolone koje se uvoze. Redove ne možete da filtrirate po vrednostima osim ako je izvor feeda podataka izveštaj i izveštaj je parametar.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×